Bröllopsfotografen


 Jag har engagerat mig i helt andra saker den senaste tiden. Internet och jag har tydligen fått en dålig relation till varandra. Kanske för att det internet jag sitter på för tillfället är det segaste som finns på marknaden. Pappa har äntligen skickat det nya modemet med några hastigheter snabbare, men jag har inte förmått mig att hämta ut detta från posten. Det är många tummar som ska ur röven nu. Har dock lyckats besöka IKEA två dagar i rad för att införskaffa nödvändiga smart- förvaringsprylar som gör att jag inte behöver slänga in något i garderoben för att snabbt som fan hinna stänga dörren innan allt åker ut igen. Ett sådant liv fungerar inte att leva i särskilt länge och speciellt inte i tanke på hur pedantisk jag blivit på sistone. Det kaos som infinner sig i mitt kök just nu är bara något som Ali Baba och de 40 rövarna kan åstadkomma. Och jag då, uppenbarligen.
 Det senaste har jag jobbat mycket för att få ihop kompdagar att använda till resor hit och dit. Orsa ska äntligen få möta mig och Mathias med ett leende igen!
Jag och Mathias sitter fan ihop nuförtiden. Vi ska till hans föräldrar i Kalvsund, Öckerö (Ni hör ju själva. Här vankas det "gööööööör"- mycket göteborska) nu till helgen. Ska bli skönt att få en radbrytning.
I lördags var vi och kollade på "Bröllopsfotografen" också. Den var inte riktigt som jag trodde att den skulle vara men den var helt okej faktiskt. Den var sorglig/tragisk också, vilket var helt oväntat. Kjell Bergkvist har alltid den största platsen i mitt hjärta! Hur kan man bara inte gilla honom? Raawr.

Män över 35... That´s really somethin'!

Djurplågeri i massvis


 Jag tänkte bara påminna mig själv och andra om varför jag beslutade mig för att bli vegetarian i matväg och vegan när det gäller kläder, kosmetika osv.
 Ett par gånger den här veckan har allvarliga djurplågerifall uppdagats och det har handlat om masslakt av delfiner i japan, Rättegången mot Åke Svanstedt som sägs ha använt grisfösare på hästar och enligt ett vittne har en grisfösare funnits på plats. Personen som inledde förhöret frågade om grisfösaren var igång, om man kunde styrka att grisfösaren har använts på hästarna. Vittnet säger att han inte vet om det fanns batterier i den.
HÄR MÅSTE JAG SJÄLV FÅ TILLÄGGA EN SAK. Om inte Åke Svanstedt, som är fullkomligt imbecill, har tagit en häst för en gris och använt grisfösaren på rätt sätt så måste jag vara dum i huvudet som tycker att det kvittar om grisfösaren hade batterier eller inte. Den fanns ju i huvudsak på fel plats. Sådana ska ju inte användas på hästar och bör då heller inte finnas i närheten av hästar. "Daaah!". Nice try, Åke Båke!
 Sen får vi inte glömma vanvård av grisar som gjorde att hela Sverige skakade (98 gårdar anmäldes), trots att man känner till att grisarna inte precis sover en och en i varsin säng utan faktiskt trängs på ett visst antal kvm för att utbud och efterfrågan av griskött är stor, synd nog.
Djurrättsalliansen som ska ha filmat om vanvårdet på grisar ska ha fått mycket kritik för att man smygfilmat detta. De menar att den årliga inspektionen av gårdar kan gå måste om fler fall av vanvård, för att man förbereder andra gårdar att städa upp innan inspektionen. Ja, fast jag anser väl att det blir svårt att fånga upp 98 fall av vanvård vid en inspektion. Det hade bara kunnats göra via den här typen av upptäckt. Typiskt att göra hjälten till boven.

