Borta bra men hemma bäst

Helgens fredag blev minst sagt ett antiklimax. Första missöde ut på plan blev när jag, Mathias och Hannah drog till Brödbodens café för att fika varpå vi alla beställde en varsin grillad smörgås. Så jag beställer en italiensk variant med pesto, tomater och ost. Jag ber om att få ta bort parmaskinkan i utbyte mot soltorkade tomater och jag ser hur hon noterar det hela på papper.
 När smörgåsen väl är framme väntar jag inte på att hugga in på den och jag tar en bit, två bitar och där någonstans började jag peta i den. Något stämde inte.. Nej, det var en mycket klarsynt reflektion av mig! Till mitt stora förtret ligger där parmaskinka! Jävlar vad arg jag blev. Jag spottade ut maten på tallriken, gick med bestämda steg fram till disken och sa med en hög, klar ton: "Fan vad besviken jag blir! Jag beställde utan parmaskinka och likförbenat ligger en där." (Jag är ganska duktig på att visa min indignation.) Sen blev det hysteri bakom ridåerna på cafeét där chefen och flickan som tog min beställning en efter den andra babblade i mun på varandra och varvade det med ursäkter. Men jalla, sluta jiddra och börja trolla. Rädda den här situationen illa kvickt eller också har ni sett det sista av mig som kund!
 Så det som händer därefter är att jag får en ny smörgås och pengarna tillbaka. Ja, det var inte mer än rätt. Det känns dock väldigt olusigt över att mitt förtroende för restaurangbranschen är lika med noll. Ett sånt simpelt misstag som att lägga en dö' gris på min smörgås..
(Dessutom är ju utbudet av just vegetariskt nästintill obefintligt. De kan ju inbilla sig att jag tänker betala för wokade grönsaker. Går jag mot all förmodan ut och äter på restaurang, så har jag högre förväntningar än frysta grönsaker i en wokpanna. Jag tänker endast främja dem som lägger ner kärlek bakom sin mat, även för oss vegetarianer.) MAT SKA LAGAS MED KÄRLEK, maddafakkas.

Synd, Brödboden har nämligen jävligt goda smörgåsar och bakverk men det slarvas nå så gröndjävulskt in i helvete.

---

Kvällen slutade också med en trasig stol, familjebråk i omgångar (Surprise, surprise!) och bärhjälp av en man som helt enkelt hade druckit alldeles för mycket Innis & Gun. För varje dag som går, blir jag mer och mer övertygad om att mitt alldeles nyktra liv är det optimala. Fler borde överväga det. För att inte nog med att den som är fuller hamnar i kläm mellan ett ex och en arg nuvarande, utan också dess omgivning. Det blir grundlösa konflikter; ouppklarade konflikter som hade ett bäst- före- datum redan -94. Det blir "in vino veritas"- bekännelser som kan sluta på både det ena och det andra. I många sammanhang för alkohol inget annat än ont med sig. Men jag är int' bitter. Jag är hemma nu, i Göteborg. Där kan ingen ta mig! Nananananaaaaa.
Dock ett grymt stort tack till syrran och Fredrik för deras gästvänlighet. Ni är fantastiska och vore det inte för er, så hade jag nog inte ens dykt upp i Orsa.


Kommentarer
Postat av: Anders J

Slarvigt av personalen, lite koll får de ju faktiskt ha.Det där med alkohol, ja jag börjar fundera mer och mer på vad är vitsen liksom? Alkohol är ju av tradition inbakat i de flesta högtider men varför ska man fortsätta envisas med att bli full eller odräglig av tradition? När man ser närmare på det (kostnader för samhället bla bla bla) så verkar det helt absurdt.

2011-04-18 @ 20:33:36
URL: http://andersfrihamn.wordpress.com
Postat av: The vrång beer

Vilken lack!!

2011-04-18 @ 22:02:56
URL: http://www.google.se
Postat av: stephanie

Men vad jag inte förstår är att alla ska hela tiden bli redlös när de dricker. Det måste ju finnas en gräns. Jag tycker det är gott att ta ett glas vin eller en alkoläsk, men inte bli redlös på det.

2011-04-19 @ 09:29:22
URL: http://streetsofsteph.blogspot.com
Postat av: Frida

Sv; Haha, eller för att den är så fantastiskt bra! Fann dvdn efter lång tid i vårat sommarhus, plus att den går på Tv4Film. Har sett den fyra gånger inom loppet av några veckor nu, haha!

2011-04-19 @ 13:31:09
URL: http://fridae.blogg.se/
Postat av: Sandra - Den deporterade dalkullan

Dom är onekligen lite förvirrade på Brödboden.. Och dessutom får man ofta vänta en smärre evighet innan man får maten.. Men när den väl kommer brukar det ju vara så fantastiskt gott att man glömmer bort att man fått vänta, å så återvänder man dit igen...Jävla synd att vi inte hann ses när vi var i byn samtidigt.. Hände nog lite för mycket åt alla håll samtidigt, helt enkelt.. Men det blir fler gånger! :)

2011-04-19 @ 20:52:00
URL: http://sandravardag.blogg.se/
Postat av: Rockalicious

Sv. Ja fy fan magsjuka är inte att leka med, speciellt inte på jobbet... :/

2011-04-22 @ 10:25:42
URL: http://sprillansny.blogg.se/
Postat av: sophie

jag vet inte, har inte tagit reda på det men ska kolla upp det så snabbt jag kan!

2011-04-22 @ 13:03:12
URL: http://sofijhuw.blogg.se/
Postat av: stephanie

nu så tant gredelin. Uppdatera annars tar jag bort dig.

2011-04-24 @ 09:22:40
URL: http://streetsofsteph.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0