Vi är våran framtid


 Vi pratade om gångstilar, jag och en manlig vän. Han går gärna med huvudet närmare marken och krokig rygg medan jag själv håller huvudet högt som om det skulle ha regnat in. Med bastanta steg tar jag mig fram och till synes kan man tro att jag ska invadera Polen.. I joggingskor. För det är ju det jag har på mig nuförtiden. Jag har också insett hur svårt det är att se cool ut i joggingskor men det är en smäll jag får ta i tanke på hur mycket vanliga, platta skor förstör mina fötter. Hallux Valgus. Förbannade knölar som gör både ont och ser för jävliga ut.

Däremot kan jag tacka mig själv för att jag sträcker på ryggen när jag går. ”Vad gör det om hundra år?” kan man tänka. Jo, när man blir äldre så krymper kroppen ihop och jag själv vill inte gärna se ut som ett ”C” gåendes på kanske Göteborgs stadsgator när jag blir gammal bara för att jag tänkte ”skönhetsmässigt” när jag var ung.
 Faktum är att allt det vi gör idag kommer att påverka våran framtid. Hur många gånger har man inte tänkt: ”Äh, det gör ingenting.” när man vet att man kanske har ställt sig i en mindre bra position på jobbet? Sen fortlöper den här typen av misstag dag ut och dag in, år efter år. En olycka händer så lätt och en olycka kommer sällan ensam. Dags att bli seriös. Kolla in våra ”förfäder”. Många av dem hade inte den kunskap som vi, nutidens generation, bär på när det gäller bekväma arbetsställningar, hälsa och förebyggande metoder för arbetsskador eller skador i hemmet. (Hur många har inte sågat av sig tummen hemma också?) Vi tänker inte på framtiden för att vi inte kan se den. Vi tror att vi är konserverade och ska både se ut och förbli sådana som vi är idag, vilket är helt fel.

DAGS att ta sitt ansvar som frisk och hälsosam (Utan att bara äta sallad och frukter) i framtidens kommande dagar. Det är trots allt bara vi själv som får lida för det.
Jag vet inte.. Hellre glad nu än om 25 år?
Hur ska man resonera för att få en schysst balans på "hälsa"?Carpe diem i all ära men att inte tänka framåt är bara dumdristigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0