Fransk bulldog

Jag och Andreas är sugen på att skaffa hund. Särskilt en fransk bulldog. Mycket hund i litet format men ändå ingen liten råtthund som Chihuahua. Hunden skall ICKE vara en accessoar! Ett djur skall tillägnas kärlek och omtanke. Att kalla det sällskapsdjur låter så jävla egocentriskt men det är ju det det heter; husdjur. Jag vet fortfarande inte om jag är för eller emot husdjur.
Det är såklart lockande med en valp men samtidigt känner jag att det vore på sin plats att bli ägare till en omplaceringshund. Det här med kennels, sönderavlade hundar med all dess hälsoproblem.. Nej! Jag vill inte gagna den typen av verksamhet. Återigen ligger djuren i händerna på människors giriga beteenden.

Jag såg ett program med Robert Aschberg för många herrans år sedan där han drog upp just kennels och hur vanvårdade djuren blir pga att de är sönderavlade. Kan inte gå djupare in på det eftersom att jag inte riktigt kommer ihåg programmets upplägg.
 Här kan man ju tydligt hitta en paradox. Jag, precis som många andra lockas av de små, söta djurbebisarna men samtidigt kan man ju rå om de stora som verkligen behöver det. Ska man avliva djuren för att ingen vill ha dem? Nej. Det tycker jag inte.
Samtidigt får man ju ha det i åtanke, apropå sönderavel, att blandrasen är den bästa varianten!
Så oavsett om vi tar en omplaceringhund eller inte.. Jag antar att Fransk bulldog ligger i den sönderavlade katergorin. Måste läsa på om detta innan alla beslut fattas. Inga misstag skall begås när det gäller djur, säger jag eder!

..OCH, INGA JÄVLA SMUGGELVERKSAMHETER BÖR GAGNAS!Så här ska man inte göra med djur. Rena förnedringen!
(Klickar man på bilden så kommer man till ett repotage som handlar just om sönderavel och där fick jag svaret på min fråga. Fransk bulldog ligger i riskzonen.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0