Sexköp - Att vara lagligt eller inte?


 Jag är fast besluten om att sexköp bör vara lagligt. Jag menar, varför inte? Om det finns brudar/snubbar därute som vill ta betalt för sex och får det genomförbart, betalar skatt och ingår i ett fackförbund.. Ett "helt" vanligt jobb. Det finns porrstjärnor, strippor och för att inte tala om all amatörporr som konkurrerar ut riktiga porrstjärnor. Och regelrätt skulle man kunna kalla dem för prostituerade också då.

Man skulle kanske resonera följande;

Om man legaliserade sexköp skulle det medföra större droghandel, trafficking o sv. Brotten skulle öka markant.

NEJ! Droghandel är olagligt, trafficking är olagligt men man måste inte legalisera även det bara för att genomföra möjligheten till sexköp. Faktum är att man skulle få större koll på olaglig verksamhet, precis som vanligt skattefusk. De prostituerade skulle ingå i ett eget fackförbund, betala skatt och göra precis som snickaren runt hörnet. 
 Vi har väl alla åsikter om prostituerade. Det kan verka som ett smutsigt jobb men alla har sex of anykind och om det finns de som vill betala och ta betalt så finns det ju ett utbud och en efterfrågan.
Knark ingår inte i våran livsstil. Vi är inte gjorda för knark. Vi är inte gjorda för att säljas vidare men vi är gjorda för att fortplanta oss. Ha sex. 

Att förbjuda sexköp är som att förbjuda snickare, bara för risken för skattefusk (Genom att ta in polacker t ex)

Det är också konstigt att man får lov att sälja sex men inte köpa, här i Sverige. Det rimmar illa.
Jag vet att, i synnerhet kvinnor, anser att det här ämnet är känsligt för att man alltid utgår ifrån att det är kvinnor som säljer sex. Man glömmer bort att det finns män på marknaden också.
Vi kvinnor är nog inte så utnyttjade som vi tror. Vi kanske däremot utnyttjar mer än vad vi vet.

Jag lämnar ämnet öppet för diskussion.


prostitutionKommentarer
Postat av: Domedaniel

Sen kan man ju ställa sig frågan kring varför sexköp är så moraliskt fel och tabu. På en normativ skala tror jag exempelvis att de flesta människor skulle uppfatta vänskap, råd, stöd etc. som mer intima än sex på många sätt; alltså borde psykologer, socionomer, kontaktpersoner etc. anses vara betydligt "smutsigare" yrken eftersom de säljer dessa intima egenskaper till främlingar. Bara en tanke jag hade en gång när jag åkte buss.

2010-08-19 @ 17:05:33
URL: http://danielagar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0