Kortmysteriet är löst


 JA. Vi fick äntligen reda på vem det var som skickade det där kortet på julafton på far. Det var hans farbrors fru. hon hade lämnat kortet tre på natten som en överaskning. Alltså, det var ju fortfarande väldigt konstigt gjort men nu är det iallafall ett faktum. Skönt det. Det finns gott om konstiga människor..
Förresten, jag behöver pengar. Bidra med 5 kronor eller mer. Hajdo.

Day & age


 Jag och far min var till Mora igår för att se om det fanns några snygga jeans till salu och det fanns det såklart inte. Jag vill ha de här ljusa, snygga crocker jeansen som var populära på 80-90talet. De skulle komma tillbaka i vår, som alltid. Jag sover ju varje vår, så jag får ställa väckarklockan på april i år för att hinna få tag i ett par. Jag kan iofs tänka mig ett par mörkblåa jeans, som syrran har men det fanns inte heller, såklart.
Pappa köpte två tröjor och han är förjävla rolig. Oavsett vad det är för plagg han tittar på, ska allt vara antingen vitt eller svart. Så igår var jag tvungen att hjälpa honom att bryta det gamla mönstret, så han köpte en ljusgrå stickad tröja med svarta ränder. Lite halvmodern sådär. Vad är det för mening med att köpa nya kläder om de ändå ser ut som de plagg man har hemma? Sen säger far min; "Vad fan, du har ju inte handlat någonting. Har du lurat hit mig för att jag ska handla en massa?" Var inte det bra då, med en ny garderob?
Jag å andra sidan höll på att begå ett stort misstag, att köpa en tjock vinterjacka som för den delen var jävligt snygg men hallå. Nog för att det är 20 minus i Orsa men jag ska ju snart hem till Göteborg där det är max 6 minus grader. Vad ska jag med en tjock vinterjacka till där? Jag klarar mig nog med vinterspäcket.

Sen när vi kom hem gjorde jag småost. Jävlar vad god den blev. Aldrig har jag lyckats så bra. Magic food- fingers.
Sen åt vi pizza. Pappa har insisterat hela veckan på den där forbenade pizzan, bara för att julmaten har satt ett varningstriangel i ena hörnet. Inte är det sådär ljuvligt gott med pizza alltid.. Nej.

Nu snart till tanter och gubbar på Orsagården!
Young, wild and free


 Som den kravmärkta kossa jag är, har det kommit upp vissa kriterier som måste uppfyllas innan jag ens funderar på att dra in någon i mitt liv;

- Personen i fråga spelar WOW (get a life, förfan)
- Någon som röker (jag har annat för mig än att se mitt liv gå upp i rök)
- Någon som legat med Mickan slickan (hon kanske sprider sjukdomar och jag undviker dem)
- Någon som har barn (jag tänker aldrig bli någon standup-morsa till någon annans kids)

Dessa fyra saker är viktigast och inget jag kan se mellan fingrarna. Sen finns det saker som arbetslöshet (sorry, jag har inte råd att försörja någon), ålder och tidigare liv som jag kan ge vika för. Allt hänger på tillfälligheten och så vidare.

---

I natt drömde jag att jag körde bil utan varken lyse eller motorn igång. Det gjorde att jag fick vinka till bilen som kom runt hörnet i mörker, så att han kunde unvika att köra på mig. Det visade sig vara en thailändare och han blev närgången och konstig bara för att jag tackade honom. Så han fick sen en spark i pungen och ett "dra åt helvete", sen försvann han. Det hela utspelade sig på Åhlens city i Stockholm.
Hur jävla weird kan en dröm verkligen bli?

Och jag får jobba på nyårsdagen men jag börjar inte förrän 13:00 så det är lugnt. Då kan jag fira det kommande året ändå och lova mig själv att bli med ödmjuk. 2009 ska bli ett helt nytt år.


bella

HAHA. Det ser ut som att jag suger på en napp.,.. Ja, det var tider det.

Ding ding dong


 Jag är helt säker på att mina fötter är tyngre än vad Elvis var innan han dog. Jag skulle kunna deltaga i ett maraton nu, då jag är fit for fight efter allt springande idag men jag har jobbat med kanske världens bästa folk (det var bara Sara som saknades) så jag kan ta att jag är trött.

