Måla om rokoko- soffa?


 Nu har jag hämtat Rokoko- sofforna. De är superfräscha, så för den sakens skull ångrar jag ingenting. Däremot är träkanterna i en hemsk brun/orange- färg toppad med lack som jag på något vis måste försöka få om till guld.
Jag måste ju säkert slipa och då är vi inne på arbete! Hade den varit i vattenbaserad färg hade man kunnat göra det lätt för sig. Jag ska gå runt på stan och fråga lite. Google hjälpte mig inte så mycket. Tips någon?

När vi kom fram till det gär äldre paret som sålde sofforna, frågade tanten oss om vi ville ha fika. För att inte verka glupska tog det mig ett par sekunder innan jag svarade gladeligen; JA! (För Gud ska veta att vi höll på att svälta ihjäl!) Klockan var ju nästan 20.00 innan vi var framme hos dem. 00.30 var vi i Göteborg igen.

Nu är det bara ett smärre problem kvar. Jag har en extra fåtölj av denna typ av möbel och den får inte riktigt plats. Är det nu man ska borra sig in hos grannen och be om att få lov att låna lite plats?

Bilder får ni när jag är klar!

Rasist- Sverige i lingonskogen


 Ett: Konstigt att jag vållade Telia huvudbry angående min prislista HÄR, i min officiella dagboks- blaska. Det Telias kundservice- killen Thomas Lindmark inte kände till var att den här typen av abonnemang var inte ett frivilligt val från min sida. Jag fick ju det här kontantkortet TILLS jag får mitt Telia komplett- abonnemang. Det gör ju dock att jag ringer för massiva summor TILLS jag får mitt abonnemang som kommer om ca 3 veckor. Jag hade Halebop- kortet, som under samtalet med en från Telias kundtjänst, "förvandlades" till ett Telia- kort. Skumt som fan det där. Nu är det som det är och jag får leva i 90- talets mobila anda tills jag återigen hamnar på 2000- talet med en iPhone 4 och Telia komplett. Har Telia spioner?

Två: Kan höns simma?

Tre: De flesta vikarier hos oss har en annan härkomst än svensk och det är något som intresserar mig. Det är alltid bra att lära sig lite om varje land, kultur, språk - Någon gång kommer det till användning. Var så säker!
Så jag jobbade med en kvinna som härstammade från den delen av Somalia som gränsade till Kenya. Då var jag ju tvungen att fråga henne om hon kunde swahili. Det kunde hon dock inte, synd nog. Jag och min familj var i Kenya för många herrans år sedan och jag kommer ihåg några få ord sådär. (Jag hade hoppats på att hon skulle lära mig mer då förstås.)
Skitsamma.
Bara för att många av de jag har jobbat med har åsikter om Sveriges vanor, seder, traditioner- Huruvida det är bra eller inte, så frågade jag henne vad som var så typiskt Sverige. Hon funderade en stund och flög sedan nästan ur stolen: "Jag förstår inte varför ni måste ha lingonsylt till allt! Pannkakor och sylt. Kött och sylt. Glass och sylt."
Jag själv satt där som förstummad av.. Lingonsylten. Va? Frankrike är berikad på bögar och Sverige lingonsylt? Och rasister, om man får tro media. Det pågår tydligen ett rykte där ute i världen som säger att Sverige är rasistiskt. Inte bara för årets omfattande valseger för SD utan redan på 90- talet. De som flyttade till Sverige fick ofta höra att Sverige var rasistiskt. Shit vad trist, tänkte jag! Nu måste man återigen kämpa för att bevisa motsatsen. Dessutom så är det ju inte en jävel som tar mig för svensk. Snarare slavisk. Ey, what´s the different? Still fucking blek som en fetaost, melerade ögon och ehum.. Svart hår (Såvida man inte kollar ner i hårets botten, där det kan se annorlunda ut.)

SÅDÄR då, folket. Nu har vi reflekterat över en del i- landsproblematik. Känns bra att få rensa luften lite granna.

Dyngkåt och hur helig som helst


 Böcker har blivit min nya grej. Jag mår bra av att läsa, har jag insett. Efter att ha läst en rad böcker av Paulo Coelho så ger jag mig nu på en mild svensk variant av vardagshumor; Mia Skäringer - Dyngkåt och hur helig som helst. Inget jag skulle ha valt själv kanske men någon kastade den åt mig och sa; Läs!
Jag har inte kommit särskilt långt men hittills har jag skrattat till för mig själv när jag ser henne skildra de allra tydligaste vardagsprblemen folk har - Hon har. Närmare sanningen än sådär kommer man nog inte.
Synd nog läser jag ut böckerna så fort när jag väl börjar och behöver snabbt något nytt.

Är det någon som har någon bra bok att rekommendera?
Jag tar in tips, kollar upp dem och så får vi se om det kan tänkas passa mig.

Hur modern får man bli?


