Dansa på kaffe!Jag spillde ut kaffe i morse och klev i det.. Jag är inte förvånad över händelsen (Inte ni heller.. Ni känner mig vid det här laget) men det jag undrar över är: Vart är min femte tå?
Min allra käraste Sandra länkade denna på FB, som skulle få mig att känna mig lite mer normal efter att ha spillt kaffe på golvet. Vissa har nämligen ut kaffe med flit för att kunna dansa på det, men det får man tydligen inte.


Frågespalt eller gomspalt?

1. Det första du tvättar i duschen? Håret. Två gånger, uppochner med huvudet.
2. Gillar du kaffe? Gillar jag kaffe? Ha! I was made of it..
3. Hur mår du just nu? Mah, lurig fråga det där. Rent hälsomässigt mår jag bra men något säger mig att jag är understimulerad och rastlös. Och det finns inget att göra. Hjälp?
4. Vad är sista bokstaven i namnet på personen du har en crush på? Crush och crush..
5. Berätta om din senaste dröm: Med nöje! En vit larv befann sig under huden på mig, först på höften och sedan på låret, där den började äta sig ut. Jag minns också att jag hade ont. På morgonen, efter uppvaknandet, hittade jag en larv på golvet i mitt kök. DET var ju jävligt skumt.
6. Skulle du kunna äta din favoritmat under en hel månad utan att tröttna på det? Tvivelaktigt.. Jag tröttnar ganska fort på saker och ting. Så svar: Nej.
7. Vad vill du ha just nu? Massor av pengar, så att jag kan skämma bort mig själv med massa kameraobjektiv, resor och fan vet allt.
8. Har du räknat till 1000 någon gång? Om jag har det, så måste jag beklaga mig över att jag slösat bort tid på det. 
9. Biter du i din glass eller slickar du bara på den? Tumregel när man äter glass: Don´t bite it! It´s a loooong, looong lickin'- time som gäller. Annars blir det brain- freeze direkt.
10. Använder du smileys? Mah, sällan. Det beror på vem mottagaren är. Ibland inbillar jag mig att en smiley kan lätta upp stämningen alt. göra ironi/sarkasm mer tydlig.
11. Har du träffat någon kändis? Inte på tu man hand men svischat förbi någon skrälle har man väl gjort.
12. Gillar du keso? Ja och godast är det antingen på lepinebröd eller också med yoghurt!
13. Vilken låt hade du sist på huvudet? "Sweet Jesus" har etsat sig fast totalt.
14. Hur många länder har du besökt? Jag får det till 9 stycken. Kan jag ha missat något?
15. Är dina föräldrar stränga? Nej, det tycker jag inte. Det lärde mig att ta konsekvenser bara.
16. Skulle du kunna hoppa fallskärm? Tveksamt! Skulle kunna, skulle jag nog men överlever jag? Nej, jag dör nog på vägen ner.
17. Glittrar någonting i ditt rum just nu? Skulle väl vara jag då. Nej, ta mig fan ingenting glittrar här..
18. Brukar du hyra film? Sällan men det händer.
19. Var kommer du vara på lördag? Lite här och där..
20. Var du med och upplevde när World Trade Center föll i NY? Nej.
22. Vad åt du till lunch? Spagetti, qournbitar med massor av ost och ketchup. Jag vet, distaster- måltid men jag blev mätt.
23. Har du lockigt hår? "Självfall" som frisören skulle säga. Så svar: Nej.
24. När grät du senast? Ett tag sedan..
25. Har du gått in i en vägg någon gång? Herregud gubbar! Jag har ju glömt att berätta om när jag gick ner i källaren igår för en tvättid och jag tänkte bespara miljön på ljus och tände därför inte lampan, varpå jag har blivit totalt bländad av solljuset utifrån, går ner i mörkret och rakt in i väggen! Hur fan kunde väggen stå så nära helt plötsligt? Jag sparar inte på miljön mer nu.. Det säger jag bara!
26. Favoritårstid? Sommar. Faktiskt. Jag hatar att svettas men jag älskar allt folk man får se.
27. Vem höll du senast i handen? En tant på jobbet..
28. Sover du med TVn på? Nej, jag vill helst ha det mörkt och tyst, annars börjar jag intressera mig för vad som sägs och det kan bli allt från de luriga finska nyheterna till bakgrundsmusik.
29. Tycker du att du är gammal? Mah, lurig fråga det där. Lite åldersnojja har jag allt men gammal är jag inte - Jag har hjälp av Stevie Wonder - För han är gammal!
30. Är du mörkrädd? Ja & nej - "Jag tror inte på spöken men jag är rädd för dem."
31. Gillar du ditt liv just nu? Jaha då! Att klaga gör inte saken bättre, aiiiight?
32. Har du någon gång valt att ta ett bad istället för att duscha? Många gånger. Synd att man inte kan dyka bara. Gör mig nästan deprimerad..
33. Har du bra syn? Vilken syn? Insyn, synvilla? Nej, jag ser faktiskt rätt dåligt. Lika bra det. Orkar fan inte se allt skräp.
34. Var är dina föräldrar just nu? Hur visste du det?
35. Vad har du på dig just nu? Tights, en klänning och en BLÅ fiberpäls. Här har vi matchat klädseln till fullo! Style by Bela.
36. Vad var det senaste du köpte? Mat.
37. Hatar du mer än 3 personer? Jag hatar inte någon. Jo, möjligtvis en person.
38. Använder du sushipinnar? Ja. Ska jag äta det med kniv och gaffel annars eller? Sked? Inte?
40. Äger du ett vapen? Det blir vad man gör det till, så svar ja.
41. Gillar du ditt hår? Mer och mer faktiskt. Nu börjar längden ta fart! Halleluja, flätor flätor flätor!
42. Gillar du dig själv? Ja, för all del. Varför inte?


bela
Frågorna tillägnad dig, "
P".

