Svensk kult!

Av någon anledning har folk svårt för svensk musik - Svensk, gammal hederlig musik som Magnus Uggla, Gyllene Tider, Noice (Okej, bra är de inte), Jumper etc, men jag har inte riktigt förstått varför? Är det coolare att lyssna på musik från Tyskland, Amerika or whatever bara för att det inte är svenskt? Samma sak med svensk film.. Jag står för att jag gillar både svensk film och musik. "Strul", "Sökarna", "Nattbuss 807", ja, alla de där gamla klassikerna. Är det inte lite kult över det hela eller är jag bara ute och cyklar med punka?
 Själv gillar jag den svenska ironin som gör sig så tydlig i gamla filmer; stereotyperna; stockholmarna, dalmasarna, värmlänningar, norrlänningar. Samhället ser ju dessvärre ut så. Jag behöver bara kolla på "Ping pong kingen" för att fatta poängen.
Frågan är ju vad de svenska filmerna har för budskap? Jag menar, amerikanska filmer kan vi väl vid det här laget? Tönten som blir muskelknutten, får snyggaste tjejen och de lever lyckliga i alla sina dagar. Jo, för så ser nog livet ut vad?
Sverige är ju sådär medelmåttigt duktiga på att mobba varandra utan att någon säger ifrån, familjefadern vänstrar, stora rånarplaner går i stöpet (Ett antiklimax), man pratar sinsemellan om sina duktiga barn som egentligen har misslyckats osv.

Därför får ni två låtar av mig!

Kommentarer
Postat av: The vrång beer

http://www.youtube.com/watch?v=W3QxXNXZr-4

!

Coca cola cowboys och pojksoldater

2011-03-10 @ 07:24:22
URL: http://www.google.se
Postat av: The vrång beer

Magnus uggla suger1

2011-03-10 @ 07:25:01
URL: http://www.google.se
Postat av: Mick

sv; åh tack ska du ha :) Vad glad jag blir! HAHA Jag med, i alla fall efter det där. Hur är det med dig annars då? Vad gör du nu för tiden? :)

2011-03-10 @ 20:06:45
URL: http://mcmick.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0