Vodou


 Jag gillar utställningar. Därför har jag valt att dra med mig Andy Smandy på Vodou- utställningen.
Jag som barn trodde att man kunde utföra voodoo på en annan människa om man hade rätt material för det. Jag hade en personlig lista på vilka jag ville göra illa. I dag är det knappast nödvändigt. Hokus pokus kan man syssla med vid matlagning eller i kanske andra goda syften men göra någon illa? Då är det näven ut som gäller och inte nåla en docka.
Jag ska nog passa på att passera Haiti- utställningen också som handlar om fattigdom och andra saker.

---

Jag pratade nyss med min mormor som pratade hej vilt om svininfluensan (Alltså, när ska det samtalsämnet rinna ut i sanden?) Hon hade ringt till en sköterska och frågat om det var nödvändigt för henne att ta den, som aldrig tagit en influensaspruta tidigare, inte varit förkyld på flera år och att hon dessutom börjar bli bortåt 90 år gammal. "Nej, det tycker jag inte att du ska", säger sköterskan. Se där, ja! En sköterska som avråder vaccination.. Det känns helt plötsligt som att mitt beslut om att inte ta vaccinationen var ett bra val, trots allt.
 Jag läste Metro häromdagen (Som vanligt) och där fick ett gäng typer svara på om de skulle ta vaccinet eller inte. Då var det en man som svarade att han gjorde det av "solidaritetsskäl". Vadå, ska han bli Årets hjälte då eller?
Jag förstår fortfarande inte varför folk jiddrar om det här. Vi kan ju tillämpa lag om attraktion här. Ju mer man tänker "svininfluensa" och "sjukdom" så kommer den såklart uppmärksammas. Om man lämnar ämnet åt ödet så kommer den att försvinna. Det är min teori.
Och, varför skriver man "5 personer har dött av svininfluensan" istället för att skriva: "5 dog av svininfluensan och 9 miljoner överlevde"? Ah, typiskt nyhetsblad att komma med dåliga nyheter. Måste det alltid vara så förbannat negativt? Man får väl se till de som klarat sig istället, för det är ju det vi vill; Att man skall överleva.
Nej, vad gäller den här influensan så säger jag: Låt naturen ha sin gilla gång.

Kommentarer
Postat av: Anna

Tänker du ta vaccinet? Jag har ingen aning ifall jag ska ta den , det värsta är ju att jag inte pallar att stå och köa i 3h! O.O

2009-11-12 @ 11:24:50
URL: http://bboogeyman.blogg.se/
Postat av: Yonna Stahre

Jag får vaccinet i skolan, annars hade jag inte gjort det.. känns otroligt läskigt att alla ska vaccineras för något så nytt, vi har ingen aning om vad vaccinet kan göra med kroppen på lång sikt, om några år kan det ju märkas bieffekter som är omöjliga att förutspå nu

2009-11-12 @ 13:21:28
URL: http://hoppsankarstin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0