Filmtips!

Film är ju en underkategori till min person och jag älskar film! Allt förutom porr, typ.

Här har ni tre filmer man bör se om man gillar lite skeva, underliga, lite orginella filmer:

- Happiness (Länk till beskrivning)En Freud- inspirerad film kan man säga, där det sexuella jaget är ansiktet för en del av de olika karaktärernas existens. Den ger ena stunden och tar den andra. Mest fascinerad är jag av karaktärerna och skådespelarna som lyckas hålla ett sådant "stoneface" genom olika händelser.

3/5 i betyg.

---

- Ken Park (Länk till beskrivning)En rentav lustig film där man liksom "Happiness" får följa flera olika karaktärer i olika sammanhang - Den ena värre än den andra.
Här skulle jag önska lite mer detaljer, lite mer drama. I vissa scener har man lyckats nå mig på ett obehagligt sätt, andra har misslyckats. Vad är det för mening med att se en film om man inte får chansen att känna något? Nåt. Som en varböld i arslet eller salta tårar.

3/5 i betyg.

---

- Falling Down (Länk till beskrivning)Personligen tycker jag att den här filmens grundidé är bättre än själva filmen. Jag vill ha fler psykologiska aspekter och mer personbakgrund. På så sätt blir filmen mer gripande och intressant.
Det som intresserar mig är när "helt vanliga" människor en vacker dag, helt plötsligt flippar. Den här killen flippar också men han är ju knappast "helt vanlig" från början heller som det verkar. En hel del klockrena politiska åtaganden.
En nyinspelning på den här vore på sin plats och med mig som regissör!

3/5 i betyg.


Kommentarer
Postat av: Erik

Ken Park är förbannat bra!

2011-07-12 @ 23:10:28
Postat av: Anders Jolle

Falling down... http://www.youtube.com/watch?v=u5UqJWRV55E ;)

2011-07-13 @ 02:10:19
URL: http://andersfrihamn.wordpress.com
Postat av: Anders Jolle

Hmm märkligt, jag kollade länken igen och den fungerade för mig.

Anyway, det var en länkning till en annan Maiden-låt där de sjunger "Falling down" men låten heter Man on the Edge. Tänkte du kanske skulle gilla den men jag kan ju ha fel :)

2011-07-13 @ 15:58:31
URL: http://andersfrihamn.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0