Svinalängorna
 Alltså, den här filmen har för det första fått fyra solar av min kära Ronny Svensson, vilket gjorde mig mer säker på att filmen faktiskt skulle vara bra.

 "Svinalängorna" hette det kvarter som Leena och hennes familj bodde i.
Kort och gott handlar filmen om en kvinna Leena som bor tillsammans med sin man och två barn, där hon får ett samtal av sin döende mor som ligger inför döden. Där tar filmens handling vid och man får följa Leenas barndom som var full av tragik, finsk fylla och elände.
 Det kan låta jävligt pretto men karaktärerna föder en helt annan känsla. Om det inte vore för att jag satt i en biosalong med pensionärer i majoritet, så hade jag förmodligen gråtit ner hela min röda biostol. Det var den värd. Den var värd varenda tår som rann längs min insida.
 Det var inte Noomi Rapace och i synnerhet inte Ola Rapace som gjorde den stora insatsen till min känsla för filmen utan snarare Tehilla Blad och hennes Lillebror.
Ni vet, när man helt plötsligt har en familjs verklighet mitt framför ögonen som är full av hopp och förtvivlan, så inser man ganska snart att det inte är bara på film. Kan man som skådespelare förmedla det till mig, speciellt mig som är lite svårflörtad.. Tja, då ska man ha sig en jävla eloge!

Så för den som tivlat att se den, ska ju bara sätta sig ner och njuta av en film. Om man gillar drama - För här är det dramatik!

Trailern har ni här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0