 Jag har som omtalat bytt abonnemang från Halebop till Telia. Det kändes befogat att skaffa abonnemang när man inte har någon hemtelefon. Något 90-tal över kontantkort måste jag säga och under det här bytet får jag erhålla ett Telia kontantkort där samtalskostnaden per minut till andra operatörer än Telia, går på 1.99 öre! Vad fan, är det inte olagligt med rån här i Sverige? Här blir man ju ruinerad om man ska ringa till någon.
I den här staden, som kallas Göteborg, har de flesta 3 eller Telenor. Jag är ju från landsbygden och kräver därför Telia. Man vill ju ha mottagning om man skulle råka möta en björn i skogen och behöver förstärkning. 
Med 1.99 öre per minut måste man förkorta alla ord och bara tala om hälften för att hinna säga allt innan en jävla kärring dyker upp i luren och säger: Ditt kort är tomt. Just ja. Nya generationens tummar pallar ju SMS men på gamle dagar känns det som att ett redigt samtal kan göra livet enklare. Eller också är jag bara jävligt gammelmodig. Det som saknas är ju en gammal Ericsson- telefon med antenn! Det var tider det.. Nej, nu blir jag ju nästan sentimental.

Apropå gamla telefoner, satte jag igång min gamla Motorola igår och där fanns sms från Tommy som skickades till mig 5 dagar innan han dog. Där stod bl a: "Vad gör du bellis? Dödat någon tant idag?" Och lite andra grejer som fick mig att skratta harmynt här, i min ensamhet.
Ett gammalt klipp på honom fanns också men jag såg inte klart hela.
Så är det. Alla ska vi till himlen. Frågan är ju bara när.Rokoko


 I`M IN LOOOOOOOVE!Jag har redan en Rokoko- soffgrupp i beige men den har gått sönder och den här gruppen var snyggare. Gosh, hoppas att den kan bli min!


Comicbakery


 Alltså, personen är helt jävla grym på tårtor! Kolla in Comic Bakery.


svamptårta


Gust & GryvelFör att kännas vid sina rötter. Så! Det var min dialekt det. Inte fullt så grovt talar jag men ett inslag av det kanske.. eller?


iPhone 4


 Jag föll för det. iPhone 4. Mest för att den telefon jag så stolt köpte förra året visade sig vara rena skiten. Om någon ringer till mig så förväntar sig den personen att jag ska svara och jag förväntar mig att den personen ska kunna höra mig men icke!
Man får tydligen ingen instruktionsbok till iPhonen men jag har ju Carro som ska visa mig allt hon kan.

Näpp, nu ska jag hoppa jämfota rakt ner i ett varmt bad. Bara jag kommer igen så ska nog allt ordna sig men det finns ju inga som helst garantier.

Matias tyckte inte att det var någon rolig bild på mig. Han tyckte inte att jag var söt.. Och alla fattar ju varför den nu finns här. Just det! Jag är obstinat som fan!
ALIEN- BELA!

Att vara nöjd


 Jag tänkte bara uppdatera angående det lilla missödet med mormor och hemtjänsten. Alla samtal jag ringde till olika personer inom den verksamheten, tycks ha lönat sig. Mormor har ringt mig, precis som hon lovat, och hon verkar vara jättenöjd nu. Det allra roligaste är att hon låter mycket gladare. Inte alls lika deprimerad som innan och det är ett riktigt glädjande besked för min del. Alltså, om de samtalen var det jag kunde stå till tjänst med för min egna mormor, så är jag nöjd med min insats.
 Jag säger bara en sak och det gäller alla i alla sammanhang; Är man inte nöjd, så har man rätt att klaga! Inte menat att man ska gå lös på svordomar och inte vara tillmötegående. Man kan gott och väl använda sin dimplomati i olika sammanhang, då man blir bäst bemött. Läs på innan. Det förvirrar motparten också samtidigt som du själv vet mer om vad du snackar om. Det kommer att löna sig.
Det är SÅ viktigt att man vet vilka rättigheter man har. Jämt. Kom ihåg det!
Är du inte nöjd, så är du inte nöjd. Enkelt va? Enkelt som fan att bli nöjd också men det är Du själv som måste fixa det.

Peace folket!clowncunt


Engelsk bulldog- valp
 Apropå hästar!
Jag gick förbi ett hus här i närheten av mig och jag fick syn på en bulldog- valp. Då fick jag mig nästan ett skrattanfall.
Jag vet fan inte vad det är med små djur men jag dör lite inombords varje gång jag ser något litet som är sådär uppenbart nytillkommet till den här världen. Allting i miniatyrer är sött (Förutom bebisar). Ska vi återgen skylla på mitt kön när det gäller den biten? Jag skiter ju i vilket.
 Hur som helst satt den här lilla valpen i ett hörn av ett hus, medan ägarn försökte få den att flytta på sig därifrån. Hunden såg så jävla vrång ut och bara satt där som ett mähä. Själv fick jag nästan ett infall att sparka ägaren i röven, plocka på mig valpen och lubba för kung och fosterland men i tanke på min kondition så hade jag väl inte hunnit en fem meter förrän han var förbi mig igen. Något såndär lönlöst va och sen åkt dit för stöld på det! Det hade vart något för den här extremt tröttsamma tisdagen i regnar- Göteborg.


Det är synd dock att de har förstört djuren genom att avla sönder dem. De föds ju med sådana missbildningar att det vore rent djurplågeri att vara ägare till en sådan hund.
Jag skulle hemsk gärna vilja ha en hund men jag har varken tid eller lust att gagna den här typen av köphandel. Sex går bra att köpa men inte djur.