I morse satt jag och pappa på en kopp kaffe (kl var 6.00) och jag spelade upp en låt för honom. Vet du vem det här är, frågade jag. Är det inte han den där Per Arsel som är så lik Mona Sahlin, säger han. Men idiot, hör du inte att det är en tjej som sjunger, sa jag. Och vilken jävla Per är lik Mona Sahlin? Ja, vad heter han nu då? Per Gessle, säger far min. Han blir mer och mer lik henne... Go nuts.

Och förkyld har jag blivit.. igen.

Your big head


 Lite sleten är jag allt. Jag har sprungit runt och slitit på Orsagården under julhelgen och har nyår kvar. Sen drar jag hem till Götelaborg. Ska bli skönt att få komma hem. Man tröttnar rätt fort på att känna sig ovälkommen och att ständigt vara i vägen för folk. Ja, "ma famille"..
Fick en lap-top i julklapp som jag är oerhört glad över. Min stationära skitdator ska jag banne mig göra mig av med. Så, nu har jag mobilt bredband och hoppas på att kunna surfa hur mycket jag vill och ingen ska någonsin kunna gömma varken datordelar eller internetadapter. Mohahahaha.

Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra på nyår. Jag kommer aldrig så långt som till Hansjö. Så, det lär sluta med att jag sitter hemma själv but hey, det gör ingenting. Jag har ändå en väldigt liten lust att umgås med fulla, otrevliga typer som kallar mig för fitta. Och sen, ordet fitta är det fulaste jävla ord man kan använda som de sa i en film.

Den ljuvligt supersöta hunden åt givetvis upp kamerasladden, så att jag får nöja mig med webcam-bilder. Höh. Webcam är underskattat har jag konstaterat.
Tata.

Okey, någon är sjuk i huvudet?


 Jag började kvart i sju i morse, gjorde mitt pass till det bästa för att få ut så mycket av julkänslan som möjligt för de gamla. Vi hade en hel del tid över efter lunch och jag gjorde egentligen ingenting annat än höll en gammal dam sällskap, för att hon var helt ensam och tog hand om dem som inte fick besök. Jag tycker att det är förjävligt av anhöriga att inte kunna dyka upp. Ett jävla "hej" måste väl mina kära patienter, var en försig, vara värd? Nehej, men då ska JAG visa dem att de är värda det.

Sitter hos Stephanie och Fredrik nu, vi har ätit god mat (men skam på mig som åt fjantigt lite det här året, då man andra år har kunnat smocka i sig hur mycket som helst). Vi öppnade för en stund sen alla julklappar. Vi var 13 personer som skulle få miljonr julklappar från allt och alla, jag var tomten..
 Mitt i allt får jag ett rött, platt "kuvert" eller någon hade gjort ett eget kuvert och skrivit "god jul Isabelle". Men det stod inte ifrån vem. Stephanie hade fått ett likadant och hon hade redan öppnat sitt, sen säger hon: "Öppna det röda kuvertet. Jag vill se vad om är i, sa hon helt extas. Jag satte mig på en stol och öppnade det och jag tyckte hela kuvertet kändes.. olustigt. Bara en magkänsla. I kuvertet låg ett kort på min pappa från det att han var barn. Det var allt. Ingenting annat. Jag blev röd i ansiktet av olust och jag fick ångest, blev nästan förbannad och frågade vem fan som hade skickat det där. Egentligen ville jag bara kasta kortet på golvet. Jag trodde att de skämtade med mig om något. Men nej, kuvertet kommer ifrån en helt okänd människa med ett kort på pappa. Vad fan ska det säga mig? Någon hade dessutom lämnat det personligen i pappas brevlåda i natt eller igår kväll. Alla tyckte att det här var konstigt, sen spekulerar vi alla uti vem det kan vara utifrån bokstäverna men i det stora hela var det bara jag och mamma som tyckte att det var nästan sjukt att lämna det här brevet. För att det säger varken mig eller min syster någonting. Varför ett kort på pappa från när han är barn? Ingen har det kortet? Och varför lämnade personen inget namn? Och varför till mig och Stephanie?
Nej, jag är väl bara paranoid som inte uppskattar anonyma överraskningar som helt saknar logik. Det är iallafall ifrån någon vi känner och det skrämmer mig ännu mer.
HOPPAS att det ringer någon och säger; "Ja, men det var jag som skickade brevet." så att jag får ett namn.

Aja, god jul.

