Can you get any more irritating?


 En dag när människor förgyller ens dagar. That´s what it is.
Ja, Rosa Bandet-kampanjen har satt sin fluga på rutan. Seså, alla världens kvinnor (och för all del män) hata mig för att jag säger att jag föraktar den här jävla kampanjen. Inte nog med att många storsäljande produkter som Garnier eller olika sorters disktrasor säljer sina produkter för att man ska stödja Rosa Bandet. Okej, varför höjer de priserna lite vid sådana här "goda gärningar"? Och varför sponsrar man då inte mer än 50 öre per säljande produkt? Lurendrejare!
Visst, det är säkert jättebra att man kommit så långt med forskningen av bröstcancer men om jag ser till mig själv; skulle jag drabbas av en bröstcancer och jag får lov att operera bort ett bröst så blir jag inte så ledsen för att skillnaden mellan det med och utan är inte SÅ stor. Jag har inte 1 kgs fettklumpar vaggandes på varsida om min torso.
Det finns dessutom alltid nya att köpa om det skulle vara så. (Ja, det är inte helt vad bröstcancern handlar om. Jag vet det. Hela proceduren med cellgifter osv) MEN kvinnor fokuserar på deffekterna av brösten efteråt. Det är därför det blir synd om dem..?
Då blir det hela som uppstorat och sentimentalt. Vi kvinnor regerar! (ehum..)
Isåfall, kvinnor, varför inte sponsra en helt ren femtiolapp rätt i en Rosa Bandet-kassa istället för att köpa små fula rosetter? För vad ska de symbolisera, att vi har bröst eller att vi stödjer? Ja, men måste man springa runt med en rosett för att visa att man missunnar kvinnor bröstcancer? Varför känns det hela som en kvinnlig grej och inte en mänsklig? Jag har inte sett en enda man bära upp den.. faktiskt. Och varför är den rosa?
INTE ALLS ur ett feminiskt perspektiv. Tvärtom. Rosa Bandet känns feministiskt och överskattat. Det här är bara en väldigt öppen diskussion som jag vill äga här. Lite av en thought jag hade bara. För jag vet att MINST en kommer att vara väldigt upprörd av att läsa det här. Ge mig ett tecken, kritiker. Kommentera!

Kommentarer
Postat av: Em.

http://www.bloggkoll.se/m/8870543/0

Jag håller med den här tjejen i alla fall. Synd att du är så negativ till det här.

Ska också tillägga att ett rosa band kostar 20:- och det är väl inget att tjafsa om? 20:- eller 50:-??

Har du köpt något själv?

2008-10-16 @ 21:40:50
URL: http://emmavestergaard.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag fattar inte varför just bröstcancer har blivit så upphajpat. Samma sak med barncancer, tbh. (Men jag hatar ju barn, såatteh..)

Hur mycket hör man egentligen om testikelcancer? Livmoderscancer? Varför får inte dessa former av tumörer lika mycket uppmärksamhet?

Alltså, jag tycker att det är finfint att man försöker göra en god gärning på ett eller annat sätt, men när det görs till världens största grej känns det som att det tar uppmärksamhet ifrån allt annat som faktiskt också är viktigt.

2008-10-17 @ 10:02:39
URL: http://greynotreal.livejournal.com/
Postat av: Anonym

Svarar på båda av dina svaren i samma nu.

Skulle bara säga att du pratar bort dina egna teorier hela tiden. det låter inte som att du kan stå för varken eller. Kan säga att aftonbladet/expressen skapar sina rubriker själva också..

Ja man kan ju reagera och undra vad som pågår, men jag skulle aldrig säga att "så här är det" om jag inte var stensäker på saken.

Men det är ju bara en blogg så.. :/ I dont know, det kanske inte ens är värt att lägga ner energi på att ta in det du skriver, verkar i alla fall som att man inte ska ta något du skriver seriöst, och det är väl tråkigt?

Jag tror att det är lättare att få in mer pengar om det kostar 20:-.. du måste ju förstå att alla inte har "råd" eller prioriterar att lägga hela 50:- för det, eftersom folk ändå inte direkt bryr sig om hela grejen egentligen. men en 20lapp kan man väl slänga in, och när fler tänker så så får man in mer. Så är det bara.. tyvärr..

2008-10-17 @ 10:28:22
Postat av: Sandra

Alla får haka på. Det blir så bra så. :)

2008-10-17 @ 11:11:08
URL: http://sounpretty.blogg.se/
Postat av: Sandra

Dessutom så kostar det ju pengar att framställa dom där förbannade rosetterna, och vart kommer dom pengarna ifrån? Av den tjugan man betalar för rosettjäveln är det nog inte många kronor som går direkt till forskningen, det måste ju även finansiera rosetterna. Inihelvete mycket bättre att skänka pengar direkt till ett konto, eller en låda vid en kassa eller liknande. Men nej, vi måste få nåt för pengarna. Om det så bara är en lite ful rosettjävel, så måste vi få nåt vi kan ta på. Det duger inte att bara hjälpa forskningen, för det är inget man ser, inget man kan ta på. Slopa rosettfanskapet.

2008-10-17 @ 13:08:10
URL: http://sounpretty.blogg.se/
Postat av: Em.

Precis det du sa att jag hade gjort har du själv gjort. Jag skulle aldrig komma på tanken att köra med personangrepp, men om du läser det du precis skrivit till mig.. Så definierar jag ordet "personangrepp"

Men du har rätt, jag borde inte läsa din blogg mer.

Men inte av den anledningen att jag inte är smart nog.

Du borde kunna ta att folk reagerar när du skriver som du gör om andra människor. Kritisera inte andra om du inte själv klarar av att bli kritiserad, det anser jag. Man ska ju inte brusa upp sig bara för att vi har olika åsikter om saken.

Jag svammlar inte. Kom med något konkret så förstår jag vad du menar. Jag vet precis vad jag sagt och inte, och jag tycker att du överreagerar.

Måste bara fråga vad du menar med att jag skulle vara lost i diskussionen? Det är väl uppenbart att jag skrev från början för att jag tyckte det var fel att skriva som du gjorde om Britney om du inte kunde grunda det på bättre än skvallertidningar, det var allt.. och nu svarade du på det. så då vet jag. Inget mer med det.

och du, jag tycker inte att du vinner på att kalla mig nedlåtande saker som "snuttan", "en lost emma", "osmart", "öppnar min söta lilla trut", "svammlar på" ?? Det är inte på så himla hög nivå. Måste du alltså säga allt det här till mig bara för att jag inte tror på det jag läser i skvallertidningarna och du gör det? Då droppar vi ämnet. Jag tycker det är ovärt att bli kallad för en massa saker bara för att jag egentligen frågade vad du menade med inlägget.

2008-10-18 @ 15:17:21
URL: http://emmavestergaard.blogg.se/
Postat av: Matilda den bästa

Haha, men snälla. Jag vet flera killar som bär rosa bandet, ditt ex pappa tex. Sluta försök låt smartare än du är hjärtat :D puss

2008-10-25 @ 11:03:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0