Gotta do what They told ya

Vi har beställt nya arbetskläder på jobbet. Det gamla vanliga: En tunika och långbyxor. Det finns tydliga restriktioner på hur man ska se ut inom vården. (Kommun och landsting är rena Nordkorea.)
När jag jag beställer arbetskläder är det ingen idé att vara för optimistisk när det gäller storlekar. Jag kör stenhårt på Medium för att inte råka ut för: situation- korvskinn. Den här gången fick Medium mig att se ut som en ny variant av en Michelingubbe med kimonoärmar. Jag såg för bövelen inte klok ut! (Bildbevis lär dyka upp under morgondagen.)
Nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska hetsäta munkar för att kunna bära upp kläderna eller om jag ska nöja mig med att se ut som ett tält. Hej och välkommen till Naturkompaniet! Idag säljer vi ett tremannatält för endast 300 riksdaler! Här kan våran reklampelare Bela visa hur man gör för att få plats!

Jag hatar ju det här jävla samhället som hela tiden måste påpeka vad man MÅSTE och vad man absolut inte får göra. Speciellt på jobbet.
Jag får inte röka, jag får knappt äta (Kissie skulle säkert skatta sig lycklig i det läget men inte jag), man får inte ha några naglar och man får absolut inte måla dem (Nej, jag målar inga stumpar), man får inte lukta gott men man får fan inte lukta illa heller, man ska ha uppsatt hår, man får inte gå i linne men man får inte heller ha långärmat, man får inte ha för korta byxor och gud nåde dig om du går utanför dörren med arbetskläder.
Så helst ska man bara svettas ihjäl, dö av svält och slå ihjäl någon för sitt abstinensbesvär. Det är ett riktigt knegarjobb för en fattigjons lön. Och jag MÅSTE vara tacksam över att jag har ett jobb.
Undrar om inte tyskarna tänkte likadant på 40-talet. Man skulle minsann vara tacksam över att man slapp gaskammaren.

Jag vet att mitt jobb handlar om hygien men hur hygieniska är våra in- och utspringande eller våra kära boenden som först har ett finger i näsan för att sen klia sig i håret och därefter hjälpa till att duka och ta i allting har de ju rätt till.
Äh, allt ska verka så jävla pretto bara. Det är bara hyckleri och trams. Enough said.

Kommentarer
Postat av: Anders J

Hell yeah, så är det ju och det är bara så Nordkorea som du säger.

En av mina allra närmast bekanta jobbar inom hemtjänsten, som visserligen är lite friare när det gäller kläder och kanske man inte ska hetsa upp de gamla gubbarna med kort kjol o grejer.

Nej, jag ska nog sikta på ett privat boende när jag närmar mig den åldern. Se men inte röra visserligen, men man kan ju alltid drömma :P

2011-07-09 @ 18:05:14
URL: http://andersfrihamn.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0