Still not dead


 Julhelgen passerade revy. Jag spenderade den till största del på jobbet med mina härliga arbetskamrater. Tyvärr blir jag av med en av dem - Hon har funnit sin rätta position på annat ställe och jag kan inte vara annat än glad för hennes skull (Samtidigt jävligt ledsen för min egen). What to do? Jag kommer också att dra vidare sedan. Inte riktigt än dock.
Sen får man alltid glädja sig åt dem som är kvar och det gör jag sannerligen. I´ve got Minelli.
 
Så på juldagen kommer ett par anhöriga för att hälsa på sina äldre. Vad händer, om man får stiga in i Belaland? Jo, man hör klockan på dörren ringa och man kan urskilja två ringa gestalter genom den frostade glasdörren. Man öppnar den med fart och styrka, för att den vanligtvis är kanske något trög. Där får en liten flicka sig en smäll, då hon ställt sig precis bakom dörren. Dumt gjort av dig, flicka lilla.
Lite överrumplad tittar hon upp på mig och jag ser hur hennes ögon liksom inte slutar vandra uppåt och hur hon gapar allt större & större; ETT MONSTER! Eller vadå? A giant? A Bella? BuH! Jag var något generad faktiskt. Jag blev nog lite röd i ansiktet när pappa hennes tittade på mig medan jag liksom försökte harkla med ur ett; "Oj.. Då. Förlåt. Ehhh..." "Ja, det gick nog bra", säger han bara. "Ja, förlåt. Jag... Eh.. Tog nog i lite mer än jag hade behövt.. Eh.. Kanske."

Ey, lämna era barn hemma, föräldrar! You´ll never know who's behind the door.kisse

Marias söta katt.


1. Ett ögonblick som förändrade allt

 Det har ju vandrat runt sådana där helt ointressanta frågor som man ska besvara (Till vilken nytta kan man ju undra) men jag tänker ändå besvara några av dem. Det jag anser är "viktigt".


Tommys död förändrade mer än vad jag själv kunde ana. Från och med dag ett raserades en gammal Bella och en ny byggdes upp.
Jag insåg helt plötsligt vad i livet som var av värde. Tommy var någon som hade funnits i mitt liv i den tidiga tonåren. Jag kände honom inte särskilt bra men vi hängde. Vi var två i gänget. Allt efter att åren gick, man hamnade i den ena skiten efter den andra så insåg jag snart att jag hade en vän. Ialla fall efter hur jag definerar en vän.
 Han flyttade iväg och vi hördes sporadiskt över telefon, sågs när vi fick tillfälle. Sen kom vi båda in i en period där vi var som mest sårbara. Han på sitt håll och jag på mitt. Så började vi prata med varandra på riktigt och så blev vi närmare vänner. Vi kom till varandra när man ville få lugn och ro, slippa alla intryck från alla andra, bara vara sig själv. Han sa det, det sista han gjorde: "Fyfan, HÄR.. Här känner jag mig hemma." Sen satte han sig ner på en stol i mitt kök. Tommy blev helt plötsligt någon som lågt högt rangordnad i mitt liv och jag gjorde vad som helst för att han skulle ha det bra. Jag gjorde verkligen allt.
Det här var precis året innan han dog. Då man kände att man har hjärta till någon annan, någon att speciellt bry sig om. Den humoristiske, söta, galna lille pojken hade nog vuxit upp lite och var helt plötsligt någon man kunde prata allvar med och inte bara måla läppstift i håret på.

Jag var tacksam över att Tommy fanns i mitt liv och vad roligt vi har haft! De allra finaste minnerna jag har, delar jag med honom. Tur nog finns det saker som ständigt påminner om honom och på så vis kan han leva vidare i en annan skepnad.
Livet slutar ju inte för att han inte kunde leva vidare. Där kläcktes ju istället ett helt nytt liv, visserligen med stor sorg men också med en helt ny glädje.

Alla ska vi dö och fram tills dess gäller det att leva ut av bara fan! Tommy levde sitt liv på 18 år - Men han hann fan med mycket också. Det är sorgen han efterlämnat sig som är jobbig för oss som är kvar men han var nog klar med sitt.

Genom Tommy har jag börjat leva på ett helt annat sätt, där man helt plötsligt blir mer tacksam över det man har och har lättare för att roa sig. Vem fan vill leva ett tråkigt och värdelöst liv egentligen?

tommy ryngebo

2006.


