Folk med sina fixidéer


 Människor upphör aldrig att förvåna mig.
När jag jobbade häromdagen skulle vi ge våra omsorgstagare eftermiddagskaffe, så jag och min kära medarbetare skulle hjälpas åt.
En farbror fick en kopp kaffe av henne och jag tittade ner i koppen för att jag tyckte mig se något som såg jävligt skumt ut. I koppen finns kaffe, jo, men vad fan..? Det har skärt sig. Är mjölken dålig? Vad är det som svävar i mitten? Är det en köttbulle? Tankarna bara rullade och ju mer jag stirrade ner i koppen, desto mer tyckte jag mig se dubbelt och jag kunde inte alls urskilja ingredienserna. "Vad.. Vad är det för något i kaffet?" frågade jag min kollega. "Det är matolja." Här tar jag ett kliv utanför min egen kropp för att betrakta det ansiktsuttryck min kropp kunde åstadkomma. "MATOLJA?!" hör jag mig själv säga som om någon påstod att Hitler fortfarande var vid liv. "Ja, han är hård i magen och matolja är bra för magen" säger hon. "Men inte i kaffet! Du kan väl ha det i fil eller något bredvid!" Jag blev seriöst upprörd. Hon dricker uppenbarligen inte kaffe och det kvittar i det här sammanhanget. Kaffe är något heligt. Man jiddrar inte med det. Kaffe är alltid dagens höjdpunkt om allt annat skulle gå åt helvete. Och alla kaffedrickare vet att efter en kopp är man kanske inte så hård i magen, trots allt. Någon jävla måtta får det vara på fixidéer!

Mitt motto är och förblir: Ge aldrig någon något du själv aldrig skulle stoppa i munnen (Då snackar vi moralkakor.)

 

Dagens underhållning var ändå när en snubbe försökte sno ett par förpackningar kött och lite till, när han blev tagen på bar gärning av en tämligen lönnfet väktare som hade fullt sjå att jaga den smidige men simpla tjuven. Den här väktaren sprang och flåsade i en walkie- talkie samtidigt som han försökte plocka upp varorna som den lille tjuven hade lämnat efter sig på en parkering. Jag väntade med nöje att byxorna hans skulle spricka men så roligt fick jag inte lov att ha. Det roliga slutade där, tyvärr.

 

Nu är det fan mat som gäller! Jag kan inte sympatisera med 3:e världen längre.


Kommentarer
Postat av: Ana

hahaha, VAD FAN?! matolja i kaffet?! vilken sadistisk medarbetare du har. herregud, bättre med två koppar kaffe. dubbel glädje och så lär det sätta lite fart på systemet.

2009-10-17 @ 20:03:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0