Kommunikationskrav alá 2000-talet deluxe


 Åt helvete med dagens kommunikationskrav.

Jag hittade en egendesignad hatt på Tradera som en ung tjej syr och jag tänkte bli ägare till en av hennes prylar. Jag mejlar henne personligen om hatten och frågar om hon kan göra en liten justering med ett smycke jag inte var så förtjust i. Det fixade hon, nu till hur vi ska sköta betalningen. Det framgår tydligt av hennes konversation att hon är ung. Det förekommer smileys i var och varannan mening. Jag å andra sidan försöker att undvika smileys å i synnerhet när det gäller affärer. Det är oprofessionellt anser jag. Man ska vara saklig och kortfattad.

Den här tjejen upplevde mig som arrogant när jag försökte kompromissa med henne. Hon skulle minsann ha betalt innan hatten dök upp så jag föreslog att jag betalade frakten och resten när hatten var framme. Nej. Den hissen gick inte ända upp. Hon förstod inte alls och det hängde helt på att jag inte använda de hemska runda, gula figurerna. Eller det är en teori jag har.
Jag så åt den lilla ”ongen” att jag tappade intresset att köpa den. Hon skröt med att hon gott kunde sälja den till någon annan. Det kan hon GOTT göra, jävla unge.

Fast det är ju inte bara hon som tycker att hela smileys- kommunikationen bör vara inräknat i allmänt vett på 2000- talet. Det kan tydligen vara en isbrytare att använda smileys. Hell no. Om människan jag skriver till inte förstår vad jag menar utan gula gubbar, så får det problemet stå för dem och inte mig. Enough said!


Kommentarer
Postat av: Anonym

;O :D :) :))? Inte? :P Skojar bara. Fattar grejen.

2010-03-18 @ 08:49:23
Postat av: Sandra S

Jag har börjat acceptera smileys i vissa situationer, efter att ha varit allergisk mot dem i flera år. Jag tycker att det är okej med smileys när:

1. Man använder dem sparsamt, i privata sammanhang

2. Man använder dem ironiskt. Exempel: "Blev varslad på jobbet idag, har mensvärk OCH någon snodde min tvättid. Man ba :):):)"Men på tradera? I affärer, som du säger. Ej okej. Tydligen finns det folk, har jag hört, som använder smileys i arbetsansökningar. Man baxnar.

2010-03-18 @ 11:32:29
Postat av: bela

Sandra: I arbetssökningar? Jag kan ändå tänka mig att folk gör det. Folk frågar alltid mig om jag är sur, i sms då, när jag försöker vara sparsam på onödiga tecken. Sms kostar ändå 50öre/st om man inte har halebop- erbjudanden då. ska jag slösa pengar så är det FAN inte på smileys. period! tack för din åsikt, kära! :D:D:D:D:D

2010-03-18 @ 12:21:39
URL: http://larvamasturbation.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0