Vanvård av djur - Just around the corner

Ni får säga vad fan ni vill om det här. Så här ser världen ut - Även i vissa delar av Sverige (Här är en från Sveriges hönsgårdar "Frigående höns" - Hittad från Nocic.se)Att komma med en undanflykt som att "Sverige har det bättre" gynnar vare sig djuren i Kina eller någon annanstans i världen. Det är inte meningen att djur ska ha det "bättre". Djur ska ha det bra och så är det bara - Och det spelar ingen roll om de ska ingå i en industri eller inte. Varför man skulle vilja missköta ett djur är ju för mig helt ofattbart.

Så hur gör man för att gynna djuren då? Go veg! Uteslut kött, skinn, päls och ev. bojkotta restauranger som har dåligt utbud med vegetariska alternativ. Vi konsumenter kan ställa krav - Det är VI som bestämmer vad som ska finnas på marknaden och hur mycket.
Kan man verkligen inte slita sig från att sluta äta kött, så kan man försöka undvika material av djur. Det finns många bra substitut för skinn, päls och dun - Syntet, fuskpäls och fiber.
Dyrare? Nej, tvärtom. Jämför en skinnjacka och en fuskskinnjacka. Kvaliteten hänger mycket på materialet men det behöver inte betyda att skinn alltid är bättre. 
Miljöbov? Kan så vara, om man ska se det till att det är plast vi talar om men den största miljöboven är kon.
Tänk själv att föda upp kor som behöver föda, avföring och plats - Sen ytterligare plats för avlivning, kadaver och rester. Skinn luktar dessutom dött. Låter ju helknepigt med dött som luktar dött (Observera min sarkasm i förgående mening.) För att inte glömma behandlingen som krävs för att återskapa skinn. Många procedurer.

Man måste inte bli vegan. Man måste inte sluta tvärt med allting. Man kan successivt utesluta vissa delar från djurriket bara men framförallt få viljan. Den är viktigast. På så sätt kan man förändra det som händer i denna video. VARNING för känsliga tittare!
Många tycker säkert att det är jobbigt att ta ställning när det gäller djur. De flesta, vettiga människorna tycker inte att djur ska behandlas på det här sättet men tyvärr orkar många inte göra något åt saken. Kan man inte ens ha ambitioner när det gäller djur, så kan man fan inte ha det överhuvudtaget.
"Vad ska jag göra åt saken?" "Men jag älskar kött". Argumenten är lika utdöda som dinosaurier. Välj rätt, gör rätt och framförallt: STÄLL KRAV!
Man kan inte lita på ekologiskt heller. Måste man köpa kött, gör det hellre av en bonde i närheten av dig eller från en bondgård där man vet att djuren sköts om ordentligt - Att hålla koll!
Utbud och efterfrågan är lika med: Industrivärlden.

Kommentarer
Postat av: Pia Bolund

Hej! vad kul dina inlägg verkar. kommer med all säkerhet läsa din blogg igen. =P Ha en trevlig helg (:

2011-06-29 @ 04:50:38
URL: http://jade.se/paketresor

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0