Året 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag flyttade in hos tre okända snubbar, åkte till Köpenhamn, körde över 30 mil (röven och höger axel fick ta stryk sen), blev vegetarian.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nyårslöften är bullshit.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, en hel drös faktiskt men min biologiska klockan tickar inte.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, thank god.
5. Vilka länder besökte du? Danmark.
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Fler kickar, spontana upplevelser, resor, nya spännande möten med andra människor och jag hade velat jobba som volontär på SRF i år.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 19 december, trevligaste familjehelgen på år och dagar.
8. Vad var din största framgång 2009? Fortlöpande vikariat på Solrosen.
9. Största misstaget? Att inte ha lyssnat på min magkänsla. Den slår aldrig fel, visar det sig sen efteråt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej. Frisk som en nötkärna.
11. Bästa köpet? En rokoko-soffgrupp!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kan ha varit kläder.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag fick mitt förstahandkontrakt på lägenheten så var jag tämligen lycklig kan man säga.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Alejandro - Lady Gaga, Human of the year - Regina Spektor, Anthony and the Johnsons - Divine, Alisha Ali - The time is now. Typiskt 2009.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit bra mycket lyckligare än någonsin. Kanske för att jag kommit i underfund med att man skapar sin egen lycka.
16. Vad önskar du att du gjort mer? "Festat" mer och rest mer.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Slösat tid inomhus. Utomhus- livet is the shit.
18. Hur tillbringade du julen? Jag jobbade först och sen hängde jag med Jimmie.
19. Blev du kär i år? Det var på vippen att jag fick en crush på Bob.
20. Favoritprogram på TV? Jag tittar knappt på tv.
21. Bästa boken du läste i år? Nionde insikten.
22. Största musikaliska upptäckten? Regina Spektor. Hon sjunger falskt och spelar falskt men ändå är hon fantastisk.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Nej. Jag önskade mig ingenting.
25. Något du önskade dig men inte fick? Systemkamera men det sa jag inget om, så jag får väl skylla mig själv.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag jobbade och sen hade Jonatan varit snäll nog att baka en kaka åt mig.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, lite mer kärlek från andra människor. Det lever för mycket bitterhet och negationer i folk.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? New age.
29. Vad fick dig att må bra? Att börja träna, utforska Göteborg.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? I´m not that into celebrities.


Paloma Faith vs My future


 På jobbfronten har det stått stilla ett tag och jag har inte riktigt vetat vad jag velat göra. Inom det yrke jag jobbar, tänkte jag utbilda mig vidare i småkurser och nästa steg är att utbilda mig till handledare för att kunna handleda elever. Jag ska snacka lite med chefen men det lär inte bli några problem. Man vill ju såklart lära folk det man kan.

Paloma Faith. Sjukt söt, även om hon ibland ser ut som en riktigt snygg dragqueen. Ett speciellt utseende som tilltalar mig.Play on.


Swedbank är världens kanske sämsta bankjävel


 Jag ringde nyss till Swedbank för att få hjälp med att åtgärda ett litet problem som har uppstått med ett kontonummer. Jag ringer ett samtal, ingen svarar och jag kopplas till växeln. Hon i sin tur skickar mig till en ny, där ingen svarar och jag hamnar hos växeln igen. Så höll jag på i 15 minuter tills jag blev trött och ringde till Orsas huvudkontor och GUESS WHAT? Samma jävla skit där. En anledning till varför man inte ska ha Swedbank är för att ALLA har det. Jag ser det som en socialdemokrats- parti. Alla hejar på det. Eller de fattiga, familjer, pensionärer och ungdomar. Alla utsatta använder den banktjänsten och den är VÄRDELÖS. Jag har Handelsbanken annars, vilket är en jävligt bra bank om man jämför med Swedbank.
 Till slut ringer jag en annan kundtjänst för personlig service där jag kan använda min kod. Kärringen på andra sidan säger: "Din väntetid beräknas till 8 minuter. Vi besvarar ditt samtal så snart vi kan. Du har nummer 106 i turordning." HAHAHA, skämtaru elle? Ursäkta mig, men jag kommer att behöva både gå på toaletten och äta under den tiden. Nej, Swedbank. Jag lägger på luren här och så ses vi aldrig mer. Skitbank!

