Inredning


 Jag har förälskat mig i rokoko- möblemang. Det går ihop med barock, det viktorianska stilen som jag är barnsligt förtjust i. Jag har hittat en på blocket som jag vill ha och nu gäller det för den bruden att sälja möblemanget till rätt person, dvs MIG! Det skulle passa bra här hemma och jag skulle kunna slänga ut den groteska skinnsoffan jag har ärvt av min pappa. Den soffan var förstås fin när han köpte den men efter att ha levt ett par år med en katt som älskar att vässa sina klor på den soffan så har den nog gjort sitt. Sen blir jag förstås lycklig över att inte äga någonting i skinn. 
 När jag köper in saker, som är sprillans nytt så ser jag till att det inte är skinn, dun eller någonting ifrån djur. Det ska heller inte vara testat på djur. Det är sådant jag alltid frågar om när jag köper saker. Det finns ju saker som är testat på djur som jag använder ändå, som man inte tänker på; Schampo, hårfärg och andra småprodukter men jag ställer faktiskt högre krav idag än vad jag har gjort. Jag köper aldrig dun eller skinn, inte smink som är testat på djur och jag ser alltid till att den person jag köper prylarna av har svar åt mig, annars vänder jag på klacken och köper något annat. Det är så det fungerar på marknaden. Utbud och efterfrågan.
Om man resonerar som så att man får köpa det som finns, så kommer marknaden aldrig se till att det finns andra val. Jag har märkt även i matbutikerna att människor har börjat ställa krav på vegetarian/vegan- produkter. Det ökar successivt med nya produkter som inte är köttrelaterat och så fungerar det även på andra fronter. Det ska man som konsument känna till; Ställ krav och få det du vill. Köper man det som finns för att man inte "har ett annat val" så kommer det att fortsätta vara så. Det är konsumenterna som bestämmer! YEAH, det kallar jag makt! Det känns skönt att ha det i mina händer.

rokoko-soffa!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0