Det brann i min källare

Jag och mina vänner hade lite party här hemma igår och några minuter över tolv säger en av mina vänner att det luktar rök. Michaela hällde vatten i askkoppen i tro om att den orsakat lukten men jag kände att röken kom utifrån trapphuset. Jag tittade först i kikhålet, kände på dörren och öppnade. Där möttes jag av kraftig rök kommandes nerifrån huset och jag sprang ner till källardörren. Där inne brann det! Det smattrade och jag hörde att det var illa, så jag sprang upp igen i ren panik och sa åt alla att springa ut. Jag flög på Michaela och tog hennes telefon, ringde 112 - Vilka uppenbarligen var informerade om läget.
Under tiden springer alla mina kompisar ut i trappen och plingar på alla dörrar och skriker att det brinner. I luren hos 112 säger de att vi ska gå in i lägenheterna igen och stänga alla dörrar/fönster, vilket har gjort att vi startat en panik hos grannarna ovanför mig som har barn. De sprang in i lägenheten igen men gick sen ut och fick riktig panik på balkongen. De skrek och gormade för glatta livet. Till slut gick en brandman upp och lugnade dem.
Några av oss stannade kvar i lägenheten, andra sprang ut.
Röken vällde ut ur källaren och röken hade nått min dörr (Jag bor på andra våningen), vilket också gjorde att jag fick rök i lägenheten. Inte farligt men tillräckligt.
 Brandkåren dök till slut upp och hela kvarteret var fullt av folk och brandbilar, poliser. 40 minuter senare var elden släckt och vi kunde gå ut.

* Nyheten går att läsa här. - Man misstänker alltså mordbrand och därför blir det hela lite underligare när vi utanför huset stötte på en väldigt konstig medelåldersman. Jag fick fruktansvärt dåliga vibbar av honom. Jag har tipsat polisen om detta.
Elden började i huset bredvid mig och därför brann det extra mycket runt min balkong också.
SÅ FRUKTANSVÄRT LÄSKIGT! Jag har aldirg varit nära eld, mer än en ciggarett. Idag har jag bara haft ångest.

Martin hamnade utanför huset och tog bilder (Men det var lite värre än så här!)
---

Det här är resultatet efteråt (Jag har inte gått dit där branden startade. Det var alldeles för mycket grejer i vägen och jag vågade inte gå närmare. Det här ifrån min källaringång..


hisingen

Kommentarer
Postat av: Anders J

Åfy fanken.jo det kan man ju fatta att du har ångest nu och reagerar på allt som är konstigt runtom där du bor. Kram ändå, skönt att ni klarade er.

2011-10-30 @ 23:32:57
URL: http://andersfrihamn.wordpress.com
Postat av: Maddis

Fyfan vad obehagligt. Tur att det slutade bra, brand är ju rena rama mardrömmen.

2011-10-31 @ 09:01:23
URL: http://sindrobe.se
Postat av: Anders J

sv: Jag tror du gjorde rätt i att nämna detta till polisen för det där var ju knappast normalt. Håll ögonen öppna och hoppas farbror blå får fatt på honom. Creepy dude indeed :/

En annan bloggare som har erfarenhet av bränder är Petra (kolla min bloggmaffia-lista) som tyvärr förlorade allt hon ägde tack vare en slarvig granne.

2011-10-31 @ 13:35:53
URL: http://andersfrihamn.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0