För att visa min tacksamhetEn julklapp jag fick av Jimmie, som innehöll filmen "The warriors". Tack, tack, tack Batman! (Kolla in min nya signatur. "Hulken".)


Sacramento idioto


 Jag kollade precis in Kalles Jul. Något man aldrig sett förut.. Faktum är att jag inte sett det sedan julen -05, då jag & Tommy satt och asgarvade till det. Fråga mig inte varför men jag minns att det var en bra jul. Jag gillar när julen är sådär spontan och oplanerad. För mig kvittar det om det ska styras upp mat för ett helt regemente, julklappar som är fint inslagna och en massa folk ÄVEN om det också kan vara mysigt. Jag föredrar att se julen som en vanlig dag, med tid för sig själv bara.
Därför kommer min vän Jimmie hit och håller mig sällskap. Alla andra är bortresta och även om jag fått sitta här själv, så hade jag inte varit olycklig. Det har varit en bra dag hittills och så ska den fortsätta vara.

Däremot, igår när jag städat klart hela lägenheten så tänkte jag förflytta kaffebryggaren från ett hörn till ett annat och var klantig nog att ha skiten i golvet vilket resulterade uti en tämligen trasig kaffekanna. Dan före doppardan också, då det är mycket folk ute och jag som knappt hade kommit ur morgonrocken vid 16-tiden fick glatt palla mig ner till Hjalmar och köpa mig en ny kaffebryggare. Kaffe måste jag bara ha or I´m a dead woman.


ett öga..


Heja Orsa!


 Jag och Mathias var i Orsa och härjade i helgen. Vi "firade" jul och jag introducerade första julen som vegetarian vilket jag hade tänkt skulle bli något krångligt i tanke på att ett julbord innefattar tillmestadels döda djur men jag lät min kära far göra vegetariska köttbullar som blev en jävla succé. Karln kan ju fan laga mat på riktigt, fast det visste jag redan men vegetariskt? Köttmästar'n själv liksom.
Syrran stekte på ett par qourn-bitar åt mig och frågade efter middagen: "Smakade de jävla plastbitarna bra eller?" Det är då man vet att man är hemma. När saker jag gör sticker i ögonen på folk. De blir så provocerade att de nästan får nervryck. "Det händer något i kroppen." Jag undrar bara varför. Vad jag stoppar i munnen är väl ändå min ensak och något jävla snack om att jag äter upp grisarnas mat vore ju felaktiga påståenden då grisen äter upp min mat, det jag inte vill ha.
 Om man bortser från sådana missöden som matkrig så hade jag det trevligt. En riktig familjehelg. Jag fick fina julklappar också. Pappa gav mig två kastruller från OBH Nordica och en mixer. Av syrran och Fredrik fick jag ett presentkort på Åhléns (Så att jag kan shoppa fler ögonskuggor in regnbågens alla färger från MUS), av mathias fick jag en kokbok: "I det vegetariska köket" och av farmor fick jag pengar. Idag fick jag en julklapp av en kollega också, bara för att jag var snäll och tog hennes pass på julafton. Jag är mycket tacksam och ska använda prylarna väl!
 Resan hem var en annan femma. Bella hamnar i sladd och råkar i HUVEN på en annan bil men med några millimeters marginal. Vi klarade oss! HURRAY! Sedan var det Mathias tur och hamnade nästan i baken på en annan bil med samma låga marginal. Vilken jävla tur vi hade.. TVÅ gånger. Touched by an angel.

Jag har äntligen ställt in mina rokoko-möbler. Det blir helt annorlunda här inne och helt jävla plötsligt platsar inte några av mina svarta möbler (Fan, sängen ligger jävligt risigt till) men det hänger ju på den förbannade bruna träkanten på soffan som jag måste måla om i guld. Annars ryker varenda möbel här och lägenheten får heta: Esther från 1800-talet som frusit fast.
Lägenheten har tyvärr inte riktigt fått rätt karaktär än. Nu ska allt rött bort härifrån och jag ersätter allt med lila, guld, benbitt och svart.


rokokosoffa.

clowncunt  jul  hunden


Hur säkra går våra anförvanter?


