Päls?


 Det här är en av de mest paradoxala fixidéer som finns hos mig. Att bära päls är för mig motbjudande och totalt förbjudet enligt mina principer. Att dra av ett levande djur dess naturliga skydd mot kyla, bakterier och andra saker som kan få djuret sjuk är för mig helt ofattbart. Det är sjukt. Att sedan kunna göra det som ett 5-9 jobb utan att för ett uns känna ånger.. Där går min moralpipa käpprakt åt skogen. 
Samma sak gäller skinn (det här är knepigt). Jag köper inte en skinnsoffa, en skinnjacka eller skinnskor som är helt klätt i skinn. Men däremot är jag inte lika uppmärksam mot andra skor som kan INNEHÅLLA skinn. Läderremmar eller så. Sådant som jag inte alltid har tänkt på. Om jag köper skor som är av vilket material som helst (som inte innefattar djur of anykind) och sen är jag inte uppmärkssam på detaljer. Och det här är något jag aldrig har tänkt på men definitivt kommer att göra. Det är mot mina principer. Varför gå emot sig själv?
Jag köper aldrig smink som är testade på djur och har inte gjort på länge. Jag frågar alltid om jag är osäker. Det har jag gjort sedan jag gick i åttan eller kanske rentav tidigare.
Människor som strör pengar omkring sig, låter sig vara "modemedveten" och köper päls, är människor jag på en lista har rangordnat på att "döda". Om inte på riktigt, så i huvudet. För mig är sådana människor döda. You´re nothing but shit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0