Balsamerade ekorrar som ölflaska?

Ibland förundras man över människors tankegångar. Jag hittade detta i Josephine Bornebushs blogg, som jag råkade hamna på av en ren slump. Och precis som Joesphine resonerar jag följande:

Om människor har mycket pengar, varför lägga dem på ett balsamerat, dött djur som en ölflaska? Det var där jag tappade mitt sunda förnuft!
Det är nog illa att folk har döda djur hängandes på väggarna hemma men så rakt ner i ett ölglas också? Kom igen nu, för fan!


Plastikoperationer - Hissa eller dissa?

Syrran skrev ett inlägg om plastikkirurgi i morse och det fick mig att tänka på dess fluga: Allt ska opereras; näsa; mun; ögon; bröst; rumpa; lår osv.
Seriöst, går det för långt så får man leva resten av livet med att se ut som ett missfoster. Någonstans på vägen måste man ju ångra sig tycker man, fast så enkelt är det nog inte. De människor som gör onormalt många skönhetsingrepp har ju ofta en väldigt skev självbild. Undrar vad Michael Jackson & hans syrra La Toya, Madonna, Cher och numer hamnar ju Kissie tänker när de ser orginalbilden på sig själva innan det hela drog igång.


Jag ser ju så jävla fräsch ut här eller hur? Nej.
Jag kan nog leva med mina små skavanker. Det skulle nog räcka med lite botox i pannan på mig för att jag skulle se "konstig ut" - Dvs inte mig själv. Värt det? Tror knappast det. Jag vill inte vakna upp och få slaganfall för att jag inte känner igen personen i spegelbilden. "Vem fan är du och vad har du gjort med Bella?!"


Pappa är en rolig typ..

Min pappa är bra rolig. Igår ringde jag honom mitt i maten, varpå jag frågade vad han åt. Han svarade: "Bodycakes". Vad fan är det, frågade jag. "Kroppkakor." Jaha, har du gjort dem själv? "Ja.... På konsum."
Han pratar oftast hemmagjord svengelska som ingen begriper och sen försöker han ta cred för mat som någon annan gjort. Typiskt va?

Idag ringde jag honom igen för att gratulera på 20 års dagen. Sedan pratade vi lite om Facebook (Han har nyss gått med och fattar noll av skiten), så jag försökte hjälpa honom att lägga in en profilbild då han lägger undan telefonen en stund. Efter det hörde jag honom dåligt och jag undrade vad fan han höll på med. "Ja, det låter konstigt", säger han. Efter en stund säger han, då jag hör honom tydligt igen: "Vet du vad problemet var? Jag hade telefonen uppochner." Vi har alltså inte bara problem med FB utan telefon- hantering också. Jag höll på att dö av skratt. I love you, my dear father. <3

Tur att jag vet att det är en del av hans personlighet att vara lite ironisk och rolig. Annars hade jag trott att han var förvirrad och det faktum att gammel är honom hack i häl.


Mördare i allmänhet..

mordet på eva


Tänk om fler av den här typen kunde göra samma sak. Vad mycket vi hade sluppit då - Allt från poliser till anhörigas oro. Den här gubben var ändå inget att spara på.


It´s a catch 22

Jag studdsar mellan hopp & förtvivlan när det gäller min mormor. En stunden resonerar jag: Vad fan, hon är gammal. Måste en människa leva till varje pris? Varför måste man hålla dem vid liv när de inte ens själva vill det? De är gamla, de har gjort sitt, de får våndas. Det här gäller när de blir sjuka och inte klarar sig själva längre. De ramlar och slår sig halvt fördärvade. Livet som har varit så värdefullt blir helt plötsligt ovärdigt. De är omringade av okända människor - En del som bryr sig och en del som inte bryr sig ett skit. De sover genom sina dagar, de måste inse det faktum att de inte är kapabla att ta hand om sina egna liv utan någon annan är nu anställd att leva livet åt dem fastän de själva vill sluta.

Mitt andra resonemang lyder följande: Jag ska göra allt jag kan för de jag jobbar med och mina egna. Man ska gå igenom varenda liten vrå av olämpligheter, man ska grundligt gå igenom hälsorisker, ta till varenda användbar metod för att få dem att må bra. Därför har jag ringt runt i hela jävla Östersunds kommun för att någonstans hoppas på att bemötas som en anhörig med ambitioner att få sin mormor att ha det bra. 

 Läkaren Annika Bergström vid Odensala vårdcentral i Östersund går mig till mötes med en attityd som jag finner är helt utan empati. Hon var otrevlig och sa i princip att min mormor kan dö när som helst. Ursäkta mig, kärringjävel, på vilka grunder har du rätt att tidsbestämma livets slut på min mormor? Är det att främja min mormors situation, genom att vara helt oengagerad och rycka på axlarna?
 Värst av allt: Annika Bergström pratade till mig som att jag var 5 år gammal, vilket jag omedelbart sa åt henne att sluta med och att hon kan sluta understryka att min mormor är svårt sjuk och att man kan få ett samtal när som helst kan man ha dödförklarat henne. Det har Annika Bergström ingen rätt att säga. Hon var tyken/otrevlig/oresonabel och fullständigt ointresserad av mormors tillstånd. Det är inte jag. Att kroppen är utan den funktion den en gång hade är jag fullt medveten om men min huvdsakliga fråga var: Hur kan man göra för att på bästa sätt ge henne en bra livssituation TROTS sitt dåliga hjärta? Vilka insatser skulle vara behjälpliga?
Är det meningen att hon ska ramla och slå ihjäl sig? Var och varannan dag ligger hon med huvudet före någonstans i lägenheten - Framförallt nattetid, vilket jag har tagit reda på fakta om. Det måste också betyda att mormors nattmedicin inte hjälper utan snarare stjälper. Detta i sin tur ledde till att jag frågade om annan form av sömnmedicin som skulle få henne mindre dåsig och mindre fallbenägen. Den medicin hon för nuvarande äter ger henne "baksmälla" och ökar risken för fall. Den medicin jag föreslog är utan "baksmälla" och går ur kroppen betydligt fortare - Vilket skulle kunna vara något att prova men nej, säger Annika Bergström - Det finns inget att göra. (Där har man alltså inte gjort det man kunnat.)
Jag kan inte behärska mitt humör när det kommer till idioter som Annika Bergström. Som hon bemöter mig, bemöter jag henne.