Kaos


 Det är ibland underbart att vara tim-vikarie, och speciellt så här i juletider då man är mer eftertraktad än Madonna. Jag kommer i princip jobba häcken av mig och kontot kommer att vara fullspäckat med välförtjänta pengar som dock måste sparas till hyra om jag inte får jobb. Jag vägrar tigga pengar av mina föräldrar bara för att jag råkar handla för mycket saker som jag egentligen inte har råd med.
Det är emot min natur och trots detta måste jag ibland be om en slant. Det kommer å andra sidan att betalas tillbaka när mina föräldrar blir gamla, då jag inte tänker vara snål på saker till dem. De förtjänar alltid det bästa och jag ska försöka uppfylla deras krav senare i livet.
 För övrigt råder det KAOS i Mora, vet jag av erfarenhet. Jag skulle egentligen åka dit och köpa en julsmäll åt Stephs man men jag vet inte vad. Hur som helst blev det ingenting, för det fanns inte EN ENDA parkeringsplats i hela Mora. Och folk kör fan som de själva vill. Idioter... Och eftersom att jag körde själv och är nybörjare fick jag klara mig ur en jävligt knepig sits helt på egen hand men det gick bra. Ingen skadades allvarligt och jag svor mest för mig själv.

Sen måste jag nämna på min omogna lillasyster, som har gömt Internet-adaptern för att jag inte ska kunna sitta där (för att det på något vis stör henne att jag kollar min mail i högst 15 min) men det hon inte tänkte på var att jag hade 100 kvm att söka igenom under en ganska lång tid och eftersom att jag inte har annat att göra, så letar jag förstås.
Som snart 20 åring tycker jag väl att det var rätt onödigt från hennes sida att gömma sakerna för mig men sådana där saker säger mer om henne än om mig. Tur är väl det. Hon ska väl bli vuxen en dag hon också.. kanske.

Tjejer ÄR dumma i huvudet


 Gosh, jag har fortfarande huvudvärk efter en veckas tid och ska snart dra till jobbet. Det är jag som håller Alvedon kvar i arbete men egentligen får jag inte ut någoting av det. Alvedon sucks big time.

 Igår var jag chaffis åt Hannah och hennes syrra. Så jag hakade på dem när de drog till Åbergs, bowlingen och såvidare. På Åbergs började en brud prata med mig och frågade mig om jag och hon var osams. Jag vet vem den här tjejen är och jag vet precis vad hon vill få ut av den här konversationen. Det här är stora chansen att, för mig, spela dum och det är roligt. "Nej", sa jag. Varför skulle vi vara osams?" För att du och min kusin är det, säger hon. Jag bara tittar på henne. "Ja, men hon som låg med din kille." Jag tittar fortfarande på henne som om hon vore från vikingatiden och pratar ett konstigt språk som jag inte fattar. "Hon är liten, blond." Jag rycker på axlarna. Eller var det inte din kille? säger hon och funderar och jag hör hur hjärnan arbetar bakom det lilla huvudet, varpå jag kläcker ur mig: "Han har legat med så många att jag har tappat räkningen". Hon tittar på mig som om jag hotat att döda henne, helt förskräckt. Sen säger jag att om jag inte bråkat med henne, så är vi inte osams. Och den här bruden drar upp ett ämne som är så gammalt att det inte ens har någon färg på sig längre. En sak som hände för tre år sedan. Och hon har då under alla dessa år sett mig som ett hot, att jag när som helst ska plocka fram en bazoka och skjuta skallen av henne. ÖH? Hur långsint får man vara? Jag har inte ens någonting med just DEN här tjejen, mer än att hon är kusin med Satans avkomma. Dock måste jag påstå att bruden var jävligt klumpig trots allt, för att hon påminde mig om detta. För jag menar, på den tiden var det ju urkul att en slapp shake'n bake fitta låg med min dåvarande pojkvän. Men allvarligt talat, jag har inte så pass mycket fritid att jag orkar sitta och tänka över det än idag. Det där släppte jag för tre evigheter sen. Konstigt nog har inte de gjort det..
Är jag verkligen så skräckinjagande att folk måste fråga mig om vi är osams?
För att milda människors mardrömmar, ska jag måla skrattgropar och en glad mun så att jag slipper anstränga mina ansiktsmuskler för att inte uppfattas som en hysterisk brud som vill mörda någon. Jag är ingen mördare, men jag orkar bara inte le hela tiden.
Jag hatar tjejer. De är ju så in i helvete jävla urblåsta.

