Nog kunde man kalla det gröt alltid


 Ah, den tallrik gröt jag åt i går morse som innehöll plattbaggar har fått sig en mer intressant historia nu. Jag kunde ju omöjligt veta hur många baggar som var i den burken med havregryn i men NU tog jag mig en titt på om det fanns fler.. Skojar jag eller? Burken KRYLLADE! Det var inte fem till, det var inte tio till utan burken var fullsmockad!
Gröt gjord på plattbaggar. Tänk dig den med smör på!

Summertime deluxe


 Plattbaggar är små kryp, ser ut som myror, och finns i mannagryn och andra mjölvaror. Vi har haft problem med dem på jobbet men efter att ha köpt burkar att stoppa maten i trodde jag att de jävlarna skulle fösvinna. Well, uppenbarligen hade jag fel, vilket jag haft förr.
Jag som avskyr småkryp också. Fast den här typen ser ju så jävla ynklig ut så hoppa ner storgapet bara era jävlar! Hade det varit pälsängrar eller något annat så hade jag förmodligen kräkts i tallriken och sedan tackat adjö till alla mjölvaror.

Apropå baggar och buggar, så köpte jag nya gardiner in till vardags-/sovrummet igår. Det var fan nog deprimerande att gardinerna jag hade innan inte kunde ta in luft så tjocka de var men värst var att de inte tog in något ljus. Sommaren ska vara vit och "fluffig". Nu känns det bättre.
Göteeeelaborg


 Jag har glömt att nämna knarkaren jag och Mathias råkade ut för i torsdags. Vi var på Willys och handlade när jag såg en snubbe springa runt med hörlurar och en korg på hjul mellan hyllorna där jag stod. Rätt som det är, som från blixt till klar himmel vänder sig den här jäveln om och fräser åt mig som en katt. Öh? Mathias såg lite nervös ut och sa: "Döh, nu.. Nu går vi härifrån!" Sen gick vi bort till mejerihyllan och bakom oss kom knarkaren springandes emot oss och in i våran korg på hjul. "Ursäkta maj va, men jag baa köööör på här då vaa!!", säger han på grötig göteborska. "Nänä, visst. Det är lugnt.", säger Mathias om än mer nervös än innan. Sen försvann den här knepiga typen och efter bara några minuter dök han upp på nytt bakom oss men den här skrek han och sprang iväg. Jävlar vad jag och Mathias hoppade till! Aldrig har jag smakat på mitt eget hjärta på det viset. Jag började skratta av ren chock också. Jag skrattade ända fram till kassan och då går vi ändå runt i affären 15 minuter efter den där lilla incidenten. Knarkartypen sprang runt oss några gånger men hade bara en massa småfuffens för sig.

Och idag har jag ätit plattbaggar..
Jag kokade mig havregrynsgröt här på jobbet och hade hunnit smälla i mig hälften när jag såg något brunt med ben. Gött! Inte varje dag man får proteintillskott bara sådär.

Jag har gjort det.. IGEN!

Kära dagbok!

Jag har ljugit öppet i bloggen. Jag sa någonting om att jag inte ens har slagit i höften på ett tag och det gjorde jag visst när jag skulle hälsa på Hillevis pojkvän Anders. Sträckte fram handen och slog sedan höger höft rakt in i en byrå som stod där.
Igår höll en flaska Flux på att bli min död. Den står oftast uppe på badrumshyllan och bredvid den finns hårstyling- produkter som t ex hårspray. När jag hade använt hårspray och skulle ställa tillbaka flaskan tittade jag inte så noga på vart jag ställde den och sen hörde jag bara hur det började rassla till ovanför huvudet på mig och sen kom en stor jävla flaska farandes mot mig. Vad gör jag? DUCKAR med händer ovanför huvudet, istället för att bara flytta mig åt sidan. Jag klarade mig dock undan blåmärken eller hjärnskador.
 
Idag har jag tvättid – Något vi alla gillar, eller hur? Efter första maskin gick jag ner och hängde upp tvätten inne i torkrummet när jag hör fotspår kommandes emot mig. Jag tittade ut genom dörren och där stod min granne. Jävlar vad paff jag blev! Han tänkte tydligen stänga dörren för att det kommer in damm där. Sen försvann han. Jag gick upp till lägenheten och efter en timme gick jag ut genom dörren, ner mot källaren iförd i endast morgonrock och ett par tofflor. Mitt framför dörren står min kända äldre Skåne- farbror till granne och skrämmer vettet ur mig, IGEN. Han såg hur överraskad jag blev och sa något i stil med: ”Deu feeeår sleeeuta haaauw seeeuuu myckeut annat ei heuvedeut.” Jag fnissade mest till och sa: Men att jag aldrig lär mig!
Det är inte första och knappast sista gången han skrämmer mig. Och varför har man ett kikhål på dörren om inte för att snoka på sina grannar när de befinner sig i trappuppgången eller inte, för att slippa sådana här företeelser? Jag glömde använda den.. Den här gången också. 
NYA GLAJJOR, folket. Jävligt coola.


