Nancy- fallet. Just a thought..


 JA! 16 år för mordet på Nancy. Så tänkte nog folk när de såg dagens Metro- rubrik. Faktum är att många glömde en viktigt sak: 16 år i finkan, för all del men det är 16 års boende på skattebetalarnas pengar. Dessutom så inbillar jag mig att den här killen inte kommer att vara i någon psykisk balans om 16 år heller, så inte bara det att hela kalaset betalas av dig och mig utan också förgäves. Självklart ska han "sona för sina brott" men enklast vore ju att.. Pang Pang Lucky Luke!
Äh, det hjälper ju fan inte att mörda någon som har mördat någon. Det finns ju alltid andra som mördar andra sen. Det föds ju nya människor varje minut, varje sekund som lär sig göra exakt samma misstag som den killen. Tyvärr.
 Det jag vill få sagt är att den här killen, oavsett hur länge han får sitta, betalas av oss. Oss oskyldiga och vilken skillnad gör 5, 10 eller 16 år i hans fall? Rätten bestämde sig för att det skulle ta 16 år för den här killen att benådas? Det hade varit billigare om rätten bestämde sig för 5 år istället. Siffran 16 är ju bara ett glädjande besked för dem som vill slippa se åbäket och som kände flickan, för dem som vill att han ska lida men för oss eller mig (Jag kan ju egentligen bara tala för mig själv) som vill att folk ska slippa lida och få chansen att bevisa sin ånger (Även om han påvisar att han saknar ånger) ute i samhället under uppsyn av någon cool polis eller något (Gratis arbete!), så är 16 år en jävligt lång väntan på en skattebetalare. Visserligen kostar polisen då, men då är vi säker på att polis gör rätt för sig och även The Killer.

Jag funderar mest om ett förlängt fängelsestraff verkligen gör någon nytta. Det är ju inte precis som att de saknar mat, sysselsättning (Tv, musik, internet) eller andra saker som kanske anses vara över standard. I tanke på att inte alla därute i samhället ens har tv eller internet. Vad vet jag? Jag är ju bara 23, utan skuld och tom plånbok.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0