Övning ger färdighet


 JAG HAR FÅTT MITT KÖRKORT! Jag kuggade mig varken på teorin eller uppkörningen, någonsin och nu är kortet mitt. Hur det ska komma att se ut är en annan femma. Jag berättade om fotografiet jag tog vid teorin och jag ser visst ut som en väskryckare men skit i det. Det kan jag stolt visa upp för snuten sen när de ber mig blåsa och jolla. Hellre en väskryckare än en förevig övningskörare. Det första pappa sa när jag sa att jag klarat det var; "Ja men vad bra. Då kör du oss på jul och nyår." SJÄLVKLART! Jag är ju ändå alltid nykter och torr, så nog kan jag göra en björntjänst. Tack pappa för att du betalat hela resan till kortet också. Fick dock inte sova något i natt för att jag drömde konstiga saker om körning och allt. Nu slappnar alla nerver av..

 För övrigt är jag i Göteborg och hälsar på mina serber. DÖkul att se dem igen. De är så roliga att jag får flashbacks för hur det var när jag väl flyttade hit. Jag har haft sådan jävla tur som får bo här. Jag kom på igår vad skillnaden mellan dem och vanliga svennebananer.. De här människorna är livsnjutare och det är roligt att se folk som kan glädjas åt ändå ganska små saker..

Look alike


 Alltså, av en ren slump såg jag en person som tycktes vara väldigt bekant på VH1 för någon dag sen. Och jag hade skrivit upp namnet för att komma ihåg att göra det, just för att det är lustigt att jag bara måste lägga upp den här bilden..

Om inte Tommy Ryngebo är Nick Caves dubbelgångare, så är det jag, barnen, som är tomten.Jag tycker att det är likt som fan. Jag började nästan skratta av ren lycka. Och tänk er Nick Cave i kombo med Fresh Prince in Bel Air (Will Smith) och vi har en livs levande Tommy <3

Blogg är ute


 Rubrikens stora avseenden. Jag har för avsikt att tro att bloggandet håller på att inta sin slutdestination. Kanske dags för Linda Rosing att skaffa sig ett riktigt jobb nu då. Blondinbella har ju turen som fortfarande går i skolan, men extraknäcka får hon göra någon annanstans, kan tänkas.
Lika bra det kanske, för det här med blogg har ju blivit som en jävla massa papper med sörja på. Folk skriver ju bara för att skriva och uppnå en viss mängd läsare. Det är ju få bloggar som innehåller något utav intresse. Och Therese B ligger inte i den kategorin den här gången heller. Bite me.

Och Orsa vårdcentral menar att jag inte alls har öroninflammation utan bara lågt blodtryck. Happ, varför snurrar det även när jag sitter ner och varför har jag ont i huvudet och varför slår det lock för öronen? Varför mår jag för den delen illa? Ah, fan. Jag hade inte bihåleinflammation heller.. Allt detta kunde distrikten styrka per telefon. Duktiga jävlar det där.
Jag tänker ändå ställa min egna diagnos; Inflammation i öron eller bihålerna måste det vara eller också har jag blivit gammal och fått vanlig yrsel. THiiiiiTHiiiii.

Don´t drink and drive.


 Alltså, är det någonting jag verkligen har tröttnat på så är det alkohol. Folk blir fan så jävla tröga  av det och slarvar bort saker som bankomat-kort, jackor och SITT förnuft. Fulla människor brukar säga dumma saker, göra dumma saker som de inte kan stå för dagen efter och dyrt är det att supa också. Men till vilken nytta? Hur gott är ett eller tolv glas rött vin? Hur gott är egentligen 5 till 15 bärs? Eller hur gott är det egentligen med en flaska brännvin? Inte alls och dessutom innehåller de sjuka mängder socker. Sen sitter folk hemma i soffan och tycker att de är feta.
Jag förespråkar inte alkohol. Jag har nästan blivit lika emot det som mot droger, men inte riktigt. Dock blir vägen dit desto tydligare.
Det känns meningslöst att slösa liv, energi och pengar som ni slitit så hårt för, bara för att kunna dricka bort yttligare förnuft och självkänsla. Ett glas är ett glas närmare ett beroende. Sluta och lägg pengarna på något roligare.
Alkoholiserade människor är faktiskt en sak som gör mig både ledsen och förbannad på samma gång. Väldigt frustrerande.
Straight edge- kulturen kommer mig allt närmare..

