Någon öppnade min post


 Jag och Mattias åkte till Alingsås igår för att jag hade presentkort på en butik som under årens gång har försvunnit alltmer och för att få valuta för pengarna så var vi tvugna att åka till just Alingsås av alla ställen.
Innan det åkte vi till serberna för att hämta min post och vad upptäcker jag i bilen när jag ska öppna min post? Jo, när man gör en adressändring så får man någonting som kallas för "Nyckeln" där man får en del rabattkuponger och erbjudanden. När jag ska öppna det här brevet så ser jag att någon redan har gjort det. Vanligtvis brukar "Nyckeln" innehålla flera kuponger och i det här brevet fanns blott två kvar av möjligtvis 10 stycken. Av detta kan jag utgå ifrån att serberna stulit kupongerna av mig, Först och främst begår de ett brott som öppnar andras post utan lov.

8 § Den som olovligen bereder sig tillgång till ett meddelande, som ett post-
eller telebefordringsföretag förmedlar som postförsändelse eller
telemeddelande, döms för brytande av post- eller telehemlighet till böter eller
fängelse i högst två år. (Lag 1993:601).


9 § Den som, utan att fall är för handen som i 8 § sägs, olovligen bryter brev
eller telegram eller eljest bereder sig tillgång till något som förvaras förseglat
eller under lås eller eljest tillslutet, dömes för intrång i förvar till böter eller
fängelse i högst två år.

Det här är ju knappast något att jiddra om. Jag är inte så fattig att jag måste utnyttja kuponger men tanken av att de öppnat MIN post och dessutom tagit innehållet är lite oroväckande då min post tyvärr fortfarande hamnar där tills adressändring ska bekräfta att jag bor på en annan adress. (Det verkar dock ta dem väldigt lång tid). Så, om de kan öppna ett simpelt brev som reklam, vad kan de då öppna? Hur ska jag kunna veta att jag inte saknar brev?
Det kan vara bra att känna till svenska lagar om man inte vill hamna i trubbel.
Trots detta måste jag erkänna att jag fnissade åt hela grejen. Sno rabattkuponger är väl ändå bra lågt. Hur värdesätter man sin självrespekt där?
Fan, snälla adressändring. Gå igenom någon förbannade gång innan vi måste haffa små simpla tjuvar som olovliga brevöppnare. Onödig kostnad för samhället som redan ligger pyrt till.090326

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0