Make love, not war

Det blir lite huller om buller med uppdateringen från veckan som var men det var då skit detsamma.

Lördagen hade mycket att erbjuda. Faktiskt både bra och väldigt dåliga saker.
Det sitter en ångest i mig som egentligen inte borde röra mig men det gör det. Det känns som att tårarna på mig vill rinna hela tiden.
Hela veckan har präglats av tankar på särskilt tre personer. Två av dem berör mig mycket (Och en inte alls!) och jag önskar att slutet inte vore här. Jag vet inte varför jag känner så men om något känns så solklart som det faktum att två personer hör ihop, så ska det väl vara så?
Alla par har det svårt och genomgår olika former av kriser men dem ska man ta sig igenom och bli starkare av. Det handlar om att kämpa. Man måste veta att det aldrig är grönare på andra sidan, hur gärna man än vill tro det. Frestelser ingår också i livet men det man ska göra är att motstå dem. Faller man för frestelsen så har man förlorat.
Ibland kan det räcka med en paus. En paus från allt. Det kan vara så att man genomgår en egen personlig kris där allt egentligen handlar om en själv. Man vill förnyas, slippa den slentrian till vardag som faktiskt blir någon gång lite då & då, oavsett med vem eller vad. Man får inte låta den krisen gå ut över sitt resterande liv - Då mister man kanske något som man inte räknat med. Man saknar sällan kon förrän båset är tomt.
 Smicker från andra, frestelsen, kan vara förödande. Det är alltid roligt när andra ser en. Man känner sig uppvaktad och omtyckt men ibland kan det vara rent av missledande. Vet man inte skillnaden mellan kärlek och frestelse, då väljer man troligtvis det som känns mest lämpligt just nu, dvs frestelse. Kärlek vara för evigt. Det är skillnaden.
Har kärleken svalnat? Ja, då är det väl så men man bör alltid tänka till både en och två gånger innan man gör slut. En eld kan slockna men finns där lite glöd, POFF! Så kan det brinna igen. 
Antingen är det naivitet eller mitt eget hopp om försoning som är min största förtvivlan i det här.

---

Under en annan del av lördagskvällen hände det roliga saker också. Gammalt groll med en brud lyckades till slut få en officiell upplösning. Min plan den kvällen, redan när jag såg henne, var att stiga fram och sluta fred men hon var först att göra det. Tämligen otippat men skönt! (Rubriken får tala för detta.)
Det är bara att kolla in Oslo, t ex. "Våld föder våld, fientlighet föder fientlighet... Bekämpa eld med eld? Om vi alltid gör det vi alltid gjort, får vi alltid det vi alltid fått!"
Alltså ska man fan inte bråka. Och man ska definitivt gå till en psykolog om man har en ideologi som den där norrmannen.. Vilket schero!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag vill också tro som dig; Det GÅR att laga, det GÅR att fixa, bara man ger sig fan på det. Bara man försöker komma ihåg varför man föll för varandra från första början.. Men det krävs ju lite från bådas håll för att man ens ska kunna börja.. Finns inte viljan, så är det ju kört direkt..

2011-07-29 @ 15:24:05
URL: http://sandravardag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0