Boys vs girls


 Det är något jag undrar över nu, tack vare en kär väns minimala initiativtagande till att kontakta tjejer han är intresserad av. Han tycker att om hon är intresserad så kan hon höra av sig istället. Men vad fan, är det att vinna på lotto eller? Att hoppas på att lotten kommer och lägger sig i fickan med rätt nummer? Doh! Det händer ju inte!
 Ska det verkligen spela någon roll vilket kön som ska ta första steget till kontakt? Slapphänta, tafatta snubbar som går runt och väntar på bättre tider kan ju fortsätta göra det. Det ska väl vara lite av en "först till kvarn" snarare än att man väntar in den andre. Är man tillräckligt intresserad, så hör man av sig. Så enkelt borde det ju vara?
Nej, låt oss för all del analysera sönder allting som har med genus att göra. Det är lika bra att förstöra det roliga med en gång.
Jag, personligen, tycker bara att det är jävligt töntigt att hålla på och jolla. JUST DO IT!

Den vita skjortan


 Jag köpte en skjorta häromdagen. Jävligt söt men ärmarna var lite för korta. Så är det när man har armar som en orangutang. Varenda jävla tröja sitter som en trekvarts- ärm. Långa ben och långa armar. Byxorna jag provar är nästan alltid för korta. Hallå där, dvärg- Sverige. Tänk på oss jättar då!

Hur som helst sydde jag på lite spets på ärmen och det blev något bättre. Jag ska på med ännu mer spets men måste inhandla annat mönster först.


ärm

Jag har vikt upp ärmen här.Heja Hisingen!


 Jag åkte ner på stan efter jobbet för att möta upp Jimmie Boy. Vi drog till Ct24, fikade, tjötade och skiljdes åt. Han tog 3:ans spårvagn hem och jag skulle ta buss 17 hem.
Jag står vid Nordstan och ser att buss 17 kommer runt hörnet, jag kliver på en buss och sätter mig ned. Vad jag inte visste var att buss 16 hann precis före buss 17 och jag hamnade på den istället. Det var inte förrän jag kom till en konstig rondell som jag insåg min tabbe. Så jag rullade runt på en helt annan del av Hisingen. Helt förvirrad var jag. Jag visste inte ens vart jag var eller hur jag skulle ta mig hem. Till slut hamnade jag på Eketrägatan iallafall och därifrån hittade jag hem.
 Nu kan jag snart den här stan utantill, om jag fortsätter vara sådär ouppmärksam.
Well, det var ju bara 30 minuters omväg men det var nästan skönt att bara glida runt. Safari alá Bela! (Såg dock inga djur men ett par håriga gubbar som luktade Rosita).A song for The Saturday


Döda- kändisar- lista


 Det är ju tragiskt när människor överlag går och avlider men det är något särskilt när kända personer gör det. Det är kanske konstigt att lista dem men det finns en sida som gör det, per år. Så 2010's lista finns faktiskt på internet. (Vad finns inte på internet?)
Det var flera där som jag inte visste hade dött och som man kommer ihåg ifrån olika serier/filmer.
Det är ju bara så. Livets gång ser ju ut sådan. Liv - Död.

Torso


 När jag gick till jobbet tidigare idag såg jag en snubbe som höll på att mecka med sin Volvo 740 på parkeringen lite nedanför mig. Väldigt fokuserad på sitt arbete var han också. Bra, tänkte jag, nu har du något att göra.
Jag känner mig dock orolig för honom. Han sitter nämligen kvar där, nu utrustad med en liten ficklampa och dåligt humör. Han slängde med grejerna och var som lite.. Förbannad. Mitt i mörkret, under en gatulampa och en dålig ficklampa som lyste blått.
Somliga har det inte lätt..

Vill bara tala om, för den som inte vet det, att det är rena rama Antarktis ute! Jag höll på att frysa av mig huvudet. Och hur fan skulle det se ut?Halloween- tipset


 Jag fick extremt dålig respons på min fråga om; Tips på utstyrsel till halloween. Faktum är att jag aldrig växer upp när det gäller utklädningsparty men jag har "typ" idétorka. MÄN, KVINNOR, DJUR, BARN.. Dela med er av tips nu då! För bövelen!
 Det vaknas dessutom fest den 6:e november hos mig på Alla helgonáfton. Det blir nog en temalös fest men utklädning är ett måste.
Jag tänkte skicka ut evenemang på FB också, för den som är intresserad.
Man är välkommen så länge man har ett gott humör med sig. Ful får man vara men inte dum!

What a day, what a day!


 Först och främst; Jävla brudar! Sluta skriv om nagellack! Det MÅSTE väl finnas något annat roligare att blogga om?


För den andra; What a great day! Jag har spenderat den till största del med Emma, som är en fantastisk liten människa med en sprudlande personlighet och brunt, krulligt hår. Hur fan blir sådana människor till egentligen?
 Vi fönstershoppade lite, drog in på Beyond Retro och provade kläder. Sen vidare till Världskulturmuseet och tänkte spana in Kimono- utställningen men idag hade de även en Tokyo Workshop där och det var hur mycket folk som helst. Vi fick inte plats och vi orkade inte vänta på en ledig, så vi roade oss med en fotoapparat alá Japan som fanns på plats.


världskulturmuseet


Seinfeld - About suicideKanske inte världens roligaste klipp att lägga upp i tanke på Sveriges stora rubriker men vad fan. Man kan inte haka upp sig på allt som är dåligt heller. Det fanns något roligt med det här klippet och jag tänker bjuda på det!


