This is personal..

Det grämer mig att Östersunds kommun (Eller vänta, vi kan ta hela jävla Sverige) inte bryr sig om äldre människor. Det inte bara grämer mig utan det gör mig irriterad. Hela Sveriges system är som en vagel i ögat; bara en stor fet böld som läcker, kliar och irriterar.
 Jag är på vippen att höra av mig till socialstyrelsen. Östersunds kommun kan inte erbjuda akutplats till min kära mormor, trots att hon är i stort behov av det. Ingen korttidsplats. Det erbjudandet jag fick var att anhöriga till en patient kan erbjudas att ta hand om sin egen och få hemtjänst insats där. Men hallå, det finns ju folk anställda för att ta hand om folk som behöver det! Måste anhöriga ta på sig hela jävla ansvaret för när någon blir sjuk? Har inte vi ett jobb, ett hem och ett liv? Biståndshandläggaren var ju inte mycket att spara på. Hon och läkaren Annika Bergström borde brännas på bål, jävla häxor!
Jag önskar verkligen att jag unde ägna hela mitt liv till mormor just nu men dessvärre brister de möjligheterna. 80 mil ifrån sitter jag här, maktlös och ledsen.
 Jag måste byta taktik. Jag ska ringa de här jävlarna i omgångar tills de tröttnar på mig och inte orkar tjaffsa emot, sen erbjuda mormor ett akutboende. Nu är det min tur att ta på mig rollen som en "vagel i ögat" och den kommer att bli FET. Tänk er en vagel stor som en ny kroppsdel, ungefär där landar vi.
 Mormor blir sämre. Hon känner sig mer och mer "konstig" - Vilket betyder att huvudet börjar svika henne helt och ramlar gör hon nästan dagligen. Snart kan jag inte hålla mitt ord: "Jag ska göra allt jag kan för dig, mormor. Jag ska hjälpa dig!"

Jag är inte helt säker på att jag inte kommer att gå bärsärk snart.. Myndigheter, papperslisor och kostym/portfölj- pöbelvälden får mig ta mig fan ursinnig!
Al Quaida.. Välkomna! Där, på det kontoret där..  Där kan ni släppa den festaste av dem alla.Kommentarer
Postat av: Anders J

Ska se om Stattinskan kanske kan ge något råd i detta....

2011-04-28 @ 14:36:56
URL: http://andersfrihamn.wordpress.com
Postat av: Stattinskan

Först av allt måste du få ett skriftligt avslag från den vårdgivare du/ni ansöker om vård hos. Utan skriftligt avslag finns inget att överklaga (till rätten). Ta även kontakt med Socialstyrelsen, presentera problematiken och be om en tillsyn eller ett skriftligt utlåtande i ärendet!

Nu vet jag ju inte riktigt vad det är som har hänt, vad som ansökts om - om det är kommunen eller landstinget ni har sökt insatser från. Orkar du får du gärna berätta - kanske kan jag bistå dig med hjälp!

2011-04-28 @ 18:29:02
URL: http://stattinskan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0