Allmän hälsokontroll

Jag ringde vårdcentralen häromdagen för att få en tid till en Allmän hälsoundersökning, då hon på andra sidan luren svarade: "Du är medveten om att det kostar mellan 800 till 2000 kronor?" Min spontana reaktion på den blev att jag skrattade henne rakt i örat. Vad fan? Jag kan ju liksom utgå ifrån att jag är frisk men det vore ju bra om man kunde försäkra sig om det men för 800 riksdaler får jag en "liten hälsobedömning" och den "stora" för 2000 riksdaler. Jag vet inte men jag inbillar mig att jag känner min kropp så pass väl att om jag anar oråd, så kontaktar jag vårdcentral för specifika problem än att hosta upp de där pengarna för att få ett: Frisk som en nötkärna! <- Hoppas jag. Ja, det får jag inte veta nu. Jag tänker nämligen inte betala.
 På andra sidan luren hörde jag: "Eeehh..." Jaha, men vad kostar det då att göra ett gluten- samt laktosallergitest? Det där förbannade fruntimmret var så trälig att hon liksom segar sig fram till ett: "Ja, jag får kolla upp det först..." *Lång tystnad* "Okej?" svarade jag. "Ja, du får ringa upp när jag har kollat det då" svarar kärringen irriterat. "Nej, hörru du. DU ska ringa upp MIG när DU har kollat upp det", svarade jag bara. "Jaha, okej. Vad har du för nummer?"

Tror ni att hon ringde...? Nej. Vilken jävla @!/)#¤!!! Jag som brukar vara duktig på att ta namn av dem jag pratar med, glömde ju förstås bort det. Det hade varit befogat den här gången så att jag vet vem jag ska fråga efter nästa gång jag ringer ilsk som en flodhäst med nageltrång.(Gammal bild)


Kommentarer
Postat av: Elina aka pinkflesh

SV; Tack! Det är en kaninpäls, jag fick den utav min morbror för 5 år sen^^

2011-01-22 @ 13:07:48
URL: http://prettypinkflesh.blogg.se/
Postat av: Angelica Wassdahl

Svensk sjukvård är helt åt helvete fel. Hur svårt kan det vara liksom?

2011-01-22 @ 13:13:46
Postat av: Jessi Fox

Seriöst?!?!?! Är inte hälsokontroll typ gratis och obligatoriskt via jobbet?

2011-01-22 @ 16:53:21
URL: http://jessiljungkvist.blogg.se/
Postat av: Fifi

Det är ju så olika hur man känner inför graviditet och föräldraskap, för mig känns det inte alls konstigt att ha en bebis i magen, men för andra känns det obehagligt att bara tänka tanken.

2011-01-23 @ 09:37:35
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: prinsessanadia

Vart fan går alla pengar som ska gå till välfärden? Om vi inte har gratis tandvård, vi får inte göra hälsoundersökningar för att kolla att vi är friska. Många gånger kostar det att åka ambulans.. som att det är ett val man har gjort. Man blir ju arg bara man tänker på det.

2011-01-23 @ 15:46:45
URL: http://www.prinsessanadia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0