Det som får mig att tappa allt engagemang, allt mitt hopp är just när sådana empatilösa människor står i vägen. Ibland känns det som att gå mil med flera kassar mat, det är tungt och jävligt men jag måste hem med dem. Det är bara det att jag orkar fan inte. Sen blir jag envis igen och fortsätter gå. Sista sträckan springer jag. Det är mellan hopp & förtvivlan.

Jag åker till mormor om dryga två veckor - Där någonstans kommer jag troligtvis få en annan uppfattning om mormors nuvarande tillstånd, då jag hittills har fått all information per telefon. Ett annat perspektiv, mer objektivt och framförallt: Hur det än blir, så har jag gjort det jag kunnat och jag ska försöka få kvaitetstid med mormor. Mormor, som alltid har varit den bästa <3

http://www.lasarnasfria.nu/artikel/9085

Att förstöra fina möbler..

Jag lyckades sälja mina gamla rokokosoffor som jag totalförstörde genom att... Ehum. Ja, inget jag tänker bekänna här. Det är alldeles för pinsamt. Så frågor om detta undanbedes snällt men bestämt - Så att jag slipper ljuga.
Så här ser de ut nu:
Min rubrik fick bli "Möblemang för tapetserare?" och någon nappade direkt på det som ett "framtida projekt". Win- win- situation!


FB- statusuppdatering är ett problem

Lustigt. Igår tänkte jag skriva ett inlägg om Facebook- statusuppdateringsproblem (Ett eget påhittat ord eller?) och sen fick jag läst Metro (Kan ha varit någon dag gammal Metro faktiskt..) där man har gjort en notis om statusuppdateringar som gör klåfingrade inbrottstjuvar alldeles extasa. "Nu åker vi på semester mellan 24/8-4/9". Ganska så jävla korkat att skriva om sin resa hemifrån på ett nätverk som nästan alla har tillgång till, på ett eller annat sätt. Klart som korvspad att inbrotten ökar! Nästan inga risker - Och det man vet alldeles säkert: INGEN ÄR HEMMA! Tårta till alla barnen!
 SÅ, hur mån är man att göra den där jävla uppdateringen på FB egentligen? Är den nödvändig? Kommer någon att bry sig om att ni är på semester i Spanien or whatever? Skull' som' int' tro' de'. Tja, såvida det inte är Björnligan så att säga.

Tänk på det, hör ni! Annars kan ni bli ruinerade.

Bilduppdatering från helgen - Kollektivfest #2

Kollektivfesten rider igen! Sjukt mycket folk var det i den villan vi befann oss. Förra gången gjorde vi en uppskattning på 70 pers och den här gången gör vi en på över 100. På dansgolvet fick jag och Jonas (På bilden nedan) en drink över våra fötter medan vi trampar i ett hav av popcorn. Det kändes konstigt att vandra hem på popcorn sen samtidigt som det också förklarar varför badrumsmattan här hemma var alldeles vitfläckig och varför Jonas drömde att hela jag var dränkt av popcorn. Popcorn - A real nightmare.Sjukt konstiga vinklar. Här har vi tre muppar; Miss piggy, Animal & Fozzie."I am job"

Well, helt oimponerade kan de inte ha blivit av intervjun jag hade i fredags. De ringde för en stund sedan och ville att jag skulle provjobba. Såatte, nu är bollen i rullning. Nu får man ta seden dit man kommer. Finally! Jag gillar att bygga mina egna broar - Då vet jag allt jag behöver veta för att ta mig över.

Jag har inte nämnt att jag köpt en ny säng? Herrejävlar! Jag sover som en kung! Inte som den sketna Carl XVI Gustaf utan som en riktig KUNG - Lejonkungen eller som mig då.
 Sängen i sig är vit, vilket är en misfit- färg i denna lägenhet men snabbt ordnat med lite svart hobbyfärg va! Bäst av allt är att sängen har kommit i en höjd där jag kan dingla med benen när jag sitter på kanten. DÄREMOT måste jag akta mig för att hoppa ur för snabbt då jag har gardiner hängandes vid sidan av dem, så att jag inte gör som jag gjorde första morgonen och trasslar in mig i dem. Hallå där, golvet-möter-min-näsa. WZUP?


José Mestre bestal mig på aptiten

Jag satt och åt min mannagrynsgröt just a few seconds ago. När jag äter något vill jag gärna sätta mig vid TV:n, vilket jag fortsättningsvis inte kommer att göra. Mitt i min måltid dyker Jose Mestre upp mitt framför ögonen på mig som "The man with no face" på Kanal5. Mannagrynen som haft en relativt lång resa ner till magsäcken var helt plötsligt på väg upp igen med en jävla fart. Helt trollbunden av den där grymt stora åkomman den här karln har i plytet, blev jag sittandes med mannagryn i halsen och där någonstans försvann aptiten. Fyfan, JAG hade avslutat mitt liv om jag vore i hans situation. Det där kan inte vara ett värdigt liv. Även om tumören i sig är godartad, så ser den förjävlig ut. Han har ju inget ansikte! Hur fan överlever han?
 And guess what, jag läste någonstans att han är Jehovas vittne. Självklart är han det. Det är bara sjuka (Somatiskt och psykiskt) människor som går på smörjan om Gud när kroppen inte är som den ska. Borde ju förklara ett å annat.. Så han hade vägrat blodtransfusion. Någon doktor hade godkänt hans krav och han har opererats men jag vet inte om han klarade sig?