En röd liten hatt

Snygg va? En liten accessoar jag fyndade på H&M då va'.
Kanske lämpar sig till halloween.
Och apropå det; Någon som har något schysst utklädnings- tips? Skippa nu de sedvanliga varianterna som spöke, häxa osv.


To be answered

1. Stänger du av mobilen när du sover?
Nej, aldrig. Mest för att det är min klocka, min väckartupp och backup om jag någonsin skulle försova mig till jobbet (Vilket aldrig händer but you'll never know.)

2. Vem såg dig senast naken?
Förutom jag då.. Ja, det var en persisk doktor som även tyckte att min dalmål var charmig och erbjöd mig tim- anställning. Den du! 

3. Hur såg du ut på högstadiet?
Hit och dit, upp & ner. Jag hade långt blont hår, målade ögonbryn och tighta jeans i regnbågens alla färger.

4. Hur kommer du se ut om tjugo år?
Tja, det ska väl bero på mitt leverne om man vill tro forskare men annars chansar jag vilt på att mina gener kommer att förvandla mig till en annan, yngre variant av min mormor och en äldre version av mig själv.

5. Hur var du på dagis?
Undrar om det finns några notiser i Mora Tidningen om detta? Jag var nog ganska så bestämd, lite förbannad och klippte av håret på mina lekkamrater. Summan av kardemumman; Vresig?

6. Hur är du att ha som arbetskamrat?
Plikttrogen och positiv. Jag inbillar mig att jag är en ganska bra arbetskamrat som även gillar god struktur och humor. Vad fan vore jobbet om man inte fick skratta?

7. Har du celluliter?
Måste läsa Wikipedia; Ja, tydligen är jag ett med resten av världen när det gäller den biten. Dock knappt synligt. 

8. Biter du på naglarna?

Nja, nej, ja. Jag biter inte ner dem i grunden men jag hatar ju riviga kanter och känner jag att det finns något som stör mig måste det väck på någe sätt. Däremot måste man nog ta sig en funderare där.. Hur jävla fräscht är det?

9. Har du något handikapp?
Vem är förste man ut att yttra sig om den saken? Mitt svar är; Nej.

10. Är du rädd för att få hängbröst?
Nej. Jag tänker hur som helst åldras med värdighet men jag tror inte på hängbröst här.

11. Tror du gud är en man eller kvinna?
Varför utesluter frågan det tredje könet och androgyner?

12. Svär du?
Dessvärre mycket mer än vad jag bör. Tyvärr är det en gammal ovana som sitter i men jag försöker faktiskt undvika det. Däremot brukar ett stort, hastigt och väluttalat "BALLE" komma ut när jag bränner mig. Går ej att hindra!

13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?
Jag har ju aldrig träffat någon från Jehovas vittnen som har börjat propagera. Fast frågan är ju varför skulle jag behöva vara otrevlig mot dem? De är ju först människa och sen Jehovas vittne. De tror på sin sak och jag delar inte det med dem och därför kommer vi inte att hålla någon längre dialog ändå. Därför gör man allt snabbt och behagligt.

14. Hur homo är du på en skala 1-10?
5/9, om man vill tro Aftonbladets tester?

15. Tror du på utomjordingar?
Nej, de brukar alltid ljuga för mig.

16. Om du var tvungen att välja en maträtt att äta resten av ditt liv, vad väljer du?
En sallad som jag brukar köpa i Nordstan. Den innehåller allt från kikärtor till ananas. Lite variation, tack.

17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Allt från blodpalt till bläckfisk & annat slemmigt. Annars är jag en väldigt tacksam men vegetarisk matgäst.

18. Har du blivit arresterad?
Nix.

19. Ljuger du?
Jag drar vita lögner ibland, då jag bedömmer det som nödvändigt men för det mesta är jag ärlig. Det varar faktiskt längst och man har ett rent samvete sen.

20. Har du kysst en polis?
Nej.

21. Är du rädd för securitasvakter?
Nej, de ser oftast rätt uttråkade ut och många gånger har jag ju fått lov att gå fram till en sådan vakt, som står inne i affärer, och le allt jag bara kan eller bara säga "hej" för att se om någon är hemma. Oftast är det det! Man får respons direkt. Asballt! Länge leve vakten! (De kunde göra lite nytta ibland dock.)

22. Har du någonting att dölja?
Egentligen inte but why not keep the door closed?

23. Vad har du på din nyckelknippa?
Nycklar?

24. Är du / har du varit gift?
Nej. Det skulle bli mer av en juridisk oförätt när man skulle behöva inse sitt misstag med att gifta sig. Man kan väl för bövelen visa sin kärlek ändå?

25. Skulle du kunna gå upp kl tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?
Jag skulle kunna göra det, ja. Förutsatt att alla andra alternativ för honom är uteslutna, som t ex bussen, joggingskor?

