När ska pensionärerna sluta köra bil?


 Jag har funderat på det här om pensionärer eller gamlingar ska få lov att ha körkortet kvar eller inte. Alltså, det är nog fan ingen strålande idé att låta dem köra. Sen är frågan bara när det är dags att sluta. Skulle en ålder avgöra sin förmåga att köra bil? Nej, det finns ju alltid undantag. Åldern är bara en siffra. Jag vet inte om permanenten i håret är det som ska sätta stopp för alltihopa, för känt nog brukar gubbarna tappa håret ungefär samtidigt som tanten ska göra en svampfrisyr av det pigmentlösa håret.
Skitsamma. Nu ska jag berätta om min granne och varför jag anser att hans körtid är ÖVER.

Precis vid långsidan av huset finns ett garage, vars ingång har en liten lutning och antal meter att gå nerför den här lutningen är 3 meter, dvs den är inte 3 meter djup. Med rollator kommer han, håller i sig i räcket som finns jämte den här lutningen (Jag kan på snudd kalla det för backe, ta mig fan!). Han nästan stapplar nerför, för att det går helt enkelt för fort för honom och jag ser framför mig hur rollatorn snart drar iväg med honom och han slår rollatorn in i husväggen.
Sen öpnnar han garageporten och någonstans under 20 minuter hittar han en Volvo combi- bil som han med nöd och näppe får upp för backen. Ut från husporten kommer kärringen hans och medan gubben väntar på henne får han ju för fan soppatorsk! Hon kan ju vara det segaste jag någonsin skådat!
 När de sen kommer tillbaka från sin lilla rundtur för att parkera tillbaka bilen i garaget så parkerar gubben först på trottoaren hur skevt som helst. Sen hoppar kärringen ut med två kassar mat och öppnar porten till garaget.
-15 minuters väntan- Soppatorsk #2? Nerför backen rullar han med bilen och efter 20 minuter kommer han ut, låser porten och släpar en rollator uppför den här backen samtidigt som han MÅSTE hålla i något. Annars rullar han tillbaka till ruta ett! Dessutom riktigt ser jag hur han lutar huvudet ner mot marken och tar sats i hopp om att rollatorn, än en gång, ska dra honom men den här gången uppför backen. Synd nog hade den här rollatorn ingen motor och gubben blir ståendes där i backen, flämtandes. Han tog sig dock upp. Kanske fanns det krut i gubben än!


Det HÄR, kära vänner, var Belas största sommarnöje. Gladeligen satt jag hela juni i gassande sol, med en kopp kaffe i handen, mp3 och det här i åskådan på min egna balkong som ligger precis ovanför detta garage.

NÄR ÄR DET DAGS ATT SLUTA KÖRA BIL?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0