Ge inte folk idéer

Människor låter sig alltid förbryllas över nya seriemördare, grovt våldsbenägna människor som styckat sin mamma eller pappa, ärade präster som besudlat en rad småttingar osv. Det är ju inte precis som att den ökade polisstyrkan kan göra något åt saken. Det sätter väl dit en och annan labil typ men våldet ökar och det har vi media att tacka för. Allt mitt förstånd försvinner längs med medias existens.
Måste man i en artikel avslöja in i minsta detalj hur en människa gått tillväga vid ett splatterdåd? "Personen använde sig av en sådan här och en sådan här för att göra ditt & datt." Varför inte bara göra en eftertext med: Please, try this at home! Klicka här för en fulländad manual.
 Man planterar massor av idéer på svaga människor som tycker att det är en jättebra idé att stycka sin granne som banne mig inte tagit bort luddet ur torktumlaren. MÅTTE HAN DÖ för det! För att inte tala om flickvänner som twittrar och facebookar med en massa manliga vänner. Ack och ve, kvinna! Tell Lucifer I said hi! PANG!

Det begås fler brott av yngre människor. Det kan bero på deras låga ålder och svaga intellekt. Att röja undan sina hormonproblem med att gräva ner sina medmänniskor under jorden kan verka som en enkel utväg men vilka konsekvenser får det? Vem eller vilka har vi att tacka alla metoder för? Kom igen, man kan i stort sätt Googla på allt. Självmordsguiden, atombomber.. You name it.
Sen sitter folk och läser tidningen där man upplyst folk om olika sajter som gör att fler och fler får vrickade, ogenomtänkta ideér. Man kanske helt enkelt ska sluta köpa negativ publicitet så att man ställer det krav att man inte ska publicera för mycket ingående information om hur ett mord går till t ex.
Sluta skriv om Kissies äckliga barnmatsdiet - Det ger henne större rubriker, fler besökare och landstinget får fler fall av psykiskt sjuka ungdomar. Queen of sickness. Det kostar samhället en sjuhelvetes massa pengar. Tryck ner en femhundring i strupen på ungjäveln och säg det: Håll käften nu! Typ så ser jag på livet. Enkelt va? Vóila!
Jag menar bara på att det folk inte vet, det lider de inte av.

Kommentarer
Postat av: Anders Jolle

Fruktansvärt sant. Vi är helt inne på samma linje.

2011-02-05 @ 17:52:14
URL: http://andersfrihamn.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0