 Under en sju- timmars resa från Orsa funderade jag mycket på vad som försiggår i alla hus man åker förbi. Jag menar, trafficking förekommer ju i var och varannan lya verkar det som. I en sketen lägenhet i Stockholm t ex och grannarna anar inget ont.
 Hur är det med resten av alla lägenheter/hus/villor? Vad händer där inne som omvärlden inte vet om? Fysisk misshandel, psykisk misshandel, djurplågeri, barnaga osv osv. Tar man "Disturbia- grannen" förgiven? Mannen som mördar kvinnor i huset bredvid en kille som fått fotboja efter att ha slagit ner sin lärare och måste stanna inomhus ett visst antal månader.
 
Våra släktingar/vänner och bekanta, hur har de det egentligen? Man tar förgivet att alla man känner har det bra, för att det är precis så det bör vara. Ingen ska råka ut för fysisk eller psykisk misshandel. Ingen pojkvän eller flickvän till mina bekanta ska få beröva dem både frihet och självkänsla men de gör det ändå får man sedan veta. Samma pojkvän eller flickvän som själv charmar hela omgivningen och skapar ett nätverk för att sedan kunna vända dem mot sin partner (och min släkting/vän). För att suga ur deras energi och själva växa sig starkare.
 Man får höra om makabra historier som gör en tämligen förvånad när man upptäcker att dessa historier har övergått till inövade mönster, rutiner. För mig verkar det främmande och skrämmande men för vederbörande är det bara en vanlig onsdag.. Eller lördag.
 Gång på gång upprepas olika former av psykisk misshandel och jag som lyssnar undrar varför man inte tar sitt knyte och drar därifrån. Det byggs upp någon form av panik i mig som gör mig om än mer paralyserad än jag var innan, för att jag inser att jag är verkligen handlingsförlamad här. Jag kan inte påverka, jag kan inte hjälpa och framförallt.. Jag kan inte åtgärda. Åtgärda problem som uppstått under flera års tid utan att man vetat för att man tagit det goda förgivet.
 Försöker de fly, så får de antingen en sten inkastad genom bilrutan eller också blir de hotade med att något de älskar och håller av ska försvinna ur deras liv, som t ex barn eller djur.

Det är alltså en psykopat vi talar om, som finns antingen i granndörren eller hemma hos någon man känner och håller av. För mig verkar det så löjligt enkelt att bara sticka ifrån ett förhållande där någon utövar maktmissbruk och misshandel. "Det skulle aldrig falla mig in att stanna i ett sådant förhållande." Så tänkte nog de också men någonstans på vägen genom alla dessa år, så har deras självkänsla försvunnit och det är den som gör att man måste stanna i ett så självdestruktivt beteende.
De enda ord som kommer ut ur min mun är: Stick därifrån!

Jul på Liseberg


 Nu har bloggtorkan gått över gränsen. Det är inte det att jag inte har saker att skriva utan jag har bara inte tid. Kärleken sänds LIVE N' DIRECT från Belaland. Vem har egentligen för nytta av att läsa om andras liv, ja förutom ex- pojkvänner of any kind som vill gå in och rota lite, kolla bilder osv? "Still up for some innocent back an' forth?" Jag undrar vad killar skulle göra om de inte fick rota lite i gamla flammors liv. Gräva på mörkare orter kanske. Där lär ni hitta en massa skit iallafall.

Så, hur är en jul på Liseberg? Förutom dagens jävla iskalla skitväder så är en jul på Liseberg inte alls så tokigt. Jag klämde i mig 15 mini-munkar, jag köpte tunnbröd och njöt av tiden tillsammans med två glassiga snubbar; Mathias och Andy. Mat och sällskap, så klarar man vilken skit som helst.Alltså, jag är ingen doktor men det här ser inte helt sunt ut. Jag befinner mig inte ens i Lappland och fingrarna håller på att frysa av. Vad fan är det för jävla Sverige?


Jag har hittat en rokoko-soffgrupp som jag ska köpa också. Time to say goodbye, du sköne skinnsoffa.

