Rasist- Bella


 Vilken kalabalik det har varit på den här bloggen de 5 senaste dagarna och allt har vi att tacka en liten stackare med alldeles för mycket fritid och alldeles för lite fakta, sittandes på en säkert obehaglig kontorsstol någonstans i Dalarna och som dessutom påstår att vi skulle ha fikat. Det är knappast troligt, för att så trångsynta människor går inte att fika med.
Den här menlösa människan har fått en hel bloggvärld att mynta ett helt nytt namn: Rasist- Bella.

Jag vill nu göra klart en gång för alla att så är inte fallet. Jag är varken rasist, nazist, nationalist. Ingetdera.
 

Det hela började med att jag skrev: "Jag jobbar nästintill bara med invandrare och de är faktiskt väldigt duktiga." Det är bara en grym analytiker som kan misstolka den meningen och göra den till något fult. Jag skrev det för att uppmärksamma trångsynta människor om att invandrare inte bara slinker in på ett jobb för att reta upp sysslolösa och lata svenskar, utan för att de har kompetens för ett arbete.
Dessutom är min DRÖMRESA att få resa till Indien och för att resa till just Indien krävs det att man är jordnära. Dit åker man inte på en charterresa för att festa till och leva loppan, utan för att uppleva en helt annan kultur och miljö. Det är vad jag anser åtminstone. Sen hur den här människan kunde dra upp något så konstigt som: "Man kan vara rasist mot specifika länder." Hur specificerar man? Är man rasist, så är man eller är jag helt ute och cyklar? Och vilket land är mitt specifika hatobjekt, för den som vet alltså? Jag vet nämligen inte själv.

SEN, det allra viktigaste: Jag pratar om invandrare och skämtar om deras svenska språk för att jag ser dem som vilken jävla människa som helst. Jag gör dem inte till utsatta människor. Jag skrattar inte åt dem, jag skrattar med dem. De är mina medmänniskor.
Så, in the end: Man är inte utsatt förrän man gör sig utsatt. Ju mer man pratar om att man inte får säga "invandrare" eller överhuvudtaget nämna dem, desto mer utsatta gör man dem. De som talar för hur fult det är att kalla någon "neger" eller liknande, försöker tala för invandrare och vara deras ryggstöd är ett bra sätt att få dem att tro att det är något fel på dem, för varför skulle man annars behöva så mycket sympati? Om man låter dem vara vanliga medmänniskor, så kommer det också att bli så. Jag vill vara lika lättsamma med dem, som jag är med mig själv. Ni vet, distans.


Och om det finns någon av de som följt uppbygganden av den påhittade Rasist- Bella, anser att det skulle finnas ens ett uns sanning i det "anonym" påstår, måste ju vara något dummare än jag trodde.

Det är allra roligaste är att den här människan "anonym" lika gärna hade kunna dragit upp att jag var en skoningslös massmördare från Egypten, jag menar.. Hallå, hur troligt är det?


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag förstår inte alls varför människan brydde sig från första början. Det du skrev var det väl inget fel på? Det var ju snarare någonting snällt om invandrare.

2009-02-13 @ 09:42:17
URL: http://bboogeyman.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag tror inte du skulle vara speciellt glad om någon kallade dig för svenne.

2009-02-13 @ 15:12:40
Postat av: Anna

Hhahahahaha. (var här och snokade lite.) Jag iallafall, skulle inte bry mig ett dugg om någon kallade mig "svenne", vafan, jag är ju en svenne så?!xD

2009-02-13 @ 21:47:58
URL: http://bboogeyman.blogg.se/
Postat av: Anonym

säger du nu ja

2009-02-13 @ 22:54:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0