It sucks to be sick


 Jag är sjuk. Jag lyckades göra två av tre arbetsdagar, sen var jag tvungen att tvinga in Pernilla att jobba för mig. Måtte den här förkylningen göra sitt snabbt, för är det någonting jag inte gillar så är det att vara sjuk. Idag har jag till mestadels bara sovit och glott på tv. Vi kollade nyss på The dark night för andra gången och filmen är suvuränt bra. Jokern är såklart en favorit.
Så förutom att ha samlat på mig sår runt näsan efter att ha snyt mig miljontals gånger och gjort slut på en rulle toapapper, så samlar jag tankarna inför körprovet som skall komma i veckan. Om jag inte bajsar ner läraren, så lär jag i alla fall göra ner stolen. Om jag känner mig själv rätt, kommer jag inte att kunna behärska nerverna. God, I´m nervous.
 I veckan åker jag också hem till Göteborg för att hämta på mig mer kläder. Ska ju bli i Orsa längre än väntat och har börjat tröttna på syrrans för korta byxor. Sen måste jag krama mina serber och önska dem en god jul.
Jag håller också på att försöka tjata ner min käre mormor hit ner till jul, så att jag kan krama om henne mycket innan jag åker till Göteborg under en längre tid. Jag vet ju inte när jag får se henne igen. Östersund ligger ganska långt bort..

Det var det.

Den där känslan av att något är fel.


 I morse anade jag ugglor i mossen. Fredrik åker alltid till jobbet runt sju tiden och då har han oftast glömt kaffekokaren, lamporna på och såvidare men den här morgonen var det något som inte stämde. För det första var det svart i köket och kaffekokaren var kall (okej, han kanske hade bråttom till jobbet och inte hann koka något?) Sen tänkte jag om de försovit sig och kollade om bilden var kvar men den var borta, så då måste han ha åkt.
Klockan halv tio började jag känna: fan vad syrran sover länge och undrade när hon tänkt kliva upp. Tycker hela tiden att det är något konstigt med allt. Inte en siffra rätt so far. Sen borstar jag tänderna och då kommer pappa. Då säger han att Steffi och Fredrik är på akuten för att Fredrik hade en icke nådig huvudvärk (tänkte på hjärnhinneflammation direkt) men han har tydligen fått sig ett virus i kroppen, så han sölar lagom i någon säng och ska göra det i ett par dagar.
Redan första steget upp ur sängen sa mig att något inte var riktigt som det skulle i morse och tacka vet jag rutiner, då man faktiskt kan ana att något är galet om rutinerna inte riktigt följs efter en vacker dag.


Weird.

What would you do without your friends?


 Igår pratade jag med en kompis vars pojkvän har en eller flera skruvar lösa. Han utövar manlig härskarteknik på henne och har den där arroganta attityden som kastar ur sig ett par dåligt formulerade meningar som förstås sårar henne. Hon var upprörd när vi pratades vid och jag sa till henne att det ordnar sig. Det gör det alltid, även om skiten nu känns sur. När saker och ting känns tungt, får man tänka långsiktigt och ha det där i bakhuvudet. Ingenting varar för evigt.. Inte ens olycka. Hur kliché och sentimentalt det än kan bli, så är det mitt bästa tips för that´s the way it is.
Jag värnar om mina vänner och tycker att de förtjänar det bästa, alltid. Därför vädjar jag till deras förnuft att undvika människor som sprider negativ energi.
"En riktig vän är den som säger till om du har något i näsan." En riktig vän är den som drar fram det bästa ur dig. Så varför satsa på en idiot som drar ner dig i sin egen skit?
Däremot när det gäller lycka, tycker jag definitivt att man ska ta vara på tillfället och leva i nuet.
Det är skillnaden mellan lycka och olycka.

