Hot mail


 Ah, chat chat chat i all ära. När processen väl är igång, ordbajsandet börjar och mailen härjar, så finns det liksom en charm över det hela. Många begår misstaget att låta sig säljas till MSN eller om det är någon som är riktigt omodern så föreslår den ICQ. För faktum är att när man övergår till MSN or whatever, så har hela denna mailprocess tappat sin charm. I ett mail kan man snacka om allt möjligt i en större bredd men ändå få ut något väsentligt av det. Dessutom fungerar jag som sådan att jag ser fram emot ett mail, oavsett vad det handlar om. Att jag kan gå runt förväntansfull och vänta på att det ska dimpa ner ett mail i brevlådan.
Som MSN har gett ordet "torrsnack" en helt ny innebörd.
-"Hej. Hur mår du?"
-Jag mår bra. Hur mår du?
-tystnad-
..15 minuter senare
-"Happ, vad gör du då?"
-Nej, ingenting. Kollar på tv. Du då?
-"Nej, ingenting särskilt. Typ lyssnar på musik."
-Aha..
-tystnad- 


Finns där mer meningslös sysselsättning än att skriva utfyllnadsord med folk som har bevisat för mig att vi har nothing in common, åtminstone inte över torrchatsforum?
 Okej, han lämnar ett mobilnummer istället. Ja, det gör ju det hela mycket enklare. Jag ogillar sms lika mycket som MSN, egentligen. Bara för att jag kan skriva sms, så betyder det inte att torrsnack kan dyka upp. För det gör det oftast. Det beror såklart med vem, men om vi preliminärt utger en "anonym" eller mer okänd människa. Shit, ska man ha en konversation som på något vis ska bevisa att vi har något gemensamt att snacka om så är TELEFONSAMTAL det optimala. Samtidigt kan man inte ringa folk man inte känner hur som helst eller kan man det? Jag kan, fast frågan är om det leder någon vart.
Många tar det som att om man pratar med varandra på telefon, så ska det i sinom "leda någonvart". VVV-faktoren (villa, volvo, vovve) men nej. Man kan prata som om man ringer till Brio, någon att lätta sig hjärta till osv eller prata om hur många liter vatten en vanlig svenne-banan egentligen gör sig av med per hushåll. 
Eller är det bara jag som har en väldigt konservativ  syn på konmmunikationen? Jag tycker faktiskt att kommunikationen idag är opersonlig, osammanhängade och dötrist. För faktum är; man läser folks bloggar för att slippa ta sig an ett telefonsamtal och fråga hur läget är. "Jag har ju läst i din blogg hur du mår." Den ursäkten luktar välling..
 Många känner sig påhoppade och obehagliga med att prata i telefon, men jag ser det snarare som en ursäkt för att människan ifråga inte är så säker i sig själv. Vad kan det annars bero på?
Nej, det var bättre på den tiden då duvan leverade brev och telefonen precis var påfunnen. På den tiden uppskattade man det mycket mer, det gör man inte idag.


Kommentarer
Postat av: Taylor

Hej,Kul att du gillade vår blogg. Vi har ju precis flyttat den så det finns inte så mycket att läsa än. Den gamla finns dock fortfarande att se på om du skulle vara intresserad...

http://taylorandseba.bloggspace.seMvh Taylor

2009-01-20 @ 15:18:54
URL: http://taylorandseba.blogspot.com
Postat av: Anonym

Välfunnet och bra skrivit!

2009-01-20 @ 22:52:57
URL: http://taylorandseba.bloggspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0