NYKTER är BÄTTRE


 Igår ifrågasattes min nya levnadsstandard som nykterist (och det faktum att det var första gången jag var riktigt ut på krogen och på fest utan att dricka). Varför jag har valt att leva utan alkohol är för att jag har sett vad alkohol gör med människor. Det orsakar oftat större bråk och konflikter som blir så pass svåra att de inte går att reparera. Jag har både sett och upplevt detta ett flertal gånger.
Det kostar mängder av pengar och jag förstår inte varför "svensken" super bort sina sista slantar och hellre lever med tanken att få äta nudlar resten av månaden (trots att månaden kanske bara har börjat) bara för att få hinka i sig en massa alkohol som de egentligen inte har råd med.

 Sen finns det mängder av faktorer som är så alkohol-standard att jag nästan kräks utan att stoppa fingrarna i halsen.
Först och främst blir i synnerhet män dubbelt eller tre gånger så slemmiga, drar gamla utnötta klichér, så kallade "raggningsrepliker", kladdar och taffsar för allt vad jag-är-full-jag-får-göra-vad-jag-vill-faktorn innebär.
Tjejerna blir tre gånger så slyniga och igår skådade jag en tjej som hade gått ut i ett nattlinne som knappt täckte varken bak- eller framstjärten och varje gång jag såg henne (vilket var väldigt ofta, för att hon var precis överalltjävlaallt) så stod hon och lät en rad olika killar/män kladda på henne och hon var i den åldern där det flesta över 25 anses var pedofiler. Det var nästan upprörande.
Dansgolvet är fullspäckat av olika typer av människor som antingen är för fulla för att ens stå på sina egna ben, någon som snavar med sina skyhöga klackar (för att när hon var nykter kunde hon nästan gå i dem) eller också folk som hånglar och ger "förargelseväckande beteende" en helt ny innebörd, varje gång.
Jag fick också höra att alkohol ger en mer självförtroende och gör en mer självsäker. Oh, is that so? Isåfall är man enligt mig, en liten stackare som inte förtjänar större uppmärksamhet än så.

10 anledningar till varför jag inte behöver dricka:

  • Jag kan ha roligt utan alkohol (faktum är att de allra flesta gångerna jag har druckit, har jag bara blivit trött och seg eller på fight-humör)
  • Jag behöver mina pengar till mat. Vad vore jag utan käk?
  • Jag är redan självsäker (på ett visst plan som jag ändå är nöjd med) och har ett sunt självförtroende.
  • Jag förtjänar att må bra, tycker jag själv och alkohol ger en baksmälla som inte kan jämföras med någonting så outhärdligt.
  • Vatten är dessutom godare i längden. Av alkohol blir man bara desto törstigare. Sen, så jävla gott är det inte.
  • "Alkohol är socialt". Fast det är jag ändå. Dessutom går det inte att ta ett samtal med "Schh" framför allt man säger på allvar. "Schhka du med eller?"
  • "Man blir några procent snyggare efter alkohol". Fast jag kan nog stå ut med att jag faktiskt ser ut så här. Det är lugnt. Förresten är jag absolut den snyggaste klockan 5 på morgonen, när alla andra vinglar hem med mascaran under ögonen och min fortfarande är på fransarna.
  • Jag behöver inte den där ångesten heller; "Åh, nej. Vad gjorde jag igår?" Come on me, den kommer till de allra flesta.
  • Jag behöver inte heller fatta diverse beslut under alkoholens befäl.
  • Jag behöver aldrig låta bilen stå parkerad hela dagen efter.

   bella


Kommentarer
Postat av: Alleballe!

Ja, asså du har ju så rätt så.. men! det finns ju faktiskt en ljus sida med tycker iaf jag :D den är nog antagligen inte lika stor som den mörka, men den är tillräcklig för att räkas med. :) men alla tycker ju olika, o det är väl bra det! :)

2009-01-11 @ 18:42:15
Postat av: Fröken M

Redan som lite unge så gjorde du intryck dom gångerna som jag såg dig. Blond och söt och alltid med ett lite djävulskt leende på läpparna. Sen tror jag att du flyttade iväg med din mamma eller nåt. Sen kom du tillbaka och fortfarande med förmågan att få folk att haja till liksom. Halkade in på din blogg för ett tag sen och har läst en del av det du skrivit. Du blir mer och mer klok i min ögon nu också.Kör på i samma stil vill jag nog mena med den här kommentarer.

2009-01-11 @ 19:09:41
Postat av: alx

varför inte dra 10 bra anledningar till att dricka.1 man har ofta riktigt skoj. (mar man inte det så dricker man mer så kommer man inte i håg att man hade tråkigt)2 man behöver aldrig dricka ensam.

3 krogen är ett hor hus så ragg får man alltid.(med lite öl i magen så slutar man vara kräsen.)pallar inte att skriva 10 men du fattarha det bäst.

2009-01-12 @ 12:30:19
URL: http://telesaljare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0