Ovillig och arbetslös eller villig och anställd


 Okej, vad har mer gått åt fanders mer än Sveriges ekonomi? Jo, urvalet av ambitiösa människor. Det här är något som chockar mig. Människor kommer och går inom det yrkesområde jag befinner mig (som undersköterska på ett demensboende) och den ena kan vara väldigt ambitiös och arbetsvillig medan nästa kommer och är förbannad på A- kassa för att de inte betalar ut tillräckligt med pengar. Trots detta kan dessa människor ha mage att tacka nej till jobb sen. Man tager vad man haver eller? Jag har väldigt svårt att tro att man skulle få kicken om man är arbetsvillig, visar framfötterna och ger 110 % i början av en yrkeskarriär (oavsett yrkesområde). Det måste tyda på att dessa människor (om det inte handlar om total varsling som för Volvo) inte är tillräckligt ambitiösa.
Hur många människor har man inte stött på inom vården som t ex tror att man får betalt för att sitta på en stol och bli delegerad uppgifter av sin arbetskamrat som står under samma arbetsvillkor som en annan? "Du kan säga till om jag ska göra något." Men ät bajs! Du ska fan veta vad du ska göra. Vad gör du annars här?
Folk är inte lika engagerade som jag kan tänka mig att de var förr i världen (Vad vet jag om det som är född igår?) men jag kan inte göra annat än att utgå ifrån mig själv som faktiskt gillar mitt jobb till 100 % och vill utvecklas, bli bäst på demenssjukdomar (t ex), tar egna initiativ och visar FRAMFÖTTERNA. Därför blir sådana som jag långtidsanställda. Får man kicken efter en provanställning har man inte gjort sitt yttersta, så det handlar alltså inte om att chefen är dum i huvudet. Vill man ha jobb, får man jobba. Hugget som stucket.
Det finns SÅKLART särfall som avviker sig ifrån detta påstående men rent generellt: latmaskar får inget jobb. Mörtar får jobb. De är pigga och kvicka.

DET är vad jag tror. Det finns säkert någon som känner sig träffad av det här men jag kan ta det. Det här är ju bara en teori där allting är relativt eller hur?


clowncunt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0