Sen läste jag också att en 12- åriog pojke har gjort sig 4 försök till våldtäkt i Borås. Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta. Vad fan har hänt?
Man har ju fullständigt rätt när man säger att 80- talisterna var sista generationen att bli väluppfostrad. Jag tror nog att lumpen gör jävligt mycket när det kommer till disciplin osv. Får man allt dukat på silverfat, så vad ska man då lära sig? Sen man började med att validera människan och göra alla individuella i skolan osv, så har det bara gått åt helvete. Alla ÄR individuella men om alla får en varsin inlärningsteknik, så kommer ingen lära sig något.

Man får glädja sig åt det som är bra och har varit bra i tider. Idag finns inte mycket att glädja sig åt annars. Man får hålla fast vid det som gör en lycklig. Om man följer det som är idag, blir man bara skit.

Skam den som ger sig!


 Det har varit dålig uppdatering här. Jag har inte ens haft igång datorn. Frågan är om det är "officiellt" tillåtet att inte kolla mejlen på två dagar eller slopa TV:n ett par dagar? Man sliter hårt för en bärbar dator med internet som har täckning även i Orsas norra skogar. Mediavärlden är nästa oundviklig men inte för mig.
 Rökningen som sagt, har jag lagt av med och efter 4 dagar börjar det hända saker i kroppen. Jag är varm i kroppen. Fingrarna är inte iskalla och jag är lättretlig. Mitt behov av att röra mig har ökat markant och igår morse var jag ute & sprang i 30 minuter. Förmodligen har jag fått syrebrist under natten till lördagen, vilket har gjort mig galen nog att börja springa. Roligt och avslappnade måste jag erkänna. Jag har funnit en ny drog att förälska mig i och det är GRÖNT TE! Woow. Jippiyaiyeah!

 I går var jag på inflyttningsfest med Sofia och Ollie hemma hos en tjej vi träffade på halloweenfesten. Det är sjukt underskattat med hemmafester. Den här bruden bjöd på snacks och tilltugg och kalla mig glupsk men jag åt, jag vet inte hur många rullar med lax, chips och mängder godis att när jag kom hem så hade jag svårt att somna. Hur jag än vred och vände mig kunde jag inte förmå mig att lägga mig på mage. Den var rund som ett klot. Och naturen vill att man ska vara gravid i 9 månader..

Jag fick säga hej till Mr T också. Det var länge sen men alltid lika trevligt!

Förresten, när jag droppade av Mr T på centralstationen så råkade jag ut för en kille som följde efter mig en bra bit till bussen och började fråga en massa frågor. Jag undrade vad han höll på med och vad han ville men så småning om kom det fram att han tyckte att jag var så "söt" att han ville gå på dejt med mig. AH MEN GOOOSH, vad gulligt av honom men nej. Jag kunde bara inte dejta denna excentriska, smala pojk- stackarn och han vägrade ge upp sa han. Han ska ha mitt nummer! Väldigt smickrande, sa jag men this is the end. Han var lite skum. Först övertygade han mig nästan om att gå på dejt med honom till att sen förvandla denna självsäkerhet till osäkerhet när benen börjar vingla lite och som talar för flykt. Vad hände liksom? Jag var ju inte otrevlig och jag log hela tiden. (Vad annat kunde jag göra? Jag var ju självklart smickrad till max.)
Hur var det med Bella-träffar-weirdos-all-the-time? Som om det någonsin skulle upphöra.. Men, det är jävligt roligt att få erfara!

Bye bye, smokelife!


 Tack som fan för alla serie,- filmtips. Jag kommer definitivt behöva något att göra nu. Nu är så jävla färdig-rökt för min del. Det är fan på snudd till astma- andning och jag har tänkt leva ett långt och lyckligt liv. Jag köper dessutom hellre en bil för pengarna jag kommer att tjäna in när jag inte lägger dem på cancerpinnar.
Jag kommer säkert inte alls vara lika övertygad om att detta är en bra idé och känna mig stark, men jag ska hålla det humöret uppe så länge jag förmår det.
Detta beslut fattade jag när jag sprang från mitt jobb till en buss för att hinna och sprang i tio minuter, hoppade över höga berg och djupa hav, för kung och fosterland samtidigt som jag kippade efter andan. Det är INTE okej!
Man började röka för att vara cool och idag inser man hur jävla ocoolt det kommer att vara med kol.

