Heliga Maria


 Igår var jag hos Sandra och tog ett par öl. Sen åkte jag hem ganska tidigt för att jag skulle få skjuts hem. Jag hade verkligen ingen lust att gå hem när det är så kallt som det var igår.
Väl hemma gick jag raka vägen till sängs och jag måste ha varit väldigt trött, för att jag somnade med mobilen i handen och vaknade sedan av att den for i golvet.
Idag ska jag göra så lite som möjligt. borde kanske ta en sväng förbi farmor och säga hej. Annars blir det väl ett jävla liv för att man inte har visat sig något.

Igår kollade vi på Magnus Betnér "Inget är heligt" och han är devlsi rolig. Han säger ju det nästan alla svennebananer tänker. Sen går han emot kristna värderingar och det gör jag också men samtidigt måste jag erkänna att trots att jag är ateist, är det att föredra att det ändå finns kristna värderingar och gamla traditioner kvar i vårt samhälle för att systemet ska fungera. Om alla lät bli att göra saker som Betnér drar upp och gör narr av, skulle vårat samhälle vara av ren kaos. Dvs någon form av anarki. Det här ju den princip Hitler hade på sin tid när han hade ihjäl människor (JAG TALAR INTE FÖR HITLER) att hans avsikt var att rena mänskligheten på ont och bara de starka och goda människorna blev kvar. Sen att Hitler utnyttjade det, är ju en annan sak. Men samma historia finns i bibeln, att Gud brände byar för att folk började göra som de ville. De låg med varandra hej vilt, mördade och levde rövare. Då hade mänskligheten blivit ond och besudlats, därför måste åtgärder vidtas. Så Gud lät de starka överleva. De som tog sig ur bränderna och som hade skött sig innan.
Vi är återigen på väg in i en fas där människor gör allt mer som de själva vill. Om världen skulle vara laglös, skulle det bli undergånger för oss alla. Man måste ha regler för att det ska fungera.
Så, oavsett hur mycket jag själv tycker att religion gör människans sunda förnuft till storhetsvansinne, så kan ändå en DEL av det diskreta i en religion vara nyttig för oss. Vi är trots allt uppväxta med det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0