En månads rökfri period och perioden fortlöper.
Egentligen finns ingenting positivt med att sluta röka förutom att jag känner mig piggare, maten smakar mer, jag har mer pengar över, jag luktar bättre och min kondition börjar få liv. Annars är allt ett enda stort abstinensämne.
Nej, skämtåsido. Det går utmärkt. Jag är nöjd.
"Åååh vad duktig du är Bella." Nej, jag bevisar mig bara dummare för varje gång jag börjar igen.

Dags att kyssa kudden. Imorgon drar jag på semester.

My sober life


 Om jag inte missminner mig så introducerar jag mitt första år som nykterist imorgon. Det är inget "Hey Ho, Way to go!" för mig. Jag kan inte fatta att folk kan kläcka ur sig en: "Vad du är duktig, Bella. Hur fan pallar du?" Hur fan pallar NI? Det kostar multum att dricka alkohol, man blir ful som av det och även om inte alla känner sig som ett dött djur dagen efter, så kan jag lova att ni luktar som ett. Trots mitt val som nykterist, låter jag folk fortsätta med sina alkoholvanor utan att predika.

 Cihan, en kollega till mig sa att jag kanske bör hejda mig lite när det gäller att slopa vissa saker. Hon menar på att en vacker dag kommer jag att få panik och börja med all skit igen. Allt sådant hänger ju på hur bra självdisciplin man har. Nu har jag skippat alkohol, nikotin och försöker nu att inte ersätta nikotin med kolhydrater, d v s socker. Min karaktär bleknar nämligen när det gäller all form av föda. Det slutar oftast med frosseri och får jag tag i en godisbit eller kaka så är det sällan på tal om EN styck utan får jag lov att äta upp hela förpackningen, inklusive plasten så gör jag det.

 

Igår var jag och Mathias på Starbowling, där jag för övrigt ägde honom och vann med stora marginal. Han har nog aldrig sett mig le så mycket någonsin. Jag kände lycka när jag fick vinna. Jävla bowlingklot som höll på att gå sönder, dock.
Så mycket som jag skrattat den här helgen kommer att förlänga mitt liv..


Mobilt bredband är lika med tummen upp!


 Röststyrd hjälp på Telia suger balle kort och gott. "Vad vill du ha hjälp med?" frågar en röststyrd tant och det är alltså meningen att jag ska svara: "Mobilt bredband." Kärringen svarar: "Okej, Telia homerun." Ah, men vad fan. MOBILT BREDBAND sa jag. Är du döv eller? (Tant kan ju ändå inte höra eller uppfatta mig svära.) Det var säkert min mörka traktor- stämma så här tidigt på morgonen som fick henne att höra "Telia Homerun" istället för "Mobilt bredband". Det är bara så jävla irriterande när de tvingar en att lägga på och ringa upp igen för att vi hade samarbetssvårigheter. Anställ folk kan kan höra mig, så att jag kan göra utlopp för mina aggressioner eller också anställa dem för att undvika mina aggressioner.
 Okej, nu har jag äntligen satt i det nya bredbandet som ÄR betydligt mycket snabbare än det gamla. Det förra krackelerade om man försökte ge sig in på en sida som youtube.com, som kräver lite mer dataöverföring. Nu slipper jag vänta på buffer- tid. Bra skit det här! Telia for the win!

Och ett litet modem som är stort som ett usb- minne. Herregud så praktiskt vad?

Inrednings- smak


 I två månader har jag bott utan köksbord och hade därför börjat vänja mig vid allt utrymme jag hade i köket och tyckte att "barbordet" jag köpte på IKEA tog plats men såhär i efterhand när man fått städa till lite och fixat med småsaker så inser jag hur rätt det är med ett bord att slänga sina skitsaker på när man kommer hem från jobbet. Upp med väskan, kasta nycklarna åt helvete och så vidare.
 Jag köpte glödlampor till mina Musik- lampor jag satt upp inne i rummet. Jag har legat på latsidan när det gäller inköp av nödvändigheter men man orkar sällan leva i en tillfällighets- situation för alltid och jag ville börja använda min lampa (Orka leva med ficklampa jämt).

hollywoodspegel

Alá Hollywood-style. Loooove it.

RSS 2.0