Svininfluensa är lika med idioti


 Efter en väldigt lyckad helg med mycket trevligt folk och ett par schyssta arbetspass med Sanna, så kan känna att livet leker. Vem är jag att vara missnöjd över något?
 Nu har vaccinationen för svininfluensan dragit igång och jag avböjde den. Nu förargar sig omvärlden över mitt beslut, för att det är minsann en skyldighet att vaccinera sig. Okej, jag resonerar så här: Mitt val, mitt beslut! Om alla andra vaccinerar sig och jag är sisten ut, så vad har alla andra att oroa sig över? Då ska ju alla andra klara sig, om vaccinationen nu är till någon nytta. Jag tänker inte vaccinera mig av tusen olika anledningar och jag har inga skyldigheter utan bara rättigheter. Rättigheter att tacka nej.
Hur många dör av vanlig influensa per år? Hur många har dött i Sverige av svininfluensan? 3 stycken, varav ett barn. Hur många gamla människor dör inte av vanlig influensa eller lunginflammation varje år? Flera hundra.
Så det här är knappast något att bitcha om.
Lustigt dock att man behandlar djur så illa att det skapas ett virus som gör oss sjuka. Sen ska vi använda oss djur ännu en gång för att göra oss friska. Hur vore det om man tog hand om djuren istället, så slipper man slösa på värdefulla liv i omgångar. Sen har jag en skyldighet va? Så, vem är grym? Du eller jag?

Kommentarer
Postat av: Magnus A

Vaccinationen kan definitivt vara till nytta, t ex om du arbetar i vården, om du redan är mycket känslig för svåra förkylningar (därmed riskgrupp) och så vidare. Vi vet att vaccinationen hjälper, där bra vetenskapliga resultat visat att den är ovanligt effektiv.Att ifrågasätta detta anser jag är att sprida desinformation, liksom snacket om kvicksilver är det. Det är inte mer kvicksilver i vaccinet än i annat vi brukar stoppa i oss och en liten bråkdel av vad vi har i kroppen.Det finns alltså en skrämselpropaganda mot att vaccinera sig, men däremot behöver det inte vara så stor vinst för alla att vaccinera sig.Tycker din statistik är tänkvärd.Jag har just nu en förkylning, som väl mycket väl kan vara svininfluensa, och om det är det och jag är en av kanske 4999 av 5000 som inte dör av den så kommer jag att vara motståndskraftigare för dess nästa mutation än vad de är som vaccinerade sig.Skulle 1 av 2000 dö av svininfluensan är den förstås allvarligare, men fler har det knappast varit. (50 dog på Irland men en lägre andel av befolkningen i Storbritannien och många andra länder; kanske beror på rapportering och i vilken grad influensa öht räknas in vid dödsfall?)Om en av fem smittas så är det 1/25000 risk att man dör om man inte tar vaccin? 400 dör i trafiken varje år, vilket också är 1/25000.

2009-11-03 @ 11:22:06
Postat av: Oskar Wernersson

Givetvis stämmer det du säger men ditt eget argument faller på sig självt. Precis som du säger har svininfluensan funnits sen i somras. Hur länge har vanlig influensa funnits?

Den vanliga influensan är sen många år tillbaka utbrett över hela världen medans svininfluensan är helt ny och antalet som smittas ökar exponentiellt för varje dag.Precis som du säger så är det många som får vanliga influensasymptom och det är väl roligt för dem men det finns inget som säger att ens nära och kära drabbas lika lätt.Hur man än vrider och vänder på det så är det oansvarigt och egoistiskt att inte vaccinera sig.

Jag respekterar dock givetvis ditt val. Vill man verkligen inte vaccinera sig ska man inte heller tvingas.

2009-11-03 @ 12:33:02
URL: http://osskie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0