DU ÄR EN SNÅL GRIS


 Jag ska faktiskt ta upp ett ämne som grämer mig en hel del och frågan är om jag totalt saknar kurrage eller om jag bara kanske är en god, generös människa.
Jag har själ att tro att människor, i det här avseendet kompisar/vänner (välj själv), har tendenser att utnyttja min generositet. Det här med att man går ut och fikar, kan jag föreslå att jag bjuder (för att jag tycker att man kan göra så ibland) i hopp om att vederbörande ska bjuda tillbaka någon gång, inte lämna en symbolisk summa som ett "tack", utan för att spelet mellan kompisar ska vara att ge och ta. Dock har jag kommit på att det är väldigt sällan som någon bjuder mig tillbaka. Har det hänt, så kan jag räkna de gångerna på EN hand, då jag tappat räkningen om hur många gånger jag själv bjudit. Det handlar inte om att jag börjar bli snål men det kind of sårar mig att jag ska måsta känna mig utnyttjad. Det gör att jag har börjat säga åt folk att betala för sig själva, vilket gör mig till den onda. Då är jag nästan fräck. Sorry folks, men jag har inte alla pengar i världen och jag får uppenbarligen inte ut något av att bjuda bordet runt, mer än kanske fakta om att de som påstår sig vara mina kompisar kanske i själva verket inte är det.
Jag har stort tålamod med kompisar när det kommer till sådana här saker och fler irriterande moment inom vänskap, som det här med att inte höra av sig (speciellt om man har pojkvän) eller som den tröst man kan vara 3 på natten, eller när polaren är full och kastar sig över en med en knytnäve pga vrede som inte ens grundar sig på mig, nötandet om pojkvänner hit och dit, besvikelse hit och dit MEN TYVÄRR, bägaren skall rinna över någon gång.
Jag försöker verkligen vara en god vän, men samtidigt, om de är mina riktiga vänner måste de kunna ta att jag säger åt dem att betala sin egen fika eller det faktum att jag FAKTISKT inte orkar höra mer tjat eller blir besviken när man inte hör av sig på fan flera veckor, för att sedan återkomma när man inte har bättre för sig. Nänänä. Det spelet lämnar jag. DET tycker jag är moraliskt. Antingen så har moralkoppen gått helt åt fanders eller också är det jag. I really don´t know.

Jag lät mig inspireras av Sandras inlägg här, men ack så növädnigt det var att få det ur mig.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Här tar folk för givet att dom ska få gratis alkohol när dom hälsar på. Det har tillochmed hänt att dom går till kylen och tar dricka om det finns, utan att ens fråga. Jag är attans så givmild om folk inte har pengar, eller om det är spontanfest så ingen har nåt att dricka, men när folk tar för givet att jag ska försörja deras akolholbehov, då hade faen gått långt! Jag är inte det minsta rik!

Hatar folk ibland!

2008-11-18 @ 01:34:19
URL: http://sounpretty.blogg.se/
Postat av: hannah

jag hoppas att du kan tala om det för mig, jag är en av "dom".

2008-11-18 @ 10:37:35
URL: http://snittan.blogg.se/
Postat av: hannah

jag hoppas att du kan tala om det för mig, om jag är en av "dom".

2008-11-18 @ 10:37:54
URL: http://snittan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0