Bok-, tv- serie-, filmtips någon?


 Jag ska spetsa upp livet yttligare. Jag har massor av kläder som är rena renoveringsobjekten, så varför inte sätta lite spets på dem? Ah, jag ska allt visa er när jag är färdig. Inget high-tech, flash flash utan bara en liten justering. Spets är jävligt billigt och det kan göra ett helt plagg nytt. Passar mig som är galen i spets dessutom. 
 Jag varvar symaskin med serien Freaks & geeks, som jag snart tittat slut på och det gör mig nästan lite ledsen. Jag kan inte sluta titta och snart har jag inget att titta på.
Snälla, rekommendera en bra serie som jag kan förälska mig i. Eller en bra bok. Böcker är ungefär som en bra serie. Man kan inte sluta läsa. Give me some!

Klämkäcka typer


 Mathias berättade om en kompis vars släkting av någe slag fyllde år. Den här mannen var pensionerad och de hade ett stort kalas. Där fanns också många av hans vänner, varav en kallades "Kaptenen", 80 år gammal och på festen fanns också Lotta Enberg som lutade sig framåt mellan två personer som hon pratade med. "Kaptenen" tittade ögonen blött ner i hennes urringning när Lotta går fram till honom och säger: "Hej! Jag är Lotta Engberg!" Han svarar: "Skiiit i det. Böj dig framåt igen!"
 Äldre människor vet fan hur man talar till folk. De behöver inte hymla med något. Jag menar, vad fan har de att förlora? Så borde förstås alla se på saken oavsett ålder. Man får vara ful men inte dum!

Apropå äldre människor så snackade jag med mormor häromdagen och hon berättade att hon hade fått en låda choklad av en bekant. "Jo serdu, någon har ätit ut min chokladask mitt i natten. Jag hade choklad på kudden när jag vaknade." Det lär ju ha varit du som har varit där med dina klåfingrar, säger jag. "Haha" skrattar hon lite ondskefullt i luren och säger: "Jag måste ju äta upp dem!" Men inte mitt i natten! Ta en bit till trekaffet vetja. "Nehej du! Jag kunde inte sova.. Så då tog jag en bit choklad istället." Jävla tjat om den där chokladen. Skaffa ett intresse. "Ehehe. Det har jag också. Bingo, och det är därifrån jag får chokladen!" Jag kunde inte undgå att få ett leende på läpparna. Snacka om standard. 65+ och bingo..
<3 Mormor, du är min idol!


Babyface got busted!


 Jag läste precis i GT att det är en 15- årig kille, även kallad "babyface" (nu fattar man ju varför) som har härjat här i Göteborg och begått en hel del sexuella ofredanden, våldtäkter och fan vet allt. Shit, 15 bast! Killen luktar fortfarande kiss och försöker fylla ut sin kvot när det gäller kvinnor. Bah, yeah. WORK IT BABY!
Where the hell is the bomb Al Qaida was supposed to drop? Vi behöver den nu. Nu har det gått banne mig för långt. Even the kids are goin' crazy!
Det var bättre förr..

---

Sen måste ni kolla in det här klippet. Vilken reaktion man kan få när man får syn på en varg, av misstag.

