Lex Sara - GOT YOU MADDAFAKKA


 Well, man har ju bevittnat en del Lex Sara fall genom åren, kanske till synes relativt små händelser som "lite vardagsmobbing" eller ett "Fan vad jag är trött på dig din jävel, du vet precis vad du gör" till en demenssjuk människa. Allt jag någonsin sagt till sådana personer som vräker ur sig sådana saker är: "Om du inte klarar av det, så lämna det till mig istället för att säga sådär." Det har inte riktigt funnits tillräckligt med kurage i mig för att säga ifrån på skarpen, kanske för att jag i alla tider varit tim- vikarie fram tills för ett och halvt år sen.

Idag kom en vikarie ner till min avdelning och var tämligen upprörd över att en medarbetare (Givetvis ordinarie personal) hade varit elak mot en boende. Den här vikarien var så upprörd att hon nästan började grina. "Vad ska jag göra? Ska jag gå ner och berätta för chefen?" Ja, för fan! Gör det bara! Och hon gjorde det. Hon är vikarie och vågade ta mig fan sticka ut. Hon tog också konflikten med ordinarie personal. Det som händer är att den här ordinarie personal skriker att hon har jobbat där i si och så många år och att den här vikarien inte har något att säga till om. Alla andra vikarier är fega skitlortar som inte vågar säga något men som borde. Vilket jobb utför de egentligen när de inte kan tillföra trygghet på ett utomordentligt sätt? Alla är rädda, vart fan är hjälten? DU är hjälten. Du som agerar och vågar säga ifrån.
Så ALL CRED till den här supervikarien som borde ha en fladdrande mantel på ryggen. För hon är en hjälte enligt mig. Och jag blir ju bara mer taggad och inspirerad av att göra likadant, oavsett hur "lite vardagsmobbing" det är.

hjälte


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0