Som vanligt

Vem:

Älskar du: Me, myself and I. Eller mormor.
Hatar du: Det där är ett starkt ord, men det finns sannerligen en människa i hela världen som jag hatar. Mickan slickan.
Är den bästa kompisen du vet: Jag rankar inte mina vänner.
Är snyggast i världen: Det finns en rad gudomligheter på den här planeten men Phil Anselmo ligger i runkfacket.
Är fulast i världen: Det finns lika många fula som snygga men Sylvester Stallones mamma ser ju för bedrövlig ut.
Skäms du för: Linda Rosing har gjort bort hela mänskligheten.
Saknar du: Jag saknar faktiskt mina serber!
Vill du döda: I stundens hetta kan det nog bli många men överlag vill JAG vara den som dödar Usama Bin Ladin.
Vill du slå på käften: Britney Spears.
Skrek du på sist: Öh.. Vet jag fan inte. Säkert pappa.
Är din Idol: Jag vet inte men Nathalie Portman inspirerar mig. Likaså Pink. Tack mina damer för orginaliteten.
Är du kär i: Ingen.

Har/Är du:

Är du långsam? Allting är ju relativt men nej. Jag är nog rätt kvick av mig. Truten är dock snabbare.
Är du populär? Tja, antingen populär eller impopulär men populär på någe vis då.
Har du ljugit? Ja.
Har du slagit någon? Ja.
Har du gjort något brottsligt? Ja.
Har tvångstankar? Ja, om sanningen ska fram så har jag nog mer tvångstankar än jag själv tror.
Har du flygit? Jag har gjort mina turer runt om i världen, så ja.
Har du någon form av sjukdom? Jag kanske är en skvatt galen men vem är inte det?
Har du rökt? Ja.
Har du tagit droger? Jag har provat gräs och det sög. Benzo gjorde mig illamående. Aldrig aldrig mer.
Har du blivit påverkad av alkohol? Tja, ett par gånger. Har vaga minnen av att jag spydde som en gris samtidigt som 4 "Föräldrarna på stan" höll i mig. Ack så onödigt..
Har du tänkt ta självmord? Ja, jag försökte hänga mig i ett rep en gång på fyllan. Det hade nog gått vägen om jag inte hade vaknat till och fått panik. 

VS:

Håkan Hellström vs The Ark: Pest eller kolera..
Bright eyes vs Lars Winnerbäck: Lars Winnerbäck är ju lika bra som punka på bilen och Bright eyes är?
Salt vs socker: Salt.
Blått vs grönt: Grönt.
Piercing i näsan vs pirecing i läppen:  Näsan.
Msn vs Skype: MSN
Finnar vs fräknar: Finnar. De är alltid roliga att klämma.
Vit vs mörk choklad: Äh, vi mixar ihop det till en mulatt-kaka.
Ica vs Coop: ICA! De har ju priser som passar Svenne-bananen Bela.
Surt vs sött: Öh, jag får ju kramper av allt som är surt så jag får nog rätt och slätt gå på sött.
Lakrits vs Choklad: Choklad!
Kärlek vs Vänskap: Vänskap. Det finns ju vänner med fördelar.
Sova vs äta: MAAAAAAAAAT!
Frukost vs Lunch: Hm. Brunch?
Majs vs Gurka: Majs. Gurka smakar precis som isbergssallad: mosade insekter.
Linser vs Glasögon: Beror på vem. Brillor kan vara jefligt snyggt.
Småbarn vs Tanter: Barn är roliga, tanter är snälla.
Stockholm vs Göteborg: GÖTLABORG! Fast Stockholm är bra det också.
Japan vs Kina: Kina kan kan lägga sig under mitt bajs.
Läppstift vs Läppglans: Läppstift.
Självmord vs Bilolycka: Självmord. The way you want it.
Kallt vs Varmt: Jag tycker inte om att svettas och det finns ju faktiskt inget dåligt väder, utan bara dåliga kläder. Kallt.
Vatten vs O'boy: Vatten
Öl vs Saft: Jag förstår mig bara inte på saft. Det får bli öl.
Vinter vs Sommar: Sommar.
Snö vs Regn: Regn.
Bio vs Promenad: En promenad till bion.
Klack vs Ballerina: Ballerina. Går jag i klackar, kommer de att knäckas som en grenpinne och jag stöper i backen.
Morgon vs Nattmänniska: Morgonmänniska. Fast jag åker ju inte runt på dammsugaren 7 på morgonen..
Godis vs Chips: Både och.
Sminkad vs Osminkad: Smink för allt i världen. Ingen blir känd av att spela på "neutral".
Silver vs Guld: Silver.
Väskor vs Smycken: Jag måste nog säga choklad på den också.
Spara vs Slösa: Det är kul att spara ihop stålar så att man sen kan slösa.
Pizza vs Hamburgare: Inget går upp mot en Friscoburgare på Max!Gör den här ni också. Det är roligt att se vad ni svarar.

