Livet som (demi) - vegetarian. Tips!

Jag sitter här med kaffedarr och funderar på hur livet som demivegetarian är och min slutgiltiga kalkyl blev: Tufft. Att ersätta själva köttet är inga svårigheter. Det finns många bra substitut för kött som t ex quorn, sojaprodukter, tofu, grönsaker etc. Sen kommer kruxet att hålla reda på alla E- ämnen, gelatin (E441) och såser som kan innehålla kött. Den gamla hederliga brunsåsen man köper på affären innehåller kött och även grönpepparsås. Kan vara bra att kolla på innehållsförteckningen innan man äter något men det större problemet ligger i restaurangbranchen som kanske inte alltid har koll på sådana saker. Vad vet jag? Antingen är det min minimala dos av tillit som gör att jag betvivlar restaurangbranchens vetskap om E- ämnen och köttinnehåll.
Om det inte vore för att jag åt fisk och skaldjur, som jag helst också undviker eftersom att jag ibland tänker på vad fan det är egentligen, så skulle man inte kunna äta ute. Folk har så förbannat dålig fantasi. Hur svårt kan det vara att göra en grönsakslasange eller bolognese på quorn?
 Det som irriterar mig nå' så in i helvete är ju; Vad är det för sås som kräver 5 % kött egentligen? Kunde man inte göra såsen utan? Göra det så enkelt att utesluta köttbuljongen och byta ut den mot soja or what- the- fuck- ever? Nej. Det skulle ju förstöra människans matsinne forever eller hur? Mmmm. Skull' som int' tro de'.
 
Måste man göra godis med gelatin? Jag och Andreas åkte ifrån Orsa till Göteborg i söndags och stannade på vägen för att handla lite götta (Godis) och jag läser innehållsföteckningen på skoink- skoink- godis för att försäkra mig om att man använder pektin eller agar- agar (E406) istället men nej. Där står det tydligt "Gelatin av antingen svin eller nöt". Men så inbjudande då! En död gris eller ko i mitt godis? Haha. Nej tack.

DÄREMOT bör man tänka på att sojaprodukter är rena giftet för kroppen och man bör undvika det i den mån man kan. Jag åt alltid torkat sojaprotein förr, som man måste koka upp i vatten först, men det har jag slutat med sedan min kära morbror (Näringsguden number 1) sa att det är dåligt för kroppen. Sen tvingade han mig att äta ägg också. Jag som hatar ägg.. Äggen får jag nästan svälja hela för att inte hinna känna smaken och för att hinna glömma bort vad det är för något.

Vad är det som gör att mat kräver äggstanning eller animaliska produkter överhuvudtaget? Mjölk och grädde kan jag ta men resten då? Är man inte mer kreativ än så? Nej, men dra åt fanders då! Jag tänker ändå inte äta kött. Jag begränsar mig hellre.

Animaliska E- nummer: http://www.greenoption.org/e-nummer/animaliska.html.
Animaliska ingredienser utan E- nummer: http://www.greenoption.org/e-nummer/animaliskautan.html.


Hälsans kök är allra värst! Det innehåller jättemycket salt och socker.


Hellre gröt ensam än fläskfilé tillsammans!


Kommentarer
Postat av: Frida

Jag är en flitig användare av Hälsans kök, men idag köpte jag minsann Quorn efter att ha läst detta, haha.

2011-05-26 @ 22:08:29
URL: http://fridae.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0