Die another day


 Hämnd är en rätt som bäst serveras kall.
Jag kom att tänka på grupperingar av människor i alla tänkbara sammanhang. När människor munhugger och hotar en person av en anledning i en grupp, låt säga att vederbörande vid ett tidigare tillfälle sagt eller gjort något som de andra irriterat sig på (oavsett om det varit personligt provokativt eller inte). Nu vill den flocken av hyndor attackera den ensamma individen. Är det mord, kött de är ute efter? Då ska jag fråga; ska de mörda denne för att den förtjänat det? Okej, vad ska det mordet göra för nytta på vederbörande? Den som kommer att lida MINST av den händelsen är den som är död. Det mordet skulle innebära spiken i kistan till de som avsiktligen försakat den andres liv. Och är det inte mord de är ute efter, är det en banal uppläxning att misshandla människan fördärvad? Exakt vad ska det hela tjäna till? Skadorna kan bli så pass allvarliga att människan inte ens minns händelsen och skulle då på ett sätt ha blivit utsatt för våld som den i sin värld aldrig förtjänat. Den skulle inte minnas något varken före eller efter händelsen.
Om personen skulle bevara sina minnen från detta, vad har misshandeln lärt denne? Förmodligen ingenting rörande detta område, kanske på andra plan men inte själva konflikten och dess konsekvenser.
Man har rätt att säga vad man tycker (yttrandefrihetslagen) som inte är stötande på något vis men det är förbjudet att misshandla någon, så slår de för deras egen skull eller för vederbörandes skull?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0