Av dålig karaktär

Att hålla på sockersuget är fan så mycket svårare än man tror. Det är i likhet med "hoppa på en fot hela dagen". Alltså, någon gång sätter man ju ner båda fötterna.
Jag har gjort otaliga försök att undvika socker under en viss period och det var någon gång under jul jag satt och suktade efter julkorgen som kommunen gett oss knegare samtidigt som jag hade lovat mig själv att inte röra skiten. Då säger min kära kollega: "Titta på du, medan vi äter. Om inte annat kan du fråga hur det smakar, så kan jag berätta för dig." Å där slank man dit.
 Med detta vill jag säga att jag ätit hallonkakor jag bakat på jobbet och nu står en halvliter Ben & Jerrys Cookie Dough och väntar på mig. Perkele också! Jag är svag i köttet.
Men imorgon, då blir det ny tag. Ehum.. Det är inte bilringarna jag är rädd för. Det är diabetes.
Bilringar kan vara bra att ha om man skulle trilla i vattnet och inte ha krafter att simma i land, då man kan nöja sig med att flyta runt och bara glassa på. Eller hur? Reservdäck är alltid bra att ha bara! Och socker är ju ba' fö' gott.

And I said to myself: WHAT WOULD JESUS DO?

Vegetarian - Näringsämnen/tillskott

En liten komplettering på inlägget om vegetarianism.
Det som är viktigt att tänka på är att få i sig alla vitaminer, och det står ju självklart för alla egentligen. Det är inte bara att bli vegetarian och sen ersätta kött med det jag har nämnt: Quorn, grönsaker etc.
Det är viktigt att få i sig tillräckligt med järn (Där bör man helst använda sig av Blutsaft, något jag inte har lärt mig att tycka om men jag tar en hutt varje dag ändå), proteiner (Ägg, ägg, ägg, helst två om dagen - Ekologiska!) och V&M - Mutivitamin och Mineral med den ekologiskt odlade algen spirulina. V&M är en tablettform för veganer/vegetarianer som innehåller allt möjligt men framförallt B- vitaminer. Jätteviktigt att se efter så att man inte får B- vitaminbrist. Har man en gång fått det, så är tillskott för resten av livet som gäller.

V&M kostar ca 150:- för 120 tabletter och vanligtvis tar man två om dagen, återfinns på olika hälsokostaffärer, går även att beställa via internet.
Jag har ätit de tabletterna i en månad nu, för att jag har haft många olika brister på näringsämnen som gjort att naglarna blivit skrovliga och nu har de redan blivit bättre!
Det är inte mycket pengar det handlar om och man får en bättre hälsa. På så sätt kan man undvika kött med gott samvete utan att själv bli sjuk, för det är inte det som är meningen genom att avstå från kött.
Hur det än är som innehåller kött mängder av konstgjorda ämnen och hormoner som påverkar kroppen negativt, vilket vi också vill undvika.


Bowling i Orsa

Först vill jag bara säga att bränd gröt luktar popcorn!
Och sen till bilderna från i helgen.


Fredrik & Syrran


Pappa <3


Hillevi


Bowling- style!
Jag vill tillägga att jag vann.


Livet som (demi) - vegetarian. Tips!

Jag sitter här med kaffedarr och funderar på hur livet som demivegetarian är och min slutgiltiga kalkyl blev: Tufft. Att ersätta själva köttet är inga svårigheter. Det finns många bra substitut för kött som t ex quorn, sojaprodukter, tofu, grönsaker etc. Sen kommer kruxet att hålla reda på alla E- ämnen, gelatin (E441) och såser som kan innehålla kött. Den gamla hederliga brunsåsen man köper på affären innehåller kött och även grönpepparsås. Kan vara bra att kolla på innehållsförteckningen innan man äter något men det större problemet ligger i restaurangbranchen som kanske inte alltid har koll på sådana saker. Vad vet jag? Antingen är det min minimala dos av tillit som gör att jag betvivlar restaurangbranchens vetskap om E- ämnen och köttinnehåll.
Om det inte vore för att jag åt fisk och skaldjur, som jag helst också undviker eftersom att jag ibland tänker på vad fan det är egentligen, så skulle man inte kunna äta ute. Folk har så förbannat dålig fantasi. Hur svårt kan det vara att göra en grönsakslasange eller bolognese på quorn?
 Det som irriterar mig nå' så in i helvete är ju; Vad är det för sås som kräver 5 % kött egentligen? Kunde man inte göra såsen utan? Göra det så enkelt att utesluta köttbuljongen och byta ut den mot soja or what- the- fuck- ever? Nej. Det skulle ju förstöra människans matsinne forever eller hur? Mmmm. Skull' som int' tro de'.
 
Måste man göra godis med gelatin? Jag och Andreas åkte ifrån Orsa till Göteborg i söndags och stannade på vägen för att handla lite götta (Godis) och jag läser innehållsföteckningen på skoink- skoink- godis för att försäkra mig om att man använder pektin eller agar- agar (E406) istället men nej. Där står det tydligt "Gelatin av antingen svin eller nöt". Men så inbjudande då! En död gris eller ko i mitt godis? Haha. Nej tack.

