Rasist- Sverige i lingonskogen


 Ett: Konstigt att jag vållade Telia huvudbry angående min prislista HÄR, i min officiella dagboks- blaska. Det Telias kundservice- killen Thomas Lindmark inte kände till var att den här typen av abonnemang var inte ett frivilligt val från min sida. Jag fick ju det här kontantkortet TILLS jag får mitt Telia komplett- abonnemang. Det gör ju dock att jag ringer för massiva summor TILLS jag får mitt abonnemang som kommer om ca 3 veckor. Jag hade Halebop- kortet, som under samtalet med en från Telias kundtjänst, "förvandlades" till ett Telia- kort. Skumt som fan det där. Nu är det som det är och jag får leva i 90- talets mobila anda tills jag återigen hamnar på 2000- talet med en iPhone 4 och Telia komplett. Har Telia spioner?

Två: Kan höns simma?

Tre: De flesta vikarier hos oss har en annan härkomst än svensk och det är något som intresserar mig. Det är alltid bra att lära sig lite om varje land, kultur, språk - Någon gång kommer det till användning. Var så säker!
Så jag jobbade med en kvinna som härstammade från den delen av Somalia som gränsade till Kenya. Då var jag ju tvungen att fråga henne om hon kunde swahili. Det kunde hon dock inte, synd nog. Jag och min familj var i Kenya för många herrans år sedan och jag kommer ihåg några få ord sådär. (Jag hade hoppats på att hon skulle lära mig mer då förstås.)
Skitsamma.
Bara för att många av de jag har jobbat med har åsikter om Sveriges vanor, seder, traditioner- Huruvida det är bra eller inte, så frågade jag henne vad som var så typiskt Sverige. Hon funderade en stund och flög sedan nästan ur stolen: "Jag förstår inte varför ni måste ha lingonsylt till allt! Pannkakor och sylt. Kött och sylt. Glass och sylt."
Jag själv satt där som förstummad av.. Lingonsylten. Va? Frankrike är berikad på bögar och Sverige lingonsylt? Och rasister, om man får tro media. Det pågår tydligen ett rykte där ute i världen som säger att Sverige är rasistiskt. Inte bara för årets omfattande valseger för SD utan redan på 90- talet. De som flyttade till Sverige fick ofta höra att Sverige var rasistiskt. Shit vad trist, tänkte jag! Nu måste man återigen kämpa för att bevisa motsatsen. Dessutom så är det ju inte en jävel som tar mig för svensk. Snarare slavisk. Ey, what´s the different? Still fucking blek som en fetaost, melerade ögon och ehum.. Svart hår (Såvida man inte kollar ner i hårets botten, där det kan se annorlunda ut.)

SÅDÄR då, folket. Nu har vi reflekterat över en del i- landsproblematik. Känns bra att få rensa luften lite granna.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Telia och andra företag är jätterädda för att folk ska läsa dåliga saker om dom på nätet och har därför ''spioner'' så de var därför han skrev för att du inte ska tycka illa om dom o berätta för andra. :P

2010-10-28 @ 17:30:46
Postat av: Ana

Lingonsylt är bäst. Har introducerat det för svärföräldrarna är i England.Dessutom får jag också höra att jag ser slavisk ut! Vad fan liksom. Bara för att man inte är blond och blåögd?!Att dom kan förvandla korten sådär beror nog på att Halebop går i samma nät som Telia. Tror det i princip är ett dotterbolag.

2010-10-29 @ 16:59:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0