Katastrofen på Haiti ska inte få sabba allt roligt


 Jag läste en artikel i Metro om katastrofen på Haiti att folk badar och åker lyxkryssning bara några mil utanför katastofstaden. Sen att Rädda barnen jobbar häcken av sig för att ge de utsatta mat och omvårdnad.
Men hallå eller. Ska hela världen stanna upp för Haiti råkat ut för en "naturkatastrof"? Hjälper det att sympatisera och som turist då, skita i att njuta av semestern? Är det samma sak för oss här, i Sverige eller andra i-länder, att vi ska fan äta upp våran mat och inte lämna något på tallriken för att just nu svälter Haiti? Blir det bättre då? Känns det bättre? För vem ska jag inte slänga, låt säga, en pizzabit jag verkligen inte förmår mig att äta upp?
Man ska kanske inte ta mat förgivet och man ska definitivt inte ta mer än man orkar men ibland gör man kanske det ändå. Man är tacksam för mat på bordet men att tänka på fattiga människor utan mat ger en bara skuldkänslor, helt i onödan. (Jag bryr mig helt enkelt inte om sådant när jag äter). De får aldrig veta det ändå. Jävla skitargument från Metros sida där. Fan, njuuuuut av att ni har det bra. Det är VÄL BRA att några människor har det bra och att alla inte har det åt helvete.
För kanske kommer det en dag då alla har det åt helvete. Men det tror jag inte, men OM, då tar vi det då. Nu ska vi njuta av det vi har.

Kommentarer
Postat av: Sandra Johansson

Det lustiga är ju att båten i fråga gör att Haiti drar in en jääävla massa pengar, står mer om det i aftonbladet. Så i själv verket så hjälper dom badande turisterna till att bygga upp skiten. ;)

2010-01-20 @ 12:57:25
URL: http://sandravardag.blogg.se/
Postat av: P

Ja, jag kan inte annat än instämma! Man blir så trött på medierna emellanåt...

2010-01-20 @ 22:41:15
URL: http://analog.techmonaut.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0