In i hörselgången bara


 Well. Det senaste har jag hållit mig på mattan när det gäller otur. Faktum är att jag haft det riktigt bra. Jag har inte ens slagit i höften i någon vägg eller bordskant.
 Jag åkte till Orsa förra torsdagen, 06.00 och hookade upp med en snubbe ifrån Chile som ville att jag skulle följa med honom till Stockholm istället. Det slutade med att han skrev upp sitt mobilnummer på min biljett. Jag kunde dessvärre inte ändra mina resplaner för den skojarens skull. Tack dock för inviten. Stockholm är ju en förbannat bra stad så sett. Behöver nog bege mig dit snart också och hälsa på frugan Ana, som jag inte sett sen hösten – 76 (Känns det som i alla fall).


Jag är tillbaka till Göteborg efter en jävligt skön vistelse i Orsa, även om jag missade Sandra men jag och Mathias planerar en ny resa till Orsa v. 28.


Det senaste har jag lyckats samla på mig lite stålar och jag vet inte riktigt vad jag vill göra med dem. En cover up på en tatuering i nacken vore inte helt fel, i tanke på att jag fucking hatar den. Tonårs- fasoner bör förbjudas för en säkrare framtid. Sen tänker jag göra en tragus men det borde jag ha gjort för flera år sedan. Det har aldrig blivit av men jag är mycket för att smycka ut öronen nuförtiden. Dermal Anchor har också intresserat mig men alla har det nu såatte.. Jag tappade intresset. KUK på mainstream- prylar, om du frågar mig.


Dagens citat: (Apropå att höra dåligt)

Han: ”In med magen och ut med brösten!”
Tant: Va? In med prästen?

---

Tant: ”Är det tisdag idag?”
Jag: ”Ja, alldeles riktigt. Du har ju stenkoll.”
Tant: ”Va? Stekboll?”
     


My vacation

söt hund
Hundjävelln var ju inte ett dugg intresserad av mig men den är ju söt ändå.


jonas
Min kära vän Jonas som nu har fattat tyglarna och flyttat till Irland.
Även om jag kommer att sakna honom så har han fattat rätt beslut.


syrran
Syrran and THE adorable dog.

Mer bilder kommer!

Update alá Bela


 Det ryktas om en dålig uppdatering här och min far hade något att säga om det tydligen. Ingen morgonläsning till kaffet?


Så här är det: Jag gick på stan i dag och hängde en stund med Jimmie, åt sushi (Som jag är helt såld på) 
Det slog mig när jag såg en ung, söt kille ingengrodd av hår i ansiktet; Varför gör man så mot sig själv? Lille pojkkrisen som gör sig påmind då kuken inte är tillräckligt stor eller resten av grabbarna grus i gänget tycker att man är töntig på något vis så ska grova hårstrån överväga det? Tro mig, skägg och djävulskap ska vi alla få smaka på i äldre dagar ändå. Den här ständiga otacksamheten vi unga människor bär på bör ta sig en sväng om baken. Det sägs vara förjävligt att bli gammal. Ont får man och ensam blir man.
Vi är kanske äldre än vi någonsin varit men vi är också yngre än vi någonsin kommer att bli.
Kom ihåg: Inget hår i ansiktet förrän du är 60 bast, okej?

Peace out. Nu åker jag till Orsa.

Oturen tog inte slut där inte

 
 Nej, självklart inte. När man trodde att botten var nådd så fick verkligheten sig en kyss i röven.

För det första sov jag ingenting i natt. Jag lät många saker störa min nattsömn men jag tar igen det kommande natt.
 Efter alla jävla saker som har hänt, d v s både bagateller som att ramla på träpluttar, spilla ut ris/kaffe och trycka sönder en stekspade mitt i matlagningen att även jag höll på att hamna i stekpannan, så fortsätter resan genom helvetet. Vi pratade om min cykel strax innan jag for ifrån jobbet, att den troligtvis behöver smörjas för att den går trögt. Att man aldrig lär sig att man inte ska prata om saker i negativ bemärkelse.
När jag börjar cykla hemåt och har kommit en bit så hoppar förstås kedjan. Jag hade sönder tre pennor för att försöka peta upp kedjan. Den satt som berget men Mathias kom och hjälpte mig. Jag hade ändå lovat honom mat så vi färdades hem mot mig. Väl hemma kom jag på att jag hade tvätt- tid, så jag hällde ur alla kläder på sängen som var i tvättkorgen sen förra omgången och tänkte inte på att tvättmedlet låg kvar där i och lyckas spilla ut allt tvättmedel i sängen över alla nytvättade kläder. Hur gillar vi det?
 Surprise surprise, people! Jag har inte skrikit, inte dragit mig i håret eller ens bemödat mig att kasta glåpord över något av det som hänt. Jag är för trött för att orka bli förbannad på döda ting. Jag har ingen energi att göra mig av med. Det är allt på sparlåga.