I LOVE my sister <3


 Ah, det är så underbart att få bo hos syrran under vistelsen i Orsa. Verkligen! Jag menar, hon beskyller mig inte alls för att ha haft sönder någon duschstång eller hennes dator eller andra småsaker. Nej, för det gör ju inte en syster.
Men jo då, min GÖR det. Hon säger; "Du har haft sönder min dator." Nej, det har jag inte. "Nähä, konstigt att den är trasig nu då sen du kom hit." Ja, det håller jag med dig om. Det är verkligen konstigt men jag surfar varken porr eller laddar hem musik, om inte min mejl sprider virus då.. "Duschstången är trasig." Jaha, okej..? "Ja, har du haft sönder den?" Öh, ja, jag tyckte mig se gröna tomtar och fick panik. Nej, jag har inte haft sönder den. "Men du använde ju den senast." Ja, men eftersom att ingen har upptäckt det här förrän nu så har den säkert varit trasig under en längre tid.
Sen hör man tunga, sura steg uppför trapporna som betyder att nu är hon arg.
I morse vaknade vi ungefär samtidigt fast jag var lite före ner till köket och upptäckte ingenting konstigt på vägen ner. Sen kommer syrran och ställer sig i mitten av trappan och börjar glo på golvet. "vad fan äre här? Har hunden pissat? Det där har du säkert sett men bara struntat i att ta upp", säger hon. Ja, jag gillar när det är kiss på golvet och helst om jag får kliva i det, var liksom min tanke. Så var hon sur för det också.
Snart är det mitt fel att huset de bor i har ett 11 cm för tunt golv i ena rummet och det är dessutom sprickor i det, så gammal som jag är är det hela säkert mitt fel. För jag är ju född 1946 och byggde huset samma dag..

Kan ha blivit årets mest ironiska inlägg, men det är ju nästan lite humor över det.

48939846


 Helgens underhållning blev Hillevis födelsedagsmiddag. Maten var god och hennes familj är verkligen trevliga. Jag gillar hennes pappa, Lennart. Han är alltid lika trevlig och hur kul som helst. Sen hade jag och Hannah roligt åt Hillevis lillebro Samuel som jag vill kalla för Sebastian (han ser ut att heta det) och flummigare unge får man ju leta efter.
Han kastade snöbollar på mig, så jag hotade med att vika ihop honom i en snöhög utanför huset. Tja, det brukar ju kunna skrämma ungarna annars men den här lille mannen ville snarare anta utmaningen. Fast jag kunde förstås inte ge igen, i tanke på hans ringa ålder. Det vore barnmisshandel och det ligger inte i min natur. Barn kan vara rätt roliga.
 Igår jobbade jag och det kändes skönt att vara tillbaka till Orsagården. Jag var dock seg och lite innanför mitt egna men när det kommer till jobbet, är det lättare att vara mer utåtagerande än bland vanlig festfolk till exempel.
Och ungefär en vecka kvar till uppkörning.. Det är pirrigt och nervositeten är sannerligen ett faktum. GOSH, öppna en lucka och låt mig få försvinna.

Ikväll drar jag nog till Hanna och äter mat. Hon skulle bjuda på laxange. MUMS! Och träffa yttligare ett barn som tycker att det är superkul att reta mig. Är de inte underbara, de små liven?

I don´t like you and you don´t like me.


 "Ropa inte hej förrän du är över bäcken" är ett orspråk man bör komma ihåg men jag i ett nötskal, så är det typiskt mig att ta ut saker i förskott. Inte alltid och inte på alla plan men på vissa. Det gör att man blir besviken och jag tycker själv att jag borde ha kommit länge med mig själv än så. I guess I was wrong. From now, tänker jag minsann lägga av med det. Det är nästintill destruktivt och det blir orealistiskt (det passar inte mig som inte tror på science). Att jag nästan bygger upp ett legohus utan lego. It's ridiculous.

Och jag vill veta vad som ska hända på nyår. Vart finns det mycket folk och bra folk? Jag är för alla förslag.Jag och min käre far. Han i princip förbjöd mig att lägga upp den här men eftersom att JAG tycker att den är söt, så riskerar jag att åka dit enligt tryckfrihetslagen.
Mobilkamera kvalitet is the shit, eller hur?