26. Kan du laga cyklar?
Det beror på felet. Cyklar är väl inte så meckiga? Punktering; Byt däck. Hoppar kedjan; Sätt tillbaka den, dra åt och smörj.

27. Kan du fixa med bilar?
Haha! Nej, min plasthink med verktyg är nog mer för synes skull.

28. Brukar du köra om?
Med bil: Ja.
Med cykel: Ja.

29. Kan du baka bröd?
Ett recept och verktyg, så.. YES, SIR- SCONES!

30. Vet du hur man frostar av en frys?
Det är väl bara att stänga av den... eller?

31. Vilken serie skulle du helst leva i?
Twin Peaks! Där händer det underliga grejer!

Dumma frågor


 Dumma frågor jag har att ställa till den som kan svara:

- Hur många säger "nej" i kyrkan vid ett giftermål?
- Hur många har fått fågelbajs på sig?
- Hur många har skrattat och kissat på sig?
- Hur många har runkat, fått utlösning och försökt sikta på sig själv i ansiktet? (Idiot, någon?)
- Hur många killar har mimat till Carola när ingen ser? Följdfråga: Hur många törs bekänna det?
- Hur många vadslagningar förekom i Idol- auditionen, allt som allt?
- Varför skrattar man när man blir kittlad? (För det är ju fan inte roligt!)

Vissa av frågorna är väl frågan om odds. Men vilka är oddsen för att man får fågelskit på sig? Jag fick det på mig när vi var i Mexico för många år sedan och mexicanerna fick något att skratta åt. Så jag är ju glad över att jag lyckades roa dem som satt och åt glass mitt i det här.

Någon annan som har några dumma frågor på lager eller? Lasta på bara! Det är intressant att se hur och vad människor tänker på/om.

När ska pensionärerna sluta köra bil?


 Jag har funderat på det här om pensionärer eller gamlingar ska få lov att ha körkortet kvar eller inte. Alltså, det är nog fan ingen strålande idé att låta dem köra. Sen är frågan bara när det är dags att sluta. Skulle en ålder avgöra sin förmåga att köra bil? Nej, det finns ju alltid undantag. Åldern är bara en siffra. Jag vet inte om permanenten i håret är det som ska sätta stopp för alltihopa, för känt nog brukar gubbarna tappa håret ungefär samtidigt som tanten ska göra en svampfrisyr av det pigmentlösa håret.
Skitsamma. Nu ska jag berätta om min granne och varför jag anser att hans körtid är ÖVER.

Precis vid långsidan av huset finns ett garage, vars ingång har en liten lutning och antal meter att gå nerför den här lutningen är 3 meter, dvs den är inte 3 meter djup. Med rollator kommer han, håller i sig i räcket som finns jämte den här lutningen (Jag kan på snudd kalla det för backe, ta mig fan!). Han nästan stapplar nerför, för att det går helt enkelt för fort för honom och jag ser framför mig hur rollatorn snart drar iväg med honom och han slår rollatorn in i husväggen.
Sen öpnnar han garageporten och någonstans under 20 minuter hittar han en Volvo combi- bil som han med nöd och näppe får upp för backen. Ut från husporten kommer kärringen hans och medan gubben väntar på henne får han ju för fan soppatorsk! Hon kan ju vara det segaste jag någonsin skådat!
 När de sen kommer tillbaka från sin lilla rundtur för att parkera tillbaka bilen i garaget så parkerar gubben först på trottoaren hur skevt som helst. Sen hoppar kärringen ut med två kassar mat och öppnar porten till garaget.
-15 minuters väntan- Soppatorsk #2? Nerför backen rullar han med bilen och efter 20 minuter kommer han ut, låser porten och släpar en rollator uppför den här backen samtidigt som han MÅSTE hålla i något. Annars rullar han tillbaka till ruta ett! Dessutom riktigt ser jag hur han lutar huvudet ner mot marken och tar sats i hopp om att rollatorn, än en gång, ska dra honom men den här gången uppför backen. Synd nog hade den här rollatorn ingen motor och gubben blir ståendes där i backen, flämtandes. Han tog sig dock upp. Kanske fanns det krut i gubben än!


Det HÄR, kära vänner, var Belas största sommarnöje. Gladeligen satt jag hela juni i gassande sol, med en kopp kaffe i handen, mp3 och det här i åskådan på min egna balkong som ligger precis ovanför detta garage.

NÄR ÄR DET DAGS ATT SLUTA KÖRA BIL?
Jack Russel's


 Den här stackars hunden gillade inte alls att vara med på kort men får man bli sötare? Man vill ju bara nypa den i kinderna! Bam bam.

jackrussel

jackrussel

Bror hans, Boss, verkade inte ha något emot att få en kamera rakt upp i ansiktet.


Hemtjänsten i Östersund - TVI PÅ ER!


 Jag ringde biståndshandläggaren idag å min mormors vägnar. Det var precis som jag visste att det skulle gå till. Det saknades för det första en genomförandeplan, vilket alla omsorgstagare ska ha med en kontaktperson HELST inom 7 dagar då man blivit "kund".
Jag pratade med en från hemtjänsten som inte visste någonting om någonting. Konstigt, sa jag till honom, att ni har påbörjat ett uppdrag hos min mormor som ni inte har instruktioner på. (Är det du eller jag som är idiot här?)