Men skit i det nu. Jag har inköpt mig en lampa som passar ypperligt till mig inredning. FINALLY! Nästan fulländat. Nu är det småsaker som ska göras och dessvärre måste jag fixa ett nytt underlag till soffan som fått sig en törn. Det lär bli en utmaning.. De gillar jag att ta mig an.


 

Jag har varit på Bohus fästning också.

  


Murphy's law or just bad karma?


 I söndags städade jag lägenheten och det började med att jag skulle knyta mina pjyamasbyxor jag hade på mig. Snöret gick sönder och byxorna blev helt plötsliggt fem storlekar för stora. Det var bara att hiva dem. Strax därefter klev jag på en glasbit som kom från ingenstans när jag skulle öppna ett skåp för att lägga in nytvättade kläder då handtaget till skåpet trillade ner på golvet. Den är rund och gjord av trä. Jag tog inte upp den på en gång, för att jag att fullt sjå att lägga in alla kläder och glömde bort plutten.
 Jag gick in till vardagsrummet för att sätta igång en videofilm, VHS på min ära, för att ha lite ljud i kring mig medan jag fortsätter städa. Då klev jag RAKT på den runda träplutten och tur i oturen for jag som en vante rakt in i väggen men skadade mig inte. Jag hade lika gärna kunnat bryta nacken så illa som jag klev på den lilla jäveln. När jag kommer fram till VHS:sen och sätter i "Carrie" (En av mina favoritfilmer för övrigt) och precis när jag har satt i den så dör hela videon. Bara dör. Inte det att videon fastnar eller så utan den bara tvärdör. Det har ju aldrig varit något fel på den förrut?
 Vid det här laget bör man kanske tycka att tålamodet ska tryta men faktum är att jag blev nästan mörkrädd istället för att gå lös på döda grejer.

 Och så gårdagen då. Den var inte lättare att gå igenom. På väg till jobbet cyklade jag och hade hörlurarna i men väl framme på jobbet tog jag av mig dem och skulle bara vira dem runt mp3:n för att sedan stoppa dem i väskan. Vad händer? Lurarna virar in sig i framhjulet på cykeln och det som återstår är en lång sladd med två delar. Happ. Bara att köpa ett par nya, trots att dessa bara var 1.5 månad gamla.
 På väg hem från jobbet snubblade jag ner för två trappor och höll NÄSTAN på att slå ihjäl mig. Tre av husets medarbetare tittade på medan jag skrattade och gick dubbelvikt fram till cykeln. De tyckte dock att jag hanterade situationen bra, sa de.

Ändå har det varit småsaker mellan allt detta. Jag tror att jag har retat gudarna och att det är dags för mig att koppla på charmen..Still alive


 Jag råkade bli sjuk en sväng men den tiden är förbi sen några dagar och jag är på fötter igen!

I söndags morse sket en fågel i knät på mig. Allt detta hände under en cykeltur till jobbet och jag hade svarta byxor på mig. Jag fick syn på en hög i fyra nyanser av brunt on my left side och bara för min taskiga syn trodde jag mig se en gigantisk skalbagge. Jag fick panik och skulle slå till den jäveln med vantarna och det som hände var att jag hade massa fågelbajs på vantarna sen. Det var en helt underbar morgon måste jag tillägga! Jag kunde inte ens för må mig att skratta. Jag var precis på väg för en uppförsbacke och behövde verkligen fokusera 100 % för att inte tappa stinget och rulla bakåt. (Kan ju hända vem som helst).

 Om två veckor, ganska precis, anländer jag till destination ORSA. Jag som hade lovat mig själv att aldrig åka dit. Se vilken principstark människa jag är.
Den här våren.. WOW! Man blir ju helt lyrisk av all positiv energi som daskar till en i ansiktet varje morgon.

Nu ska jag göra crêpes efter att ha stått en timme och stekt pannkakor. Qournfärsröra med purjolök och de här jävlarna ska dränkas i ost!


RSS 2.0