Freaks and geeks


 Den här serien älskade jag när den gick på tv 1999-2000. Jag har låtit Jimmie föra över den till min dator så nu har jag äntligen något roligt att titta på. Jag minns också att James Franco var jävligt snygg i den här serien.Fett snygg Många bollar i luften nu! Jag har låtit introducera SATC för Fia, jag och Mathias kollar in första säsongen av Dexter och roar mig åt Årets hjärndöda program "Mammas pojkar" på torsdagar. Naima är helt klart Årets tv-stjärna. Jag skrattar varenda gång jag ser eller hör henne prata.
Måste tillägga att tv aldrig har varit så dåligt som den är nuförtiden. Jag tittar knappt på tv, om jag inte vill uppdatera mig om senaste nytt från världskatastrofer. Blassé, blassé, blassé.


från mammas pojkar


Vodou


 Jag gillar utställningar. Därför har jag valt att dra med mig Andy Smandy på Vodou- utställningen.
Jag som barn trodde att man kunde utföra voodoo på en annan människa om man hade rätt material för det. Jag hade en personlig lista på vilka jag ville göra illa. I dag är det knappast nödvändigt. Hokus pokus kan man syssla med vid matlagning eller i kanske andra goda syften men göra någon illa? Då är det näven ut som gäller och inte nåla en docka.
Jag ska nog passa på att passera Haiti- utställningen också som handlar om fattigdom och andra saker.

---

Jag pratade nyss med min mormor som pratade hej vilt om svininfluensan (Alltså, när ska det samtalsämnet rinna ut i sanden?) Hon hade ringt till en sköterska och frågat om det var nödvändigt för henne att ta den, som aldrig tagit en influensaspruta tidigare, inte varit förkyld på flera år och att hon dessutom börjar bli bortåt 90 år gammal. "Nej, det tycker jag inte att du ska", säger sköterskan. Se där, ja! En sköterska som avråder vaccination.. Det känns helt plötsligt som att mitt beslut om att inte ta vaccinationen var ett bra val, trots allt.
 Jag läste Metro häromdagen (Som vanligt) och där fick ett gäng typer svara på om de skulle ta vaccinet eller inte. Då var det en man som svarade att han gjorde det av "solidaritetsskäl". Vadå, ska han bli Årets hjälte då eller?
Jag förstår fortfarande inte varför folk jiddrar om det här. Vi kan ju tillämpa lag om attraktion här. Ju mer man tänker "svininfluensa" och "sjukdom" så kommer den såklart uppmärksammas. Om man lämnar ämnet åt ödet så kommer den att försvinna. Det är min teori.
Och, varför skriver man "5 personer har dött av svininfluensan" istället för att skriva: "5 dog av svininfluensan och 9 miljoner överlevde"? Ah, typiskt nyhetsblad att komma med dåliga nyheter. Måste det alltid vara så förbannat negativt? Man får väl se till de som klarat sig istället, för det är ju det vi vill; Att man skall överleva.
Nej, vad gäller den här influensan så säger jag: Låt naturen ha sin gilla gång.

En minigris att köpa? Någon?


 Det började med att min hjärna ropade: "ERROR! ERROR!" och jag gick en lång väg för att sammankoppla nervtrådarna och resultatet blev: Jag vill ha en mingris!
Det är frustrerande, nästan enerverande att ha kärlek att ge men inget att ge det till och djur är bästa utgångspunkten för att projicera positiv och kärleksfull energi. Jag behöver aldrig oroa mig för att den skulle förråda mig eller lämna en hel dag åt höger för att planera lögner som ändå slutar med att jag kommer på dem. Det kan bara vara positivt alltså!
Och den här grisen, den ovanliga lilla grisen som skall bli max 20-30 kg tung, behöver aldrig oroa sig för att jag på något vis skulle tvinga upp den på en tallrik med två potäter. Nej då. Jag blev förnuftig någonstans och insåg att allt med ögon, som kan se mig inifrån, det äter man inte.
 Jag har delat den här fina tanken med Mathias, om att bli en delägare av detta fantastiska lilla djur som t o m kommer att bespara mig tid att källsortera kompost (Även om jag skulle vilja det). Tid är värdefullt, säger ja te dej! Kalla det svinstia, jag kallar det svininfluensa! Influens av svin.

minigriar är så jävla söta

<3

Bela bakar


 Jag fick tyvärr itne rokoko-soffan. De hade gått idag precis men å andra sidan kommer det fler. Jag får ligga i på Blocket. En sådan soffgrupp ska bara bli min och jag ger mig inte förrän jag fått det jag vill ha!