Kolla in det här klippet på DiscoveryChannel.Tänk dig den synen mitt i maten. Kan man annat än hulka?


Earth our!

Precis som PimpXprincess tänker jag släcka ner hela lägenheten en timme för jordens skull. De som inte tänker längre än näsan räcker kan säkert tycka att det inte gör någon skillnad men det gör skillnad på lång sikt och oftast är långsiktigt tänkande mer effektivt än kortsiktigt tänkande. Förutom att det gynnar jorden att släcka ner, så blir det ett par spänn billigare för er. Det är ju NI som betalar elen. Lägg det på minnet mina vänner. Utan jorden finns vi inte och inte något av det andra vi tycker om. Så häll käften och släck ner, visa att ni är smarta!
MER GRÖNT TILL FOLKET!


GO GREEN  erath our
Jättegammal, ful bild men det är dess budskap ni ska kolla in!


Så går det när man är dum..

Kolla in den stora killen! Han har spelat Tekken! Vilken "Shut- the-fuck-up"- nit den lille killen får. Bästa jag sett på länge!


Anställningsintervju

Jag har varit på anställningsintervju som Personlig assistent idag. Meningen är att jag långvarigt ska jobba deltid där för att fylla ut min 80 %. Denna tjänst ligger mellan 20-40 % vilket skulle kunna passa mig. Jag känner att jag behöver en radbrytning i detta kapitel kallat Jobb. Jag tycker fortfarande om mitt jobb men man behöver lite omväxling - För att lära sig nya saker och för att veta vad fan man har egentligen.
 Intervjun gick väl (?) bra. Är det inte så man brukar säga? De såg inte helt imponerade ut av vissa saker - Vi delade inte riktigt intressen på alla plan men vi var båda helt överens om att jazz är värdelöst i musikväg. Well, that´s a good start! De verkar dock intresserade ändå. Kanske tveksamma men OM jag kände rätt, så kommer de att ge mig en chans.
Besked får jag troligtvis nästa vecka. Håll tummarna för detta eller också att den andra jag har sökt hos hör av sig. I need the omväxling and the money! Nytt objektiv till kameran, resan till Gud- vet- vart i höst och så vidare..

Apropå anställningsinterjuer - Är inte det som en resa genom helvetet med jämna plågor, handsvett och träsmak eller är det bara jag? Speciellt om det bara blir frågor utan mellanspel och får man dåligt med betänketid. De iakttar ju varenda min och rörelse man gör. Inte minst VAD man tar betänktetid på sig.

"Är du en lyssnare eller håller låda?"
- Öööh... 
SÅ, nu är tiden ute!
-Ööööh... ÖL? Inte det? Nehe.
Sen flinar man.

Some hot chicks!

Jag kan inte undgå att tycka att brudarna i The Veronicas är snygga. Tyvärr. Så är det bara!
Lite pumpig musik också!
Jag kan dock inte bestämma mig för vem av dem som är snyggast. De är liksom det på olika sätt. Jessi är något "fräckare" medan Lisa är "sötare". Skitsamma egentligen. Roligt att dividera dock.
Jess
*

 *

Lisa
*


I´m just sayin'..

Jag gillar verkligen Zakk Wylde. Han och hans crew BLS kommer till SRF och det är fan ingen dålig nyhet för mig då. Jag måste köpa biljett i dagarna också, innan de tar slut!


Blown by the wind

Att gå utomhus i Göteborg under höst och vår är rena självmordet!
Solen har lyst hela jävla dagen och befinner man sig till största delen inomhus så är det inte alltid man kommer ihåg Mr blåsvind. But oh yes, he reminded me. Jag gick hela vägen hem från jobbet och det brukar i regel ta ca 40 minuter om man ser ut som Carolina Klüft och tar jumbokliv (Vilket jag gör..) Den här promenaden slutade med att jag fick ett löv i pannan men det lövet måste ha fått sällskap med en kotte, för JÄVLAR vilken smäll jag fick! PANG! Inte nog med att jag fått hela Göteborg stads rester av vintergrus i ögonen. Nej då, Murphys law! På Bela bara!
Gissa om jag svor.. Men det hjälper ju fan inte. Det finns ju inte en kotte som skulle ta ett steg åt sidan bara för min skull men det hade ju underlättat om det vore så.
På så sätt känner jag mig snuvad på konfekten.. Först började veckan med vårdagsjämning, sen sol och sen blåst på det.
Nästa gång jag går en promenad i den här stan är det detta som gäller:

- Simglasögon (För att slippa allt damm och grus i ögonen)
- Hjälm (In case of an kotte- situation)
- Ringbrynja (Blåsten här i Göteborg är inte nådig. Vem fan vet om man blåser iväg?)

Och på det kan man odla rött skägg också. Det hade varit ballt till den här outfiten!


