Barnvagnsmaffian


 När jag och Jonatan var på stan idag så fick jag en sådan där "aha"- upplevelse. Hela Nordstan kryllade av folk och alla står med sina paraplyn precis vid ingången så pass att man knappt kan fälla ut sitt egna. Sen passerar vi ingången och går inåt då vi mötte en kvinna med barnvagn som tittade på Jonatan med en blick som sa: Eh, ursäkta mig men du står mitt i min väg. Som om han korsat röda mattan på en Oscarsgala eller någonting.
Då slog det mig att barnvagnsmaffian:

- Tror att de har företräde. Att alla vägar de breder ut sig på, korsar eller är på väg mot är en sk barnvagnszon, där vanligt folk får upp en skylt där det står: Äga ej tillträde. (Alternativt kör man över dem som står i vägen. Move or bleed liksom.)
- Har missbedömt barnvagnens storlek?
- Tror att de har rätt att ta handikappsplatsen på bussen och skälla ut en eventuellt handikappad med rätt att sitta där.
- Tar för givet att man ska hjälpa dem med barnvagnarna uppför busströsklarna eller andra situationer som kräver ett lyft från annat håll, utan att behöva vara tacksam.
- Tror att man ska falla ner på knä och erbjuda dem sin plats i kön för att de har det så jobbigt med sina skrikande ungar de eventuellt håller i armarna medan de kämpar med att få upp pengar ur plånboken att betala kassörskan med.
- Får för sig att de är King Royale att regera hela jävla världen men så fungerar det inte och i synnerhet inte om de ser mig (utan barnvagn och skrikande snorpåsar) som ett aber.
Jag har absolut inga problem med att hjälpa någon men ta för fan inte för givet att jag ska lyfta ens ett finger bara för att din kondom sprack och nu står där med händerna fulla. Tacksamhet är allt man behöver ge i gengäld. Jag behöver ingen medalj för att jag käkar moralkakor och gör sådant som hör samhället till: hjälpa andra människor men le för i helvete eller visa någon form av TACKSAMHET. Jag har inte försatt dig i den situation du befinner dig i och nej, jag har inga barn och nu när jag sett dig är jag sannerligen glad över detta.
 Så, till bittra Al Capone- mödrar: "Må lössen från tusen kameler hemsöka edert könsorgan." Så vet ni att ni ska skydda er nästan gång om ni inte är beredda att göra flera saker samtidigt eller också visa lite annat än huggtänder. För allvarligt talat, ni är inte särskilt inbjudande med alla dessa hormoner i kroppen. In fact, you´re scary as hell.


Kommentarer
Postat av: Louise Ewing

hej! vet du någon bra musik som du vill dela med dig av.. artister, band och låtar. jag gillar nästan all musik så det är bara att ge förslag i mitt senaste inlägg i bloggen:).

tack i förhand/ louise ewing

www.louiseewing.blogg.se

2009-07-23 @ 23:47:09
URL: http://louiseewing.blogg.se/
Postat av: Anna

Haha fan vad rätt. När jag tog studenten hade jag lite bråttom ut genom folkmassan men blev blockerad av en stor barnvagn. Så jag morrade "helvetes jävla barnvagn, tror att vägen är deras"

Så var det min kompis. Haha. Men helvete, jävla idioter.

2009-07-24 @ 17:46:52
URL: http://bboogeyman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0