Knäckbak för nötallergiker


 Jag har gjort knäck tillsammans med Mathias. Vilken succé!
För det första; Använd ekologisk grädde. Mormor hävdar att orsaken till att knäcken tenderar att bli för mjuk är för alla tillsatser vanlig grädde innehåller. Jag vet inte om den teorin håller men det skadar å andra sidan inte att prova.
Jag har inte gjort knäck sen vi var hos mormor som barn. Det måste alltså bli.. Minst 10 år.
Hur som helst, det här är det som gäller:

2 dl sirap
2 dl socker
2 dl grädde

Detta kokar man upp i allt från 40-60 minuter, beroende på hur hård man vill ha knäcken. Sen tar man av kastrullen från spisen och har i en nypa salt. En del väljer att ha i ytterligare vaniljsocker men hallå där. Är inte knäcken nog söt redan?
Det är nu det gäller. Man kan variera och göra två sorter som jag gjorde nu. En del med krossad mandel och en annan med 3 msk havregryn och ca ½ msk kakao. Då rör man helt enkelt ihop havregryn och kakao, sen ner i grundsmeten. Passar ju ypperligt för den som inte tål eller tycker om mandel.
Låter det vidrigt? Well, keso, yoghurt och sylt låter ju också förjävligt men det är ju så att det k****** i munnen. 
Prova nu för fan!







Jag är för övrigt inte nötallergiker men mormors kakao- variant är bara för god för att motstå. Vilka förnimmelser jag fick också. Jag backade 10 år på en jävla cola! Inte illa det.


Kommentarer
Postat av: The vrång beer

Ajabaja på en tisdag

2010-12-21 @ 23:04:05
URL: http://www.google.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0