DÄREMOT bör man tänka på att sojaprodukter är rena giftet för kroppen och man bör undvika det i den mån man kan. Jag åt alltid torkat sojaprotein förr, som man måste koka upp i vatten först, men det har jag slutat med sedan min kära morbror (Näringsguden number 1) sa att det är dåligt för kroppen. Sen tvingade han mig att äta ägg också. Jag som hatar ägg.. Äggen får jag nästan svälja hela för att inte hinna känna smaken och för att hinna glömma bort vad det är för något.

Vad är det som gör att mat kräver äggstanning eller animaliska produkter överhuvudtaget? Mjölk och grädde kan jag ta men resten då? Är man inte mer kreativ än så? Nej, men dra åt fanders då! Jag tänker ändå inte äta kött. Jag begränsar mig hellre.

Animaliska E- nummer: http://www.greenoption.org/e-nummer/animaliska.html.
Animaliska ingredienser utan E- nummer: http://www.greenoption.org/e-nummer/animaliskautan.html.


Hälsans kök är allra värst! Det innehåller jättemycket salt och socker.


Hellre gröt ensam än fläskfilé tillsammans!


In the midnight our

Ja, den här jävla blaskan får ju ingen uppmärksamhet längre. Helt upptagen med annat, har jag liksom glömt bort att skriva.
Jag har det senaste skrivit från min iphone och jag har upptäckt att bilderna blir små som löss (Men nu är de stora som John Holmes stolthet) och texten blir utan radbrytning. Toppen! Det gör texten väldigt osammanhängande och konstig. Ska de va' så eller?
Hur diggar vi finnen under ögonbrynet då? Den lyser upp som polarstjärnan - Också helt toppen!


Rock-off i Orsa! För närvarande befinner j...

img_1157 (MMS)

Rock-off i Orsa! För närvarande befinner jag och Andreas oss i Orsa hos min kära syster. Och som den musik- galning Andreas är tog jag med honom in till Hellzephyrs musik som ligger mitt i byn och där blev vi i nästan två timmar. Han provade sig fram på ett par elgitarrer och killen kan spela, inget snack om saken, men hade gott och väl kunnat spela en hel låt för mig istället för att bara jamma sig fram. Å andra sidan var det också ganska mysigt. Det är så fantastiskt att höra människor som KAN spela musik. Därför blir "Så ska det låta en besvikelse ibland när ringrostiga gamla, försupna sångare försöker lira musik/sjunga när de inte behärskar det längre, typ Kikki Danielsson.. Harregu' vilken rugguggla! Hon kunde säkert sin skit förr men nu var hon bara ute och cyklade..  Jag ska fan inte säga något egentligen.. Jag kan vare sig sjunga eller spela musik men lyssna på musik är jag jävligt bra på! Nu till kexchoklad och television.


Analsex. En enkelriktad väg, mycket uppska...

img_6805 (MMS)

Analsex. En enkelriktad väg, mycket uppskattad bland kvinnor och män (framförallt män). För mig står det ganska klart ett "Exit" när det kommer till rectum följt av ringmuskeln; det svarta hålet; brunögat, om man nu vill vara lite finkänslig. Jag vet inte om det är en arbetsskada som knegare inom vården, som gör att man tänker på alla defekter en tarm kan få av analsex: tarmsprickor, blödningar och för att inte tala om smittorisken för könssjukdomar som ökar marginellt om man jämför med vaginalt sex.  Vem vill frivilligt utsätta sig för det här då? Jag kan förstå en man som har en g- punkt där inne någonstans men en kvinna? För mig finns bara EN punkt där och den heter ÖM. Aj!   Är analsex en sådan grej man ska ställa upp på, låt säga i ett förhållande? För att det är "porrigt" och lite häftigt? Doubtful, very doubtful!  Som sagt, man kör inte mot enkelriktat. Jag förstår dock om Rikard Wolff inte håller med mig där men det kvittar förstås. My ass, My choice! Förr ansågs det som ett privilegium att få den i röven. Tja, å andra sidan var ju Hitler en högt uppsatt person också, vilket är ännu en sak som undgår mitt förstånd. Enough said eller hur?  Jag bjuder in alla motargument på saft och kakor! Jo, och apropå det här.. Jag kan inte sluta tänka på Mr hands; Kenneth Pinyan, som dog efter att ha haft sexuella akter med en häst. Googla på skiten och ogilla läget! Hur jävla slut i huvudet får man bli? Alltså, inte konstigt att man blir mörkrädd...


Det var fan i mig inga dåliga dojjor! Tänk...

img_8200 (MMS)

Det var fan i mig inga dåliga dojjor! Tänk och få den där klacken i arslet - Då är man minst sagt ett minne blott (The brown eyed girl också..)! Skorna går lös på dryga 14 000 riksdaler. Äh, vadå? Som undersköterska har man ju råd med detta. I alla fall om man låter en månadshyra utebli och sen låta sig leva på luft - Luften är åtminstone gratis, än så länge. Sen åter till problemet att gå i sådana här skor.. Jag hade ju vinglat fram som om jag hade bollar under sulorna. Det är bara att inse att Jesus- sandaler, platta som papper, är det enda jag kan komma att behärska.  That's life, folks!