Idag har jag gjort de omtalade energikakorna (Överst) och Snoddas (Underst). Jag kan säga att det blev en riktig succé. Energikakorna var grymt goda! Jag har smulat ner hela tangentbordet..

mycket goda

Mycket goda

Det verkar som om Älvdalen är kvar i Körslaget så jag ska sätta mig ner och heja lite! (Det är precis vad man kan sysselsätta sig med när man är sjuk och ledig.)

Inredning


 Jag har förälskat mig i rokoko- möblemang. Det går ihop med barock, det viktorianska stilen som jag är barnsligt förtjust i. Jag har hittat en på blocket som jag vill ha och nu gäller det för den bruden att sälja möblemanget till rätt person, dvs MIG! Det skulle passa bra här hemma och jag skulle kunna slänga ut den groteska skinnsoffan jag har ärvt av min pappa. Den soffan var förstås fin när han köpte den men efter att ha levt ett par år med en katt som älskar att vässa sina klor på den soffan så har den nog gjort sitt. Sen blir jag förstås lycklig över att inte äga någonting i skinn. 
 När jag köper in saker, som är sprillans nytt så ser jag till att det inte är skinn, dun eller någonting ifrån djur. Det ska heller inte vara testat på djur. Det är sådant jag alltid frågar om när jag köper saker. Det finns ju saker som är testat på djur som jag använder ändå, som man inte tänker på; Schampo, hårfärg och andra småprodukter men jag ställer faktiskt högre krav idag än vad jag har gjort. Jag köper aldrig dun eller skinn, inte smink som är testat på djur och jag ser alltid till att den person jag köper prylarna av har svar åt mig, annars vänder jag på klacken och köper något annat. Det är så det fungerar på marknaden. Utbud och efterfrågan.
Om man resonerar som så att man får köpa det som finns, så kommer marknaden aldrig se till att det finns andra val. Jag har märkt även i matbutikerna att människor har börjat ställa krav på vegetarian/vegan- produkter. Det ökar successivt med nya produkter som inte är köttrelaterat och så fungerar det även på andra fronter. Det ska man som konsument känna till; Ställ krav och få det du vill. Köper man det som finns för att man inte "har ett annat val" så kommer det att fortsätta vara så. Det är konsumenterna som bestämmer! YEAH, det kallar jag makt! Det känns skönt att ha det i mina händer.

rokoko-soffa!
A piece of cake


 Jag har seriöst fått matmani. Jag handlar mat som Prins Philip köper dyr champagne på krogen. Nu ska här bakas, folk! Jag försöker bejaka min kvinnliga sida ännu en gång och bevisa mig själv fel när jag säger att jag håller en hammare bättre än jag håller en träslev. Så till helgens lediga stunder ska jag baka Snoddas och göra energikick- kakor med mörk choklad, valnötter, cashewnötter, cornflakes och torkade jordgubbar (Till det sistnämnda är jag jävligt skeptisk men jag måste pröva det innan jag dissar det).
 Sedan ryktas det om att gå på restaurang på fredag med Maja, Gane, Olga, Dennis och Mathias. Vilket gäng! Cheers, säger jag! Vi ska gå på mitt favoritställe Meze där jag ska klämma i mig en räk- nånting- gratäng. Abooo! Jag dregglar av bara tanken.. Slippery- tangentbord deluxe.
Imorgon ska vi kolla på Shan "The man" Atci på biograf Draken. Det ska bli intressant!

Nej, nu är det på med nattmössan och in i dimman. Jag har en stadsdelschef att glo på i ett par timmar imorgon. Jag tar med mig en tidning som jag kan lägga över ansiktet och blunda i om ifall han blir för tråkig. Lär löpa stor risk för det..


