A new day is dawning


 Ibland när man vaknar, brukar åtminstone jag tänka på hurdan dagen kommer att bli. I morse fanns inget speciellt att notera förrän efter kl 10.00 då jag började med att gå in i en kant med höfterna (vilket jag gör allt oftare) som om jag tappat uppfattningen om kroppen alldeles. När jag skulle klä på mig slog jag förstås behån i ansiktet och när jag skulle sätta på mig byxorna var golvet så glatt att jag tappade balansen, men med nöd och näppe lyckades att låta bli att ramla. Då blinkar en lampa ovanför huvudet och så säger jag för mig själv; "Ahaaa, det är en SÅDAN dag". Man får ta seden dit den kommer, eller hur?
Jag och Gane (mannen i huset) åkte och handlade mat som jag ska laga ikväll. Gårdagens middag blev succé och människan åt två portioner för att sedan gå runt i huset och åma sig om att han snart ska spricka. Sedan köpte vi blommor (ljung) som jag har planterat på balkongen. Det blev fint och han var mycket nöjd med min insats. Det är kul att få pyssla lite.
(Jag ska försöka komma till saken här). Vi satt i bilen då jag upptäckte att min väska hade gått sönder, så han säger; "vad fan, har du gjort sönder din veska?" Jag vet inte vad som har hänt, sa jag. "Du får kasta den veska", säger han. Nej, säger jag. "Vadå nej?! Do kan köpa ny veska!" säger han lite högre. Han är förstås ironisk men han är så sjukt rolig. Vi gick in till ÖB strax efter det och precis innan för dörrarna står två killar och säljer telefonabonnemang, varpå den ena frågar om vi har Comviq kompis. Gane gestikulerar och säger; "Fyfan. vi har femhondra kompisar duu" och gick vidare. Där kunde jag inte hålla mig längre. Historien i sig kanske inte är så rolig egentligen, men jag låg dubbelvikt på ÖB och tårarna sprutade. Invandrarsvenska <3
Jag undrar när jag ska få en lugn stund. Häromkvällen hade jag nästan lyckats skratta fram ett helt sexpack. Och även om det inte vore för deras utomordentliga svenska, är de fortfarande jävligt roliga och smarta. Kombinationen av ren humor och brytning på det svenska språket är fan min humor på högsta nivå. Jag är sjukt lättroad när jag tänker efter.

Jag ska försöka haffa dem på bild någon dag också.

Kommentarer
Postat av: hannah

hah! vad jag skrattade :D invandrarsvenska <3 hajdo!

2008-10-23 @ 19:07:15
URL: http://snittan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0