Det hela började med att de från hemtjänsten kom och gick som de ville, fast de har haft en avtalad tid med mormor. BRIST PÅ KOMMUNIKATION eller bara dåligt ansvarstagande. - Jag vidtar åtgärder.
Andra saker som mormor inte behärskar och hemtjänsten inte kan tillgodose på ett bra sätt - Jag vidtar åtgärder.

Jag lovade mormor, innan hon blev dålig, att jag ska hjälpa henne med att få det bästa. Hon är den bästa och ska ha det bästa. Period! Om jag så ska gå ut i media för framtida uppdrag, I WILL DO THAT!
Har man ett jobb som rör människor, så ska man fan ta sitt ansvar. Annars är det foten tycker jag! Och jag är inte rädd för att kritisera någon. Inte för att berömma någon heller. Karma, folket! KARMA! Så jävla döviktigt!

Det ska bli intressant å se om de tänker fullfölja uppdraget eller om det ska bli "Uppdrag granskning" med den berömde Sverker Olofsson!

SVT- debatt om Minkar & Djurrättsaktivism - Bra eller dåligt?


 

 Jag hittar dessvärre inget klipp ifrån det som sändes på SVT igår kväll. Den här diskussionen är relativt viktig att ta upp, tycker jag.

Synd är det dock för dem som engagerar sig i den här frågan och är både vegan & djurrättsaktivist. För bristande kontroll av impulshandlingar (Som jag vill kalla det), så får de inget stöd från allmänheten ÄVEN om 95 % av svenska folket håller med om att päls är politiskt inkorrekt.
Som utomstående, privatperson, ställer man sig frågan om det är bättre att släppa ut 17 000 minkar ut "i det fria" när de nu för skyfflas upp stendöda i containrar, för att blivit påkörda av bilar eller dylikt eller om man ska låta dem vara kvar i burarna och bli det hemska "päls"- plagg vi många vill slippa se.

För att tänka långsiktigt måste man kanske ställa sig frågan: Är det bättre att djuren blir päls i Sverige än i exempelvis Kina? I Sverige, även om det råder stora brister inom den här typen av verksamhet, har man djurskyddslagar som talar för att det är olagligt att låta djuren utsättas för onödigt lidande (Vilket det nu har uppdagats i media sedan djurrättsalliansen tagit fram grymma bilder från olika minkfarmar i Sverige.)
I Kina finns inga djurskyddslagar, vilket betyder att där kan de få en betydligt sämre behandling än i Sverige. I Sverige kan man åtminstone få en CHANS till en "någorlunda" rättvisa genom att döma personer för djurplågeri. I Kina saknas då den möjligheten.
 Slutar man producera päls i Sverige kommer den ändå att efterfrågas i andra länder. Om man då vill bespara djuren lidande, så kanske man får ställa sig den frågan och göra den konkret samt konsekvent.
För hur det än är, hur gärna än vi vill styra världen och ta lagen i egna händer, så kommer det alltid finnas en marknad för päls.

Jag personligen skulle hellre dö än att bära päls. Helst av allt skulle jag vilja att man slutade producera både päls och skinn på heltid, på alla orter. Det är omoraliskt att hålla djur inne i burar och ta ifrån dem rätten att utvecklas normalt. Även om djuren får mat, vatten och "god omvårdnad" (Som industriarna skulle kalla det) så får djuren ett stört beteendemönster som gör att de inte får bli det djur det är födda till att bli. De blir psykiskt utvecklingsstörda.
 En minkfarmare ville hävda att minkar äter upp varandra även ute i naturen för att de är kannibaler MEN det skulle de göra enbart om det inte fanns mat. Mat finns ju och dessutom skulle inte minken finnas i en större utsträckning om det inte vore för just pälsindustrin.

Även om jag vill ropa "Heja Djurrättsalliansen" så kan jag inte göra det, för att de dödar djuren lika mycket som pälsfarmarna. Bara det att djurrättsalliansen använder en annan metod. Den här inte heller "naturlig" död, för att minkarna hållts inlåsta så länge att de inte kan leva efter sin normala ursprunginstinkter, som att fly och jaga. Det är som att köpa en hund eller ett annat husdjur för att sedan släppa ut den i det fria. Det som händer är att djuret dör, för att den inte klarar sig själv. Eller för att göra det drastiskt; som att släppa ut en bebis i skogen. Den lär inte plocka svamp själv och den lär inte spetsa spjutet. Den lär inte bli nya Mowgli heller.
SÅ, HUR REALISTISKT lever en djurrättsaktivist? Hur besparar de djurens lidande långsiktigt? Vilken död är värst? Eller vilken död är den skonsamma?
Är det så att man hakat upp sig på syftet? Syftet att djuren blir päls?

Jag tycker istället att man ska försöka engagera sig i att långsiktigt försöka få hela världen att vilja sluta producera och konsumera päls. Precis som man försöker förhindra svält. För att kunna göra det krävs en långsiktig och hållbar plan! Uteslut dumma impulshandlingar som innefattar katastrofala konsekvenser

Varför kan man inte använda sig av syntetmaterial, när den är så lätt att framställa och bespara djurens lidande istället för att gå efter ekonomiska intressen och modeflugor?
ÅT HELVETE med den här tyrannin!

