"Svält ihjäl, for all I care"


 Det finns mycket som fascinerar mig. Ett av dem är när tjejer bevakar en annan tjej vars blogg eller bilddagbok i det stora handlar om deras sjukdom: anorexia. De väger som mest 40 kg, om vi har tur.
Det finns just en alldeles speciell bilddagbok och blogg (vardera med olika tjejer) som jag har i åtanke. En av tjejerna bor först och främst i Mora, var för något år sedan jättesöt och hade läget under kontroll. Nu går hon mot sig själv och mot det vi alla behöver mest; mat. Hon tävlar mot kniv och gaffel. Hon lägger upp bilder på sig själv där nyckelben och revben nästan skär sönder kläderna på henne, för att hon är så mager. Vet ni vad jag finner för kommentarer under bilderna? "Oh, vad du är vacker. Stanna sådär. Snyggare har du aldrig varit." Eller en annan storslagen favorit hos mig: "Oh, vad smal och fin du är. Hur gör du för att gå ner i vikt? Snälla, ge mig tips." Okej, högen med dumhuvuden! Vad tror ni en med anorexia tänker svara? ÄT INGENTING! Just det. Tio budorden lyder:

1. Ät inte maten.
2. Ät inte maten.
3. Ät och dö.
Och såvidare..

Hur kan man peppa någon som redan lider av den kanske största tabubelagda sjukdomen någonsin?

Sen har vi bloggen.. Där skriver hon att hon har MINSANN gått upp 0.2 kg.. På en månad.
Det är inte det att jag tycker att tjejerna som lider av sjukdomen är dumma i huvudet, de vet delvis inte om att de är sjuka. Utan den onda skala människor jag talar om är de som peppar de sjuka att bli sämre. Jag menar, tror folk verkligen att det hjälper att hota med att tvångsmata dem med pizza? Äter de sjuka mer då? Förmodligen inte.
GOD, vad fan har hänt med den här världen? Människor sitter och svälter sig själva medan andra skulle dö för en bit mat.
Om de såg sig själva som jag ser dem, hade de förmodligen varit friska idag. Man är inte snygg för att man är smal. Snygg är man för att man har bra självförtroende, god självrespekt och en god anda överlag.
Bilden är från 2006. På den tiden andra såg mig som ett anorexia-"offer". 50 kg och jag var ändå hälsosam jämfört med tjejerna jag snackar om.
Vad är smal och vad är smal?

Kommentarer
Postat av: Orvar

du...

Östersundare ärde smartaste som finns, bara så du vet..

2009-01-18 @ 12:51:56
Postat av: alx

vad e bloggen?

2009-01-18 @ 23:19:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0