Nicks 30- års fest - Party!dansa
En liten dans jag gjorde..

grattis!

Födelsedagsbarnet Nick.


Den osynlige apelsinen.. Och VARM som fan är den också, så man säger bara: WRAAAAAAH!


Maria <3

kapsylöppnare

Sex and the city!

---

En jävligt rolig kväll. Helt enkelt. Och tårtan var så god att det stod härliga till i munnen. Gjord på amerikanskt vis med massor av frosting - To die for.


Hakuna matata

Man säger att en människa inte får mer än man klarar av här i livet, dvs att problem man stöter på i livet är av den sort som man ska ta sig igenom och bli starkare av. I tuffa tider känns det som att man ibland ska stryka med, som att man inte pallar trycket, att hjärtat inte orkar men faktum är att man alltid klarar av alla motgångar och man ska alltid ha det i åtanke; att man aldrig får mer än man klarar av.
 Jag känner att jag själv måste tillämpa ovanstående och komma ihåg att nu när det är tuffa tider, så kommer jag oavsett vilka ytterligare problem jag stöter på, ta mig igenom det här och förhoppningsvis vara i en någorlunda form när saker och ting har rättat till sig.
Men en sak kan man konstatera.. Livet är en jävla oreda just nu och det finns bara på ett plan där det inte brister ännu och det är på mitt jobb. Där är allt frid & fröjd, nemas problemas, så därför är jag så oerhört glad över att jag åtminstone har ett jobb. Annars skulle jag aldrig få komma ifrån privatlivet. Tacka vet jag distans!

Jag lägger en hand på min axel och säger: "Bela, det ordnar sig. Hakuna matata."Så testar vi mobil ligg här (Se! Jävla iph...

img_6640 (MMS)

Så testar vi mobil ligg här (Se! Jävla iphone saknar helt logik. Mobilblogg ska det bli men nej. Troligtvis vill jag mobil- ligga...)


Äntligen ser vi ett ljus i slutet av tunneln

Ja! Äntligen kan Östersunds kommun erbjuda korttidsboende åt mormor. Jag vet inte hur det gick till men biståndshandläggaren insåg väl att det kan bli problem annars.. Och det hade blivit problem annars. Utan Bin Laden. Nu till det svåraste: Övertala mormor att anta platsen. Jag ber och hoppas på att hon säger ja. Nu ska jag ringa några samtal och hoppas på att allt löser sig. "Ropa inte hej förrän du kommit över bäcken."

I am not like Mr Bean

Vad trött jag blir på mig själv. När jag var i Orsa då för två veckor sedan så var jag till min farmor som bor i en hyresrätt med två trappor upp och alltid när jag ska gå därifrån så måste jag svänga mig ner för räcket från fjärde trappsteget. Oftast lyckas jag ganska bra och flyger som en liten 5- åring men den här gången tänkte jag spexa till det och lyfta upp mig själv på postlådorna. Jävligt optimistiskt av mig men vilken flopp! >Rätt in i brevlådorna åkte jag med en jävla fart och tada! Resultatet har vi nedan.
Frågan är ju: Hur dum får man bli? Vad tänkte jag, hur tänkte jag? Att tro att jag skulle orka lyfta dryga 65 kilo en meter upp i luften och sen landa mjukt, det bevisar ju vilken intelligens jag besitter. Sen var knäna alldeles blåa också men det fick jag inte med på kort.
Inte ens Mr Bean skulle göra nåt sådant och skulle han det, så skulle han åtminstone lyckas.Movie Magic in Castle Forest

Det vankades party med filmtema i lördags och det var verkligen helt grymt! Dryga 50 personer (varav några dubbletter av Wolverine, Ghostbusters), massor av god vegetarisk mat, schyssta party- upplägg med quiz, sång/dans, prisutdelning för "Kvällens bästa kostym" där jag tog andra plats och priset för "Kvällens hardcore" tog jag också hem - Väldigt oväntat! Mitt tacktal var nog det sämsta genom tiderna: "Tack!" Jag skulle ha sagt "I pray you find Jesus." bara för att citera ur filmen "Carrie" - Av Stephen King. Jag skulle då föreställa Carrie.. Jag skulle ha haft mer blod men jag skulle aldrig ha hunnit torka innan festen..


Rakt fram har vi Kim som var den snyggare Wolverine av de två som fanns på plats och till vänster om honom finns hans Oscar- vinnare Sara. Till höger har vi Emma "Black Swan".


Mathias till vänster som en Ghostbuster och till höger har vi Robert som "Pianisten".


Martin som The Phantom of the opera.


Helena och hennes kille som..?


Till vänster har vi Sara som Tingeling och till höger har vi Maria som Hjärter dam.


Här har vi Nusch som någon porrskådis och Sofia som en Bollywoodare.


En bild där jag var väldigt obekväm med att Nusch flåsade mig i nacken och drar upp kjolen mot mitt lår.

Mina vinnarpokaler!


TUSEN TACK för kvällen! <3


RSS 2.0