Jag är en vrång liten jävel, serrö

Jag fortsätter jaga både distriktssköterskor och läkare å min mormors vägnar. Jag tänker fan inte ge upp förrän man gjort allt man kan för att underlätta hennes vardag. Jag har med all rätt att ifrågasätta alla hennes mediciner. I´m very aware om att jag är en riktig pain-in-the-ass- anhörig men jag kunde verkligen inte bry mig mindre. Det handlar inte om att jag inte fattar att mormor är gammal och dålig utan det här handlar om att få ett värdigt slut på livet bara, även om hon lever ett par år till. Enveten som en get är jag också!
 Vet ni vad det allra värsta är? Kärringarna/SSK/läkarna pratar till mig som om jag är fem år gammal när jag säger att jag är barnbarn till tanten (Jag kan ju för fan lika gärna vara 30 bast med dåliga stämband) Nu är jag snart 24 bast, så kom för fan inte och dalta med mig eller skjorta' blir tom!
Roligast är ju när de tror att man är helt inkompetent också och inte tror att man kan något om det man snackar om. När jag då ifrågasätter en medicin och talar om vilken ingångsdos en vuxen människa bör ha och mormor visar sig ha 8 gånger så mycket, så kan de inte förklara varför utan de blir tysta, stakar sig och ursäktar sig för att inte kunna något om just den medicinen. Det är dagens vård det.

Efter mitt samtal med distriktssköterskan och mitt försök att nå läkaren, så hade båda två ringt upp mormor senare och sagt att de ska kolla upp hennes mediciner. SÅDÄR JA! Sen ska jag rota lite i resultaten också, sen tänker fortsätta vara en bagel (Vagel?) i ögat på dem. Don´t fuss with me, maddafakkas.

Emma as a model
Emma modellar lite. Sen fattar jag inte varför loggan blev så jävla stor här (?) Skit i det. Visst är hon snygg?!


I det hårigaste laget

Något migränaktigt har uppenbarat sig i min tillvaro. Och ändå förmår jag mig till datorn. Nästan inte. Skitsamma. Det hör inte till min lille upptäckt jag gjorde idag.

 Jag har spenderat hela förmiddagen på en så kallad "fokusgrupp" med jobbet och på väg hem med bussen fick jag syn på en snubbe som såg ut som en typisk gangster; ghetto- style; snusnäsduk (synonym på den?) virad runt huvudet, stora pösiga byxor och en alldeles för stor hoodie men värst av allt: VÄRSTA JÄVLA MÖRDARNAGLARNA! Jag fattar om killen bär kniv i vanliga fall men han hade definitivt inte behövt det. Hans tumnaglar skulle fan kunna genomföra fiskrensning utan problem. De såg så där härligt sylvassa ut och jag ger mig fan på att killen tänkt tanken att hota någon med tummarna i diverse krislägen. Folk har därmed all rätt att fly. Fyfarao, vilken ocharmig typ!
 Men det var inte allt.. Allt hår han hade på händerna skulle kunna kväva någon också. Först blev jag chockad, då jag trodde att vederbörande var en utklädd King Kong med fuffens för sig. Gangsta- style passar inte King Kong, så nu vet ni det. 
Får man lov att vara så jävla hårig? Inte om du frågar Barbies kusin. (Den här King Kong-look-alike borde dock ta råd från little Miss hår- rädda tösa) Den nya dockan som ska trollbinda hela barnvärlden. HURRA, återigen, för mänskligheten!40- års middag - Heja Åsa!

I natt hade jag en sjukt konstig dröm. Jag drömde att jag smutsade ner min kära mors necessär med avföring. Av någon anledning låg den lilla väskan på toalettlocket och jag tänkte mig väl inte för när jag satte mig. Resten av drömmarnas tider handlade om att få bort detta innan hon hann upptäcka det. Jävla meck!
 Sen spillde jag vatten på min iPhone igår men som tur var klarade den sig! (Peppar, peppar..) Det hela resulterade ut i ett par drömbilder om en uppfuckad display också. I morse hade jag ångest när jag vaknade..

Ikväll ska jag inta soffläge med min kära kamrat Mathias till "Män som hatar kvinnor". SNUSKIGT bra film för övrigt! Jag har fått låna hela triologin av Åsa, som vi var på 40- års middag hos igår. Hon hade gjort en deluxe- lasagne åt mig, vegetarianen, och den jävlar i mig smälte i munnen! På det fick vi tårta (Budapestbakelse?) och den lade sig också helt ljuvligt i både mungap och maggrop.
Mathias och en kompis till Åsa. För att visa respekt mot folk som inte vill bli publicerade hejvilt, så lägger jag bara upp denna.

Apropå appar..Ska det va' så?


Mustasch på Liseberg!

Vi var på Mustasch igår med Bullet och Electric boys som förband. Bullet var dåliga.. Electric boys var definitivt bättre. Mustasch var bäst - Om Ralf kunde sluta snacka så jävla mycket. Det är bra att han tar till sig publiken men spela klart låten innan du börjar babbla, det är mitt tips.
Bring me everyone, you Parasite!
Att vara på den spelningen var som att gå på ett enda stort Rockbaren. Man fick t o m uppleva alkoholångorna, idioterna som tränger sig i kö och bootleg- tröjor.
Sällskapet var så jävla schysst så det gick liksom att väga bort negativa saker.

spelning, liseberg 2011
spelning, liseberg 2011
spelning, liseberg 2011
spelning, liseberg 2011


Idiotin slutar inte här..

Med åren kommer insikten.. Insikten om sig själv: Dess brister och dess fördelar.
Därför skulle man kunna kalla den här spalten "typiskt mig".

  Jag..

- kör alltid ner tandborsten för långt ner i halsen.
  Kräkreflexer: Check!

- lyckas förvirra mig vid busshållplatser och inte sällan hoppar jag av en hållplats för tidigt.

- missar alltid tvättiderna jag bokar upp mig på.
  Irriterade grannar: Check!

- har alltid ner något i golvet.
  Dålig kroppsuppfattning: Check!

- skjuter upp saker & ting, t ex som inför en tillställning fixa mig i sista minut. 
  Svart bälte i stressfest: Check!