Svininfluensa är lika med idioti


 Efter en väldigt lyckad helg med mycket trevligt folk och ett par schyssta arbetspass med Sanna, så kan känna att livet leker. Vem är jag att vara missnöjd över något?
 Nu har vaccinationen för svininfluensan dragit igång och jag avböjde den. Nu förargar sig omvärlden över mitt beslut, för att det är minsann en skyldighet att vaccinera sig. Okej, jag resonerar så här: Mitt val, mitt beslut! Om alla andra vaccinerar sig och jag är sisten ut, så vad har alla andra att oroa sig över? Då ska ju alla andra klara sig, om vaccinationen nu är till någon nytta. Jag tänker inte vaccinera mig av tusen olika anledningar och jag har inga skyldigheter utan bara rättigheter. Rättigheter att tacka nej.
Hur många dör av vanlig influensa per år? Hur många har dött i Sverige av svininfluensan? 3 stycken, varav ett barn. Hur många gamla människor dör inte av vanlig influensa eller lunginflammation varje år? Flera hundra.
Så det här är knappast något att bitcha om.
Lustigt dock att man behandlar djur så illa att det skapas ett virus som gör oss sjuka. Sen ska vi använda oss djur ännu en gång för att göra oss friska. Hur vore det om man tog hand om djuren istället, så slipper man slösa på värdefulla liv i omgångar. Sen har jag en skyldighet va? Så, vem är grym? Du eller jag?

Halloween- party!


 Förfesten ägde rum hemma hos min vapendragerska Sofia ett par timmar och vi drog ut vid midnatt. Först var vi ett gäng som drog ut men på spårvagnen gick en och en upp i rök. Folk så in i helvete! Jag stod upp längst bak och spårvagnen tvärnitade, vilket resulterade att jag föll handlöst i knät på ett gäng nervösa smågrabbar. Stackars barn och få mig över sig sådär helt utan straffgrunder.
 Sofia föreslog att vi skulle dra in på Nivå - ett riktigt snobbställe. Det var en någorlunda lång kö in dit och Sofia säger: "Vi ska fan in och vi tar VIP- vägen." Så vi marscherar fram till en dam som stod där med en gästlista, tittar på oss och ner i listan: "Åh, är ni från Stockholm?" Jag och Sofia säger i kör: "Njaaaee." Sen infliker Sofia med: "Jo, lite" och brer på världens jävla stockholmska. "Välkomna hit!", sa lille värdinnan.
Väl inne möttes vi av bergstora muskelknuttar till vakter och ett dansgolv fullspäckat med brudar i bunnies- dräkter med väskorna i mitten av dansgolvet, där de sedan slänger loss båda skinkorna i takt med skränig popmusik. Och jag som trodde att Shan Atci snackade skit när han sa att brudar lägger väskorna framför sig. Där sprack den myten. 
Sofia försökte få in mig på dansgolvet men jag vägrade. Jag har nog aldrig känt mig så missanpassad i hela mitt liv och speciellt i våran outfit. Vi hade alldeles för mycket tyg över våra kroppar för att överhuvudtaget befinna oss på dansgolvet.
Och vi fattade aldrig att åldersgränsen på skitstället var 26. Se vad en jävla outfit kan göra. Den kan göra en flera år äldre!

1.      
klänning med spets 
Klänningen jag gjorde om men den hade inget spets eller den rosetten som är i mitten men jag hann inte ta kort på orginalet innan jag sydde fast skiten.
2.
klänning med spets
Nästintill klar. Det saknas en liten detalj men det syns på bilderna nedan.

sofia och bela i snygg halloween outfit. viktoriansk vitt hår mathias as a demon

rambo gris, rosa pantern och grön hår. röv  batman 

En jävligt lyckad Halloween!


RSS 2.0