INTE OKEJ!


Go veg, mormor!


 Jag har nu gjort qourngryta och tidigare idag åt vi qournhamburgare med frisco- hamburgebröd, toppad med ost och tomater osv.
Mormor, den söta lilla jäveln, äter bröd och burgare för sig. Jag talar om för henne att hon kan toppa burgaren med diverse pålägg. Jaha, ska man göra det å? Ska jag lägga på den här biten sen då (Hamburgebrödet)?
Det var det bästa hon ätit på länge säger hon! Hon kunde inte förstå att det inte var kött och att det smakade så bra!
Nu är frysen full i vegetariska rätter.
GO VEG, MORMOR!

När gammel inte förstår sig på nymodigheter


 Idag har jag hunnit uträtta några ärenden. Det blir mycket handlande och laga mat för att fylla frysen med käk som tant här kan värma upp när det behövs.
Roligast var när jag rinhde ifrån affären och frågade vad hon ville äta. Pizza! Okej, vad vill du ha på den då?
Konversation:

Mormor - Jag vette grönen vad den heter men jag vill ha en sådan i alla fall.
Jag - Jahaaaa, du menar en sådan. (Jag fattade ju ingenting och inte hon heller) Men vad vill du ha på pizzan då?
Mormor - Ja men skinka och potatis och sånt.
Jag - Men man har inte potatis på pizza.
Mormor - Nehe, har man inte?

Nu försöker hon muta mig med pengar också.. Sen blir hon ledsen för att jag inte vill ha dem.Den goda vännen


 I natt drömde jag om en kompis jag brukade ha. Ja, just det. Brukade ha. Hon var faktiskt den bästa vän jag kunde föreställa mig. Nu så här efterhand står det väldigt tydligt. Världen vimlar av idioter och en kär vän är svår att hitta. En person som är tillräckligt spontan och lojal, t ex. Alla kvaliteter en vän bör ha, det hade hon.

 När beskedet om att hon kommit in på en skola på annan ort, visste jag att den vänskapen skulle bära eller brista. På den tiden hände mycket som gjorde att jag beslutade mig för att flytta med henne. Vidga vyerna och göra något annorlunda. Jag hade ju säkerligen inte gjort det utan henne. Den flytten gjorde mig starkare som person och mer självständig, såhär i efterhand. Där bestämde jag mig också för att flytta till Göteborg, där vi brukade hänga och ha roligt tillsammans med andra gemensamma bekanta.
Tyvärr brast den här vänskapen på grund av tydligt dåligt uppförande från min sida. Det har jag surt fått ångra. Jag har Mathias, som är som henne fast i manlig form. Jag är så oerhört tacksam över att jag har honom!

Jag önskar bara att jag hade kunnat vara lika förståndig då som nu. Då hade jag troligtvis haft två, riktigt bra vänner. Man får fan vårda sina relationer därefter! Därför vill jag poängtera hur viktigt det är att ta hand om den sanna vännen. Människor som sprider negativ energi ska man kasta dit soporna går. Inte till återvinnig alltså.
Jag hade velat be om ursäkt till henne. Det har jag velat göra länge. Bara för att det är en sak som måste göras. Oavsett om det skulle vara av betydelse eller inte. För mig är den det. Ursäkten.
Vissa människor är man beredd att hoppa efter, om de ramlar i.

Mer sentimental än så här blir jag nog inte. Det är bara så jävla synd att man gör så mot andra. Inte nog att man sårar dem utan någon gång sårar man sig själv också.

I nuläget har jag inga vänner eller bekanta som jag finner är idioter. De flesta har jag redan silat bort.
I made it to Östersund


 Jag hade hoppats på en riktigt "djur & natur"- resa men allt jag såg var en räv och en mus (Som höll på att lämna sitt öde åt mig).
Det var grymt skönt och befriande att åka bil så långt själv, pumpandes med en massa bra musik. Där får man ju chansen att koppla av lite.
 Nu är det som om jag är på jobbet fast på hemmaplan. Mormor, den stackaren, kan inte göra något här hemma. Jag vill inte belasta henne heller. Hon ska inte behöva få mer ont än hon redan har. Synd på en sådan snäll människa att behöva lida på det här viset. Smärtor gör en invalido, vilket retar en för övrigt fullt frisk människa.

Jag ska vara här i två dagar och göra mitt bästa för henne. En kortsiktig insats men ack så behövlig. Inte ens hemtjänsten kan göra sitt jobb här verkar det som.


mormor


Offentlig kameraövervakning - Ja eller nej?