Nothing sweet about me


 Okej, då var teorin avklarad. Uppkörning nästa! Det hela är ju minst sagt en lättnad och allt pluggande har gett resultat. Min hjärna svek mig inte. Jag är nog min bästa vän ändå.

Var nyss ut och rastade hundfan som retar gallfeber på mig. Gården han har att springa på är rätt stor men lik förbannat ska han ut på vägarna och den här gången sprang han långt ut efter en människa som gick på vägen. Klockan är kvart över nio och jag har morgonfrilla. Så jag sprang efter hunden och den fortsatte att springa käpprakt åt helvete. Till slut kom hunden i fatt den där människan som var snäll nog att hålla fast den så att jag kunde ta med mig den in. Man lär ju ska få hunden att fatta att man inte ska gå ut utanför grindarna, för jag personligen har ingen lust att dra upp en platt hund ifrån gatan om det skulle komma en bil en vacker dag. Och jag lär inte hinna springa ifatt den där jäveln i pyjamasbrallor och i ett par skor jag knappt har på fötterna.

Idag fyller Hillevi år, så vi ska upp till henne och fira hennes 20 års dag. Gratulerar, honey!

Har dessutom fått reda på att jag har MASSOR av jobb att se fram emot i jul och nyår. Money & Orsagården <3 Jag är dock ledig nyårsdagen på begäran.Ja, retuscherade bilder är ju alltid lika roliga. Ser inte ens i närheten ut sådär, kanske för att halva ansiktet är borta.


N0LL

 
 I just knew it. Någon kunde ju bara inte låta bli att fråga om jag hade något emot cp-skadade (för att jag var riktigt klantig och uttryckte mig fel) och med lite mer grundläggande information om mitt yrke så bör man kanske förstå att jag inte har något emot cp-skadade men det kanske krävs lite mer än att kunna äta med kniv och gaffel för att fatta det. Högfärdiga människor (som egentligen inte har rätt till det) ser ju ner på allt som i samhället inte anses som "normalt" och eftersom att det var den typen av blick fulhuvudet gav mig, så blev det min utgångspunkt.
Jag måste ha glömt att nämna att jag jobbar med såväl cp-skadade, utvecklingsstörda, psykiskt störda och alla möjliga former av handikapp och jag ÄLSKAR mitt jobb!
För övrigt, som ni själva brukar säga; "har ni något att säga, så stå för vem du är." Or else.. Dra åt helvete.

Jag har lunchat med Nevin idag. Mycket gemytligt. Skönt att stöta på människor som fortfarande är orginella och lika lättsamma som för flera år sedan. Den sorten är liksom valarna; utrotade.
Igår klistrade vi ihop pepparkakshus men årets variant blev inte ens hälften så snygg som förra årets. Den här gången blev det riktigt.. Mesigt. Nästan så att jag vill göra om det och med en ledig stund på söndag kanske jag ordnar det.
Nu skriker syrran att vi ska skriva namn på pepparkakshjärtan. Snacka om människa för julstäming. En annan kunde lika gärna äta pizza på julafton. Så seriös är jag.

Snöstorm deluxe! Kära nån, mitt i allt blev vi som barnen i frostmofjället. Underbart. Jag vägrar gå ut.
Fjolårets läckerhet.

Ett sinne för fittor


 Igår var vi till Mora och gick på julmarknaden som sög lika mycket det här året också. Där såg jag om inte Sveriges fulaste brudjävel, Therese B. Haha, när hon går förbi en så tittar hon på en som om man var cp-skadad och är av mindre värde men nu är det ju inte jag som har överbett och silikonpattar som är ett par storlekar för stora för att kroppen ska se ens i närheten av proportionerlig ut. Så ett pekfinger up yours, bruden.
Eftersom att jag var helt dyngsur om fossingarna pga det där jävla skorna (som förövrigt for med soporna igår kväll), så åkte vi hem efter en stund. Därför är jag snorig idag också. Ja, kom hit och kittla mig under näsan ska jag nog kunna fixa sjukpenning åt dig.
Nu ska jag in till skolan och köra in det sista av allt vad ett körkort kan innebära, sen ska jag sluta tjata om det.

RSS 2.0