- har alltid för lite kläder på mig när jag befinner mig utomhus och får frysa arslet av mig nästan jämt.

- vidbränner alltid gröten och ibland maten.
  Tidsoptimist när det gäller matlagning: Check! 

- är alltid ute i god tid när jag ska resa någonstans.
  Tidspessimist: Check!

- har alltid tv:n igång men tittar aldrig.
  Miljöförstörare: Check! (Annars jobbar jag för miljön och inte mot. I <3 EARTH.)

- tjatar ut låtar jag tycker är bra.

- pratar ofta osammanhängade.


Akta sig för att snava!

Jag fick ett samtal av min kära mor idag om att mormor hade ramlat under natten och slagit sig fördärvad. När hon sa att mormor hade slagit upp hela ansiktet så fick jag en bild av mormor insideout; uppfläkad; deformerad. Det satte sin panik i mig direkt och ju mer mamma berättade, desto ondare gjorde det i mig. Det gjorde ont i kropp och själ. Där någonstans brast det och tårkanalerna var i full gång. Stackars mormor!
 Hon låg på akuten, dit jag fick ett direktnummer så att jag kunde prata med henne. Hon lät dåsig och trött. Hon babblade osammanhängande men vi lyckades få rätsida på vad som hade hänt och resultatet blev tydligen ett hål i pannan som man hade stripat. Ingen deformerad mormor med andra ord, dock en väldigt blå mormor. Som en smurf, typ. (This is why I hate not to live in Östersund..) Jag hatar ju att jag inte kan vara där för henne. Det spelar ingen roll för mig att hon har hemtjänst som ser om henne. JAG vill ta hand om henne. Det har jag lovat henne i alla år. Då vill man ju kunna hålla sitt ord.
 
Hennes humor är det inget fel på i alla fall. Hon berättade nu när hon var hemma att hon hade tappat någon nyckel till ett skåp där hemma, som nu satt griller i huvudet på henne. "Men skit i det nu, mormor. Vila och ta det lugnt! Sen ska jag berätta att jag kommer upp och hälsar på dig vecka 15. Kan du försöka hålla dig till liv tills dess eller?"
"Mja, mjo", säger hon, "om du kan hitta min nyckel".

"Mormor, har de sytt?"
- Va?
"Har de sytt i pannan på dig?"
- Nej... Jag har bara stickat strumpor och virkat..
"Nej, men.. Har de sytt i pannan på dig? Du har ett hål där som inte ska va'."
- Hahahahahaha. Nej..

(Där någonstans föll poletten.)

<3 Mormor, håll fan på dig nu. Annars måste jag gå lös på kommunen som inte kan bevilja dig vård 24/7. De lär ju bevilja den nu.. Or else!

SÅ IN THE END då, folket, är det inte bara jag som snavar... Det går i generna.
Svensk kult!

Av någon anledning har folk svårt för svensk musik - Svensk, gammal hederlig musik som Magnus Uggla, Gyllene Tider, Noice (Okej, bra är de inte), Jumper etc, men jag har inte riktigt förstått varför? Är det coolare att lyssna på musik från Tyskland, Amerika or whatever bara för att det inte är svenskt? Samma sak med svensk film.. Jag står för att jag gillar både svensk film och musik. "Strul", "Sökarna", "Nattbuss 807", ja, alla de där gamla klassikerna. Är det inte lite kult över det hela eller är jag bara ute och cyklar med punka?
 Själv gillar jag den svenska ironin som gör sig så tydlig i gamla filmer; stereotyperna; stockholmarna, dalmasarna, värmlänningar, norrlänningar. Samhället ser ju dessvärre ut så. Jag behöver bara kolla på "Ping pong kingen" för att fatta poängen.
Frågan är ju vad de svenska filmerna har för budskap? Jag menar, amerikanska filmer kan vi väl vid det här laget? Tönten som blir muskelknutten, får snyggaste tjejen och de lever lyckliga i alla sina dagar. Jo, för så ser nog livet ut vad?
Sverige är ju sådär medelmåttigt duktiga på att mobba varandra utan att någon säger ifrån, familjefadern vänstrar, stora rånarplaner går i stöpet (Ett antiklimax), man pratar sinsemellan om sina duktiga barn som egentligen har misslyckats osv.

Därför får ni två låtar av mig!

5 saker att irritera sig över

För att vara lite negativ då, så tänkte jag nämna ett par saker som jag finner väldigt irriterande, nämligen:

- Att tappa en vante. Det skulle vara jävligt roligt att veta hur många par man har slarvat bort genom åren. Hur svårt kan det vara att hålla reda på två saker? Uppenbarligen omöjligt.

- Folk som bygger varuberg på affärerna. Det övergår mitt förstånd; All denna stress, allt detta jobb att få plats med så mycket varor som möjligt på minsta möjliga yta. Hur fan orkar ni? När ska ni sen inse det faktum att det INTE går fortare plus att ni bidrar med ett jävligt jobbigt moment för de som sitter i kassan? Hallå, lite medmänsklighet vore på sin plats!

- Snubbla. Ja, jag blir lika förbannad varje gång jag släpar fötterna efter mig och slår i stortån, vrickar foten, sträcker en muskel eller bara slår mig fördärvad. Finns det priser att vinna för användning av svordomar? Well, isåfall har jag ett par pokaler!

- Folk som tränger sig före i kön. No big deal men nog så irriterande. Bråttom, igen? Då föreslår jag att du ställer dig i kön ett par minuter tidigare men att trängas är bara vanartigt. Vid fel plats & tillfälle, så kan också en smocka hänga i luften. (En stående deal för oss i kön; En plats före i kön i utbyte mot en blåtira.)