Hemmagjord falafel


 Den falafeln var fan inte fy skam!Heja vegetarisk mat! Minus den såsen är det helt veganskt t.o.m. HURRA!


Knäckbak för nötallergiker


 Jag har gjort knäck tillsammans med Mathias. Vilken succé!
För det första; Använd ekologisk grädde. Mormor hävdar att orsaken till att knäcken tenderar att bli för mjuk är för alla tillsatser vanlig grädde innehåller. Jag vet inte om den teorin håller men det skadar å andra sidan inte att prova.
Jag har inte gjort knäck sen vi var hos mormor som barn. Det måste alltså bli.. Minst 10 år.
Hur som helst, det här är det som gäller:

2 dl sirap
2 dl socker
2 dl grädde

Detta kokar man upp i allt från 40-60 minuter, beroende på hur hård man vill ha knäcken. Sen tar man av kastrullen från spisen och har i en nypa salt. En del väljer att ha i ytterligare vaniljsocker men hallå där. Är inte knäcken nog söt redan?
Det är nu det gäller. Man kan variera och göra två sorter som jag gjorde nu. En del med krossad mandel och en annan med 3 msk havregryn och ca ½ msk kakao. Då rör man helt enkelt ihop havregryn och kakao, sen ner i grundsmeten. Passar ju ypperligt för den som inte tål eller tycker om mandel.
Låter det vidrigt? Well, keso, yoghurt och sylt låter ju också förjävligt men det är ju så att det k****** i munnen. 
Prova nu för fan!Jag är för övrigt inte nötallergiker men mormors kakao- variant är bara för god för att motstå. Vilka förnimmelser jag fick också. Jag backade 10 år på en jävla cola! Inte illa det.


SpårvagnsturkenHur gillar vi det?


Nothing else matters


 Idag fick jag veta att jag blir fastanställd inom Göteborgs kommun redan den 27 januari. Det är ju helt sinnesrubbat vad skönt det känns. Nu kan de inte ta ifrån mig vare sig lägenhet eller jobb. Jag tänker minsann gotta mig i min egen lycka just nu och låta bli att tänka på dem som inte har vare sig jobb eller lägenhet.  
 Någonstans måste det finnas en anledning till varför just de har det som de har det och varför jag har det som jag har det. Jag ville ha en lägenhet och ett jobb. Med lite tålamod fick jag både och! Tja, sen får man ju kämpa lite också. Man är ju trots allt en på 9 miljoner som vill ungefär samma sak.
Vet man vad man vill, så får man det också. Tänk om folk kunde begripa det någon gång.

Ikväll ska jag försöka mig på att göra hemmagjorda falaflar. Det ska bli intressant. Nu har kikärterna legat i vatten i 8 timmar och expanderat, så hela skålen är helt överfull. Ska det va så?
Vi får se hur mitt experiment artar sig. Antingen blir det mat eller också sopor.Kolombus at Parken


  Resan mot Orsa är liksom höjdpunkten just nu. Herrejösses vad jag ser fram emot att bara få vara ifred, vila upp mig och bygga på ny energi till det kommande året. (Jag blir i Orsa 28:e dec - 4 jan).
En äcklig vård- bitterhet har omfamnat mig med stora grek- armar. Ni vet, 23 bast och redan bitter som en gammal surkärring som bara råkade bli kvar inom vården i brist på idéer. Jag vill fan inte vara sådan och ändå har jag blivit det. Jag tänker hur som helst inte introducera det nya året med några sådana skamliga tendenser. Nej, jag tänker satsa på lite glädjeämnen. Låt se om det håller! I need my role model Sanna..

Hur som haver; Det vankades spelning i lördags och Kolombus intog scenen på Parken. Min gode vän Jimmieboy spelar trummor - En jävel på det också!

parken, kolombus

parken, kolombus

parken, kolombus

parken, kolombus


My weekend ended like this:


 Ett: Min layout är en fitta för att jag ser det annorlunda på min dator än på alla andras datorer (?) Jävligt konstigt. Därför tror jag att det är bra fast det egentligen är åt helvete.

Två: Helgen har varit fullspäckad med aktiviteter. Fredagkväll bestod av bakande av misslyckad knäck, god "Strykande åtgång" och alkoholfri äppelglögg med mandel <-- Svingott!
Jag noppade ögonbrynen på Emma också. Vilken skillnad det gör med ögonbryn. Det är sinnesrubbat. Tänk om alla brudar kunde fatta hur mycket de sabbar när de ska rita ett streck bara eller noppar bort hela ögonbrynet. Fyfan, tvi på er!ischoklad

Bränd knäck: Fem av fem toasts!


