Kastrering av djur


 Anna satt och tittade på ett program på SVT om djur och jag satt med datorn men tittade lite snabbt upp på TV-skärmen för att kolla vad det var. Just då ser jag hur en bonde tar bort testiklarna på en liten griskulting med en kniv, utan bedövning och grisen bara skriker. Jag är helt säker på att djur känner samma smärta som människor och om jag tänker rent teoretiskt hur det känns för en man t ex när han ramlar och slår i pungen på cykelstången. Ja, det gör visst ont säger de och hur ont ska det inte göra att behöva genomgå den här förbannade kastreringen?
Jag undrar hur man som person kan ha ett sådant jobb utan att det på något sätt knyter sig i magen eller känns i hjärtat. Det är inte beundransvärt utan det är sinnessjukt. 
På senare år har mitt medlidande för djur bara ökat och jag tycker nästan mer synd om djur än om människor.
Vi människor kan ju alltid knyta näven och hoppas på att den gör nytta. Djur skriker och sprattlar för kung och fosterland.
Då återkommer vi till det jag nämnt förr; jag använder så lite som möjligt av saker som är testat på djur och jag frågar nästan alltid om jag är osäker. JA, vad mesig jag är sen då. Jag tycker det är förbannat coolt att kunna utnyttja andra saker som kostar lite mer men som inte skadar någon eller något.http://www.expressen.se/nyheter/1.976980/griskultingar-kastreras-utan-bedovning

Kommentarer
Postat av: Sandra

Ja. jag funderade lite på vart du tog vägen, men antog att du jobbade en hel del. Sen vart jag ju däckad i förkylning med feber å grejer, så jag hade inte varit nåt vidare sällskap ändå. :P

Men nu är iallafall internet up and running, så du ska inte behöva sakna minn blogg nåt mer. ;)

Fasen så snygg du gjort din blogg da! :)

Ja, du lär höra av dig nästa gång du är i byn, så vi får snacka lite skit. ;)

2009-01-14 @ 17:15:06
URL: http://sounpretty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0