Den goda vännen


 I natt drömde jag om en kompis jag brukade ha. Ja, just det. Brukade ha. Hon var faktiskt den bästa vän jag kunde föreställa mig. Nu så här efterhand står det väldigt tydligt. Världen vimlar av idioter och en kär vän är svår att hitta. En person som är tillräckligt spontan och lojal, t ex. Alla kvaliteter en vän bör ha, det hade hon.

 När beskedet om att hon kommit in på en skola på annan ort, visste jag att den vänskapen skulle bära eller brista. På den tiden hände mycket som gjorde att jag beslutade mig för att flytta med henne. Vidga vyerna och göra något annorlunda. Jag hade ju säkerligen inte gjort det utan henne. Den flytten gjorde mig starkare som person och mer självständig, såhär i efterhand. Där bestämde jag mig också för att flytta till Göteborg, där vi brukade hänga och ha roligt tillsammans med andra gemensamma bekanta.
Tyvärr brast den här vänskapen på grund av tydligt dåligt uppförande från min sida. Det har jag surt fått ångra. Jag har Mathias, som är som henne fast i manlig form. Jag är så oerhört tacksam över att jag har honom!

Jag önskar bara att jag hade kunnat vara lika förståndig då som nu. Då hade jag troligtvis haft två, riktigt bra vänner. Man får fan vårda sina relationer därefter! Därför vill jag poängtera hur viktigt det är att ta hand om den sanna vännen. Människor som sprider negativ energi ska man kasta dit soporna går. Inte till återvinnig alltså.
Jag hade velat be om ursäkt till henne. Det har jag velat göra länge. Bara för att det är en sak som måste göras. Oavsett om det skulle vara av betydelse eller inte. För mig är den det. Ursäkten.
Vissa människor är man beredd att hoppa efter, om de ramlar i.

Mer sentimental än så här blir jag nog inte. Det är bara så jävla synd att man gör så mot andra. Inte nog att man sårar dem utan någon gång sårar man sig själv också.

I nuläget har jag inga vänner eller bekanta som jag finner är idioter. De flesta har jag redan silat bort.
Kommentarer
Postat av: Pelham123

Vännen kanske läser det här? Sen är det väl aldrig för sent att be om förlåtelse. Om ni hade ett bond och du lyckas framföra från hjärtat hur lissen du är över att du betedde dig illa så vore det ju förmätet av henne att inte acceptera din ursäkt tycker man.

2010-10-09 @ 12:50:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0