Hjulet snurrar men hamstern är död


 Kort och gott kan man säga att jag är hamstern i det här avseendet.
Jag säger till min kollega: "Jag ser fram emot gårdagen!"
Hon svarar: "Eeeh, vad sa du nu Bella?"
Jag säger: "Ja, vad sa jag nu måntro? Kändes inte helt rätt det där."

Det jag menade var att jag ser fram emot ikväll. Jag ska julbaka (Fuck man, jag är en av dem..) fast jag råratar ju julen annars. Skitsamma. Jag ser det som en jävligt schysst kväll med två bra polare och minus en. Sofia kunde inte närvara.Jag höll förresten på att gå mitt itu igår, för att Göteborg envisas med salt istället för grus på vägarna och halkan är ett faktum helt jävla enkelt. Så atte men att.. Jag klarade mig i alla fall. Tur för kommunen.


How do you like my new header?


 Kuk, jag behöver vekligen ett annat redigeringprogram. GIMP är jävligt bra för att vara en gratisversion men det är meckigt, mannen!

 Alltså.. Vad gäller headern folket.. Ärligt talat. Hiss, diss, kiss? Man tycker att mitt huvud kanske ska vara åt andra hållet och att texten kommer ut den vägen men NEJ. Abstractus is the shit!

The passion of the christ


 Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om filmen. Bra att ha sett den. Har man däremot läst om den här historien, vilket vi flesta har gjort i skolan eller av eget intresse, så vet man vad som väntar. Jesus is about to die on a cross. Jag tycker inte riktigt att skådespelaren James Caviezel, som spelar Jesus, når fram till mig som tittar. Jag känner inte hans smärta. Jesus framstår bara som jävligt seg på att dö och man sitter här spänt och tänker: "Men vad fan, kom igen nu då! Ge upp. Sluta andas. Hälsa hem. Be far din göra slut på dig nu då. Om Gud finns, så bör han ju se och stoppa eländet."
Jag är nästan irriterad över hela situationen och svär över att den där typen av våld är något folk fortfarande använder än idag. 2010 år efter Kristus!

Sen slog det både mig och Mathias att Lucifer, den fallne ägeln som stod Gud närmast, bör vara av en god karaktär som hamnat i helvetet och straffar förrädare. Att han själv hamnade i helvete berodde på att han gjorde uppror mot Gud som ville att alla änglarna skulle tjäna honom. Men om Gud straffar människor än idag, även Sirimon från Kenya som aldrig hört talas om Jesus, så måste ju Lucifer vara god som inte straffar dem som inte gjort något ont. Hallå, karma då? Om man får tro annan religion bör man ju ska få gott om man gör gott. Och om man då gör ont, bör man få ont? Det verkar ju vettigt men då är ju Lucifer den goda ängeln och Gud är bara en Son of a bitch som blir förbannad över att resten av världen inter vill tjäna honom. Snacka om makt- kåt DJÄVUL. Jag får hur som helst inte ihop Lucifer som något ont, om man nu ska straffas för att man burit sig illa åt.
Förklaring, någon?

Sen att bibeln är skriven så att den ska passa alla i alla tillfällen, gör att dess anhängare alltid kan förklara sig fast egentligen utan någon som helst substans. Den är kryptisk, den skiten, som är gjord att tolkas och misstolkas. Inte bara bibeln utan även koranen. Alla jävla böcker som skrivs för att tjäna Gud är gjord för att förvirra människan samtidigt som svaga länkar kanske behöver bibeln eller koranen för att skapa balans för sitt inre. Förlorade själar som inte vågar eller kan med att gå sin egen väg.
Ronnie James Dio har fattat.Nog fan får han lida allt.

Ronnie James Dio about religionVad kan man säga mer än att han var en vis man? Det här är ju bara en av många fyndiga grejer han har yttrat sig om. Han var nog en Gud för många av oss. Eller bara en människa med sunda värderingar och gott inflytande.


The infant kiss


 Ja, vi skippar ju hyckleri här. Bilden är manipulerad och det framgår ganska tydligt. Tja, hade man en hy med den lystern - Så hade man förstås varit en av väldigt få med den saken. Och det hade ju förstås varit skitsamma också. Kul men skitsamma. Det finns ju andra sätt att roa sig - MÅLA t ex.