 Jag har ingenting att dölja, så mitt svar på den frågan är; JA! Filma oss allihopa och fånga dem som petar i näsan på film att lägga upp på Youtube. Kungarna av Tylösand är ju ändå kungarna av "göra bort sig", där det mesta har visats. Nemo - old in and out, tjej ut och tjej in. Klia på pungen, kraffsa i röven. You name it. Apropå det programmet.. Finns det något så hjärndött? Jag har sett det av en ren slump två gånger så lägligt till läggdags. Det var ju riktigt pinsamt att se. Tänk att få leva med den titeln för resten av livet.
 När det gäller den här offentliga övervakningen blir många irriterade. Kolla mordet på Elin. Utan den videon som fångats på en av spårvagnarna, hade man kanske aldrig kunnat få tag i några misstänka. Jag menar, den här övervakningen har i syfte att sätta fast bovar och banditer, inte blotta hederligt folk på Youtube.
Så, för den som har ett "rent" samvete (Palla äpplen räknas inte in som samvetskval) borde inte den här typen av övervakning vara något problem.
Jag hoppas ju på ett modernt Sverige med kameror överallt.
STRIKE A POSE maddafakkas!


elins mördare


Djurplågeri på sin höjd - Varning!


 Jag vet inte vart jag ska göra av mina kräkningar. Synd att människor också är djur. Det är tyvärr så här det ser ut. Det är också synd att man inte får göra likadant tillbaka.
Men, jag ställer mig frågan. Hur fan kan man med att leva med sig själv? Och vilket är syftet med det hela? Man vet ju att katten; 1. får ont. 2. dör.
Det gör så ont i mig att se det här.

Bilderna är tagna från Isadecadent.


How to meet men - Part one


 Fyra anledningar att gilla sitt jobb, om man är jag;

  • Det är fullspäckat med vriden men ändå lättsam humor, vilket passar mig ypperligt.
  • Om det uppstår en sjukvårdssituation kan man få en sådan tur att det kommer två snygga män i grön/gult från akuten och är i 30-40 års åldern. "Well, hello. Who are you? Do you like tea? Lipton? My lip.. tone?"
  • Det är ett relativt socialt yrke där man träffar en del nya människor och en del gamla rövare.
  • Man får bejaka sin goda sida, i förståelse att hjälpa andra och vara den till nytta.

 Numero due är kan ju tänkas vara det som intresserat mig just för dagen. Testosteron har ingen dött av!


En förbannat bra sminkös!


 Petrilude heter han på Youtube bl a.
Helt jävla otrolig på att sminka och fixa. Färgkombinationer, halloween- smink, dragqueen- smink osv.
Jag har aldrig sett en makeup- tutorial förut men nu lär jag ju vara såld.Tacka vet jag män som vill vara kvinnor. De kan ju fan allt!


Orsalainen


 Imorgon drar jag till Orsa för lite semestro. Jag drar dock vidare till Östersund redan på tisdag förmiddag, ensam i en bil i 30 mil, om inte någon vill haka på? Vidare till Orsa på torsdag förmiddag igen. Där början min riktiga semester, förhoppningsvis. Sovandes i en husvagn, igen! HURRAY!
Jag kommer att hålla folket uppdaterade med bilder och berättelser.

Rött och grönt. Rött och allt!

ögonbryn


Kjell Bergqvist <3

 
Astronauten har rätt. Det här är Kjell Bergqvist i sitt esse! Vilken charmör!
Betyder det här att jag är äcklig?


 Jaha, och så har vi råkat ut för en liten dusch- incident igen!
Badrummet liksom fylldes med vatten när jag duschade. Min först tanke var: Vad fan, har det fastnat en råtta där eller vad är det frågan om? Smått irriterad hoppade jag ur badkaret, letade tag i en handske och började gräva ner i avloppet och DÄR.. Där ligger hela Samara!
Det var så jävla äckligt att jag började hulka. Nu fanns ju heller ingen återvändo. Det är bara att fortsätta gräva och varva det med hulkningar.
Upp kom det här:

ÄCKLIGT

Och det här är inget för mot hur verkligheten var.
Nog fan måste det finnas kala fläckar? Vad vore inte ett par ögon i nacken en sådan här gång?

Tack för fittiga läkare


 Jag har kommit till insikt med annan, relativt viktig sak. Jag kommer att bli en pain- in- the- ass- anhörig till mina sjuka nära & kära. Fighter kommer att tas med inkompetenta läkare, myndigheter. You name it. Jag har nog att tacka mitt yrke för det. Helt plötsligt, när det gäller ens egna anhöriga, ser man saker ur ett helt annat perspektiv. Jag anstränger mig egentligen lika mycket på alla plan, privat och på jobbet, för att alla ska ha det bästa hela tiden.
 När en kvinnlig (till råga på allt) jävla läkare ger min mormor morfin, för en outhärdlig smärta, som gör att min mormor ramlar och gör sig illa.. Då ryker det ur öronen på mig! Den läkaren ska veta hut! Det här var dessutom en vikarierande läkare för den ordinarie läkaren (en man) mormor brukar ha och han har absolut avrått ifrån morfin av alla sorter. Se vad som händer så fort man tittar bort!
 Summan av kardemumman är mormor så dålig nu, jämfört med vad hon var för ett tag sen, att hon inte klarar sig själv. Nu måste jag åka upp dit och styra upp lite. Allt för att hon ska ha det bästa. Hon är den bästa. She´s my role model!
Och den jävla läkaren ska vara glad att jag inte knyter ihop näven och stoppar den i munnen på henne. Den hade hon ju kunnat försöka svälja. Ond bråd död. Ja tack!

Mormor, Isabelle is coming!

RSS 2.0