Grannsämja

Kan någon vänlig själ förklara för mig varför det alltid finns en master i varje hyresrätt? Ni vet, den där pretantiösa människan som alltid håller koll på när man har tvättstugan och att man städar efter sig, den som springer i källaren och flyttar cyklarna på sitt sätt, samma typ man alltid möter i trappuppgången oavsett vilken tid man beger sig ut (Den som alltid möter mig i morgonrock t ex. Han måste för allt i världen tro att jag inte har några riktiga kläder..) Den där som är så där lagom vardagsbitter och knappt säger hej.
Jag har en sådan i mina trakter. Förra året försökte vi pratas vid lite men jag uppfattade knappt vad han sa p g a hans extremt breda skånska. Man säger aldrig "va" mer än två gånger. Man nickar bara åt resten.
 Jag menar, är det inte hyresvärdens uppgift att hålla lite koll? En hyresgäst ska väl minda his own business eller?
Man vet ju hur grannsämja blir till. När det brister i respekt- utbytet.

Jag kan egentligen bara komma ihåg ett tillfälle där jag rykt ihop med en annan hyresgäst och det var en tant på mellan 80 och döden, som envisades med att jag skulle flytta på min tvätt 10 minuter innan min tid var slut för att det "minsann var hennes tur nu". När jag följde med kärringen ner för att flytta på min tvätt blev hon hysterisk över att jag inte tog bort luddet ur torktumlaren (!) Gud nåde mig! Det sa jag till henne. "Du får tio minuter av min tvättid här, så du gör mitt jobb att ta bort det. Have a nice day!" She hated my guts.
Tyvärr, men jag krusar inte någon, no matter what!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0