Jag tycker det är fräckt med färgade ögonbryn, återigen, och var bara tvungen att synliggöra denna fantastiska idé att använda färg och ansikte till.. En ritskola. Perfecto!
Lite av en two- faced här. Den andra sidan var inte riktigt målad och klar så en profilvariant får LA duga.

snygga ögonbryn


Womens real deal?


 Kvinnor är fullspäckade med horribla monster, sk hormoner. De kan döda en om man inte får på sig rätt klädesplagg till rätt fest eller när mascaran kladdar en varm sommardag. Sen är det ju alltid mannens fel, om det finns någon sådan - Vare sig han är närvarande eller inte.
Det vet ju bruden här nedan.
För att inte tala om hormoner som iofs alltid hamnar under någon form av stress men också i samband med hunger (Jääävligt dålig combo. Och folk snackar om självmordsbombare!) där "Arga mamman" från Wasabröds- reklamen får psykbryt på ett par strumpbyxor. Roligast är den förtvivlade kvinnans mimik. Man nästan sympatiserar med henne.
Så, bäst vore att mata sina kvinnor - Annars vet man fan inte vad de är kapabla till.
"Ät, annars blir du elak!"

Liv från Belaland


 Jag har en sak att säga om självmordsbombaren som är på allas läppar; Skönt. En idiot mindre.
Man kan ju huvudsakligen inte vara särskilt vettig om man tror sig kunna utplåna en hel befolkning genom att placera sig med sprängmedel mitt på drottninggatan.
Att han tog självmord var ju synd för familjen men det var nog det bästa han kunde göra om han hade sådana onda tankar om icke- muslimer.
Djävulen finns på jorden, bara i en annan skepnad.
Och; Sista idioten är ännu inte född.

Och så till vädret: Förbannat kallt måste jag säga! Man håller en kroppstemperatur på 37 grader och ändå känns det som att man ligger någonstans på minus efter att ha vandrat från bussen och hem - 4 minuters promenad.
Däremot gillar jag isen som är på gatorna - Den är nämligen halkfri.
 Mina vegan- kängor (För övrigt det bästa köpet i år, helt klart!) har kanske inte världens bästa halkskydd, så det är bara en tidsfråga innan man ligger på rygg någonstans.
Man får säga vad fan man vill om svensk mys- tv på lördagskvällar men jag tyckr ändå att det här programmet var underhållande - Det lilla jag såg av det. Och det är fascinerande hur de har lyckats ha en sådan särpräglad blandning av människor som lämpar sig så ypperligt tillsammans. Vad fan, Lill- Babs med Petter? Really?
Petter är för övrigt.. Snygg.


Header- inspiration önskas

clowncunt

I fucking love you my friend!


Jag ska skaffa en ny header. Därför är det en stor svart ruta längst upp. Det är bara det att jag är helt utan inspiration. Därför vore det tacksamt med tips. Typ. Det är Zombie- tema BY THE WAY! Heja heja!


The butterfly effect


 En snuskigt bra film med 3 alternativa slut. Jag har sett Director's cut- versionen och den är såklart bäst enligt mig. 

världens bästa film


Evan Treborn drabbas under sin uppväxt av flera trauman och blackouter, som ofta händer när han känner sig stressad. När han som vuxen försöker hitta en lösning till sina emotionella problem upptäcker han att han kan resa bakåt i tiden när han läser sina gamla dagböcker. Han använder tidsresorna för att ändra saker som hände under hans barndom, och orsakar därmed de blackouter han upplevde då. Det visar sig dock att de ändringar han gör påverkar hans framtid, och tvingar honom till att resa tillbaka fler gånger för att rätta till andra händelser.


Comviq- reklam till nyårEtt litet utslag av dåligt humör..


Blogg- plattform - Vilken?


 Ja, jag har tröttnat på Blogg.se. Jävla skitställe. Den har en snygg design och that't it. Det är krångligt att blogga ifrån iPhonen. Jag vill kunna lägga upp bilder, Youtube- klipp lätt från mobilen också. Inte bara ifrån datorn. Det ska också vara lätt för folket att kommentera utan att man måste skriva in det två gånger.
Förslag någon? Wordpress? Blogspot? Devote? HJÄLP!

RSS 2.0