- Moderater. I allmänhet. Det är ju ett lag som egentligen är gjort för att spelas av rika män med skev människosyn. Kvinnor, fattiga, vanliga knegare, ungdomar etc. som säger sig vara moderater måste ju någonstans ha gjort en miss i kalkylen eller också nöjer de sig med en sista plats i tävlingen. But serious, vem fan vill förlora när man kan vinna? Mitt hjärta sitter i alla fall på vänster sida, vilket det också ska göra! (Nej, man har fan inte mer pengar i plånboken. Inte när man börjar räkna ut vilka utgifter man har börjat få..)

Kan jag möjligtvis ha glömt något viktigt nu? Säkerligen. Om folket har andra vaglar i ögat, så varsågoda!

Walk this way

Jag tog en djävulsk promenad från jobbet ner till stan idag. Det var visserligen fint väder och vårvädret är här. Jo, för det luktar bajs! Det finns ju en anledning att hata Göteborg och det är den förbenade blåsten som t. o. m skulle tråka ut Carola i "Fångad av en stormvind". Över Götaälvbron fick jag svindel också, så det var inte bara jobbigt att gå emot blåsten som fick mig att likt rabarbersvaj vingla fram och tillbaka. Folket som satt i bussarna och spårvagnarna måste ha lidit med mig om att min promenad gick väldigt trögt. Stundtals kändes det som att jag inte ens tog mig framåt. Jag bara gick och gick..  Väl framme i stan tog jag mig en sushi och på det en extra stark cappucino ute i solen. Där blev jag såklart störd av en jävla tiggare. Could you be anymore annoying? Allt jag kunde göra var att schasa iväg honom med mitt övertydliga kroppsspråk och lägga till: "Borro!" i hopp om att han kunde förstå persiska. Det funkade i alla fall och inte en sketen krona fick han! Lägg ner krokodiltårarna. Jag vet allt hur den där verksamheten fungerar, så försök inte!

När jag kom hem så började jag möblera om lite och började titta i bokhyllan bland allt bråte som låg där. Frågan är ju vad fan det är som ligger där egentligen. Jag började bläddra i en gammal pärm som liksom bara har följt med år efter år utan att jag ens vet varför. Så vad fanns där i då? Väldigt inaktuella räkningar från 2004, gamla försäkringspapper från min första lägenhet i Orsa. Är det sådant som tar plats i min lägenhet år 2011? Öh, skull' som int' tro det! Väck med skiten. Hajdå!

Så, nu sitter jag här och hör hur möbleringen har skapat ett svagt eko. Hallå-å-å? Ska det va' på här viset?

Scaramouche.noxshop.se

Fyfan, jag sökte på "Sammetkappa" och lyckades hitta en sida som innehåller en massa historiska kläder. Kråsskjortor, blusar med puffärm samt med långa "alviska" ärmar och en massa annat snyggt.
Jag blir alldeles extas över att det finns att få tag i.. Och så lätt också! De har en butik i Gamla stan. Dock lite långt att åka dit men jag har ju möjligheten att hälsa på mina kära vänner i Stockholm, så det är inte bara för den sakens skull jag skulle ta mig dit.
 Så, jag hittade en kappa i sammet jag tycker är jävligt snygg, som jag dock skulle önska en luva på. Då är frågan om jag ska ringa och fråga om det är möjligt att få det och även göra hela beställningen skräddarsydd. Kappan kommer att kosta mig över 2000 riksdaler men hallå. Jag lever en gång och vad fan gör den här kappans hål i plånboken om 100 år? Jag kommer säkert trivas i den och jag vill ha den. Lös problemet! Pengarna rullar ju ändå in om man har ett jobb - Och det har jag!

Bruden på bilden gör kläderna så sjukt ocharmiga, så en stor svart boll till huvud passade bättre. (Kappan skulle också ha haft lite mer krage. Snyggast hade varit att få den i riktigt mörk vinröd eller också jättesvart. Who knows? Det kanske bara är en dålig kamera och en dålig modell detta..

http://scaramouche.noxshop.sehttp://scaramouche.noxshop.se

VARNING för känsliga tittare! - Djurplågeri

När jag såg det här, så trodde jag fan inte mina ögon. Det händer bara inte! Men jo.. Tyvärr har Kina gjort det igen, barbariska jävla maddafakkas (Som Metro- Elvis hade sagt).

Vad fan? Gör man så? Vilket är syftet? Jag hade inte tvekat en halv sekund att göra så med flicksnärtorna istället och jag tar Isadecadent ord i min mun: PROSTITUERA ER ISTÄLLET!
Om detta scenario nu skulle bero på att flickorna (alt. Fittorna) gör detta för att de är fattiga eller bara dumma i huvudet.
Tron på mänskligheten är för mig förbi för istider sedan men att det skulle finnas något nje i att göra en sådan här grej; Det finns inte i min blotta existens!

Är kändisar vanliga människor?

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i kändisar. Tidningsurklipp här och TV- intervju där. Jag har liksom erfarenheten att de ser sig själva som förmer än andra människor, vi vanliga dödliga med Svensson- lön och trasig TV. Kanske, kanske inte.
 Jag gillar inte att folk ska vara förmer än andra. Lite ödmjukhet skadar inte! Det är också det som gör kändisar isåfall lite mer intressanta: Om de kan visa sina mänskliga sidor också. Att bara vara en jävla stjärna är blasé.
Det är helt okej att vara duktig på någonting och vara stolt.

 Det har ju gått ner för alla kändisar som bara har pekat finger åt folk och beter sig illa. (Bye Axl Rose!) 
Vem fan vill ha ryktet som "otrevlig" - Känd som okänd? Det ryktet blir dessutom svårt att rädda om man inte är snabb nog att försöka åtgärda det. Varför är man otrevlig? Råkat på en och en annan irriterande fjant, så try to ignore it! Bemöt dem som gillar er med kärlek. Det väger nämligen fan så mycket tyngre!
Men kom ihåg: Det är era fans som gör er kända! Utan fans, ingen karriär.

Jag har en sjukt dålig erfarenhet av bl a Dogge Dogge- fucking- lito, som gjorde sina närmanden på en buss en gång. Jag kände mig riktigt förolämpad och i tanke på att jag bara var 16-17 bast så gör det mig mer fundersam över hur fan den killen tänkte när han stötte på mig och kom med skamliga förslag. Jag vet inte ens hur gammal han var då men han var förlovad vill jag minnas. "Han gick inte på droger bla bla bla", men mannen! Han var fett hög. Eller bara dum i huvudet. Jag vet inte ens vad som är värst av det.

Nog finns det en människa bakom stjärnan. Människan som petar sig i näsan, pillar navelludd och har en bad hair- day every now and then.

Att be om ursäkt är fan en konst

Jag gjorde det. It took me 3 fucking years to apologize men jag gjorde det! Ursäkten jag skulle ha lämnat direkt när bråket var igång. Så dum som jag var drog jag ut på det. Saker och ting hade nog sett annorlunda ut idag annars. Det är bara att lära sig av sina misstag och inte göra om dem.
Det är väl egentligen efter att jag började fatta vad vänskap är för någonting som jag insåg att hon var en av de bästa vännerna jag har haft. Det är framförallt en sak att få vuxenpoäng för: Bevara sina vänner och behandla dem med respekt. När man är yngre, i ungdomens år, så har man inga riktiga vänner. Allt är på låtsas. Först när man hittat sig själv och de har hitta sig, då kan man bli vänner/själfränder eller vad man än nu vill kalla det. Innan det är livet om vänskap bara ett stort test.
Synd, riktigt synd att jag inte var mer klartänkt på den tiden som jag är nu. Det hade nog sett annorlunda ut idag. 
Sedan ska det tilläggas att jag inte är särskilt trångbröstad eller långsint när det gäller vissa saker. Skulle vi ta upp kontakten igen, så skulle det bara vara till glädje - Allt gammalt groll är historia!

 Det var först när jag insåg att jag hade några av hennes grejer kvar på min vind som jag tänkte: Nu tar jag fan tillfället i akt och talar om för henne att jag är ledsen över det som hände (Det är nog mycket på vinden som bara ligger och inte bör vara där men dit upp går jag fan inte själv om jag inte måste, om man säger så!) "Jag tror inte på spöken men jag är jävligt rädd för dem".
 Jag vet å andra sidan inte vad detta ämnet rör någon annan än mig själv och Elin för den delen, men jag säger bara en sak: One big fucking stone just fell out of my heart.
En sak av många saker som nu blivit avbockad från min To- do-list.
Ont? Skitnödig? Nåt är det ju.. Den här bilden är tagen från den tiden. Den gamla goda tiden. SER NI? Läppen hänger med. Pinsamt..


Operation alá Bela

Hemmagjorda operationer är inte alltid den bästa utvägen till god hälsa.
I går morse upptäckte jag en flisa på långfingret och ont gjorde det, så självklart var jag tvungen att vara där och pilla. Vad händer mitt i kaffestunden om inte att jag klämmer den här plitan som en finne och får dess innehåll rätt på kinden. Den varianten var ju sådär rolig alltså. Sen lyckades jag underhålla mig resten av dagen genom att fortsätta pilla på den. Det slutade med att jag klippte i fingret, drog loss en rejäl skinnbit med en pincett och nu är det ett hål där. Det gör ju inte mindre ont nu, om man säger så. Ska det va' på det viset? Det tror jeg icke!

Tänk om man kunde låta bli att pilla på sådant som gör ont; plitor, finnar, skavsår, you name it! Nehedå!


Kollektivfest

Jag hade fan inget internet i flera dagar och därav min tystnad här. Jag har å andra sidan inte haft särskilt mycket tid att lägga ner vid datorn. Nej, jag har spenderat mycket tid med mina kära vänner och i lördags var vi på en kollektiv fest som innefattade 70 personer? Jag kan inte göra en uppskattning på antalet människor men det var en stor villa och jävligt mycket folk. Det var folk i alla åldrar precis överallt. Hur jävla skitkul som helst! Det har jag att tacka Lars för, bl a.


Så här började det..

Utgång!

PARTY


PARTY


De bjöd på bål ur en stor kastrull... En bål jag inte drack av (För att den innehöll alkohol bl a..)

PARTY 


Vi tjötade och några drack..

party


En del slutade dricka när Lars visade mig kollektivfestens kollegieblock där kvällens påhitt fanns nedskrivna..

BÅL


The fruitanimals spelade live för oss!

MUSIK


  Spunk?
PARTY


The 70's show..
Andreas Grega look-a-like?

party!


Dansa, dansa rör på hela kroppen...

party!


DANSA


dansa!

Hoppas att det blir fest snart igen! Gött med mycket folk (Om de är trevliga såklart!)


Redning. Redigt va?

I was about to make this sauce when the butterfly just came up. Lite småhäftigt va? Va va va? Just det! Kameran upp på det!
Och så till min undran: Vilka är oddsen att jag lyckas göra exakt samma grej igen?

butterfly


Pereiras Luis, ditt monster!

Hur fan tänkte idioten när han sparkade på en uggla? Vilket jävla miffo!
Fan, det går inte att ta del av nyheterna utan att bli helt jävla hysterisk OCH förundrad över människors intelligens. Den här killen hade ju inte ens någon.